Music

Brahim Fouradi, Nederlandse starmaker gaat internationaal

  1. Newschevron right
  2. Brahim Fouradi, Nederlandse starmaker gaat internationaal

Nederland heeft volgens RTL Late Night een nieuwe starmaker: Brahim Fouradi! Hij beleefde grote successen bij FunX als rapper, maar zoals je misschien al weet heeft hij zijn carrière naar een hoger level getild. Hij maakt inmiddels al een tijdje deel uit van tv-magnaat Simon Cowell's wereldwijde X Factor muziekteam.

Nederlands succes

Brahim is in Nederland verantwoordelijk voor het grote succes van Monsif, Aliyah en B-Brave, maar timmert ook internationaal hard aan de weg als een steunpilaar voor artiesten: "Ik zorg ervoor dat een artiest het naar zijn zin heeft en zichzelf kan blijven," vertelde hij presentator Humberto Tan. Zijn grote droom is om na al zijn successen in Nederland, ook een succesvolle internationale act te lanceren.

Simon Cowell & X Factor

Dat Brahim Fouradi onderdeel uitmaakt van Simon Cowell's muziekteam, betekent dat hij de hele wereld overvliegt voor X Factor om artiesten en acts te begeleiden: "Ik stap twee rondes voor de X Factor liveshows in als er nog maar zestig acts over zijn. Dan stellen we documenten op waarop staat wie iemand is, wat ze doen en hoe het hele plaatje eruit moet komen te zien. We bedenken wat voor nummers zo iemand na de show kan maken en wat er op het album moet komen te staan. Je probeert zo te ontdekken wie ze zijn, natuurlijk in samenspraak met de artiesten."

Ster advertentie
Ster advertentie