Music

SuperSongDag: Hoe zorg je dat je muziek op FunX wordt gedraaid?

  1. Newschevron right
  2. SuperSongDag: Hoe zorg je dat je muziek op FunX wordt gedraaid?

Er zijn zoveel goede artiesten met toffe muziek, maar niet alles wordt op FunX gedraaid. Hoe komt dat? Wat zijn de criteria? Hoe kan je zorgen dat jouw muziek wel in de playlist terechtkomt? Muziekredacteur Eric van Holland vertelde in SuperSongDag precies hoe de vork in de steel zit!

De demobox van FunX stroomt dagelijks vol met nieuwe muziek. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden voordat jouw muziek doorkomt. "Er wordt gekeken naar of je al een eigen community hebt, is er al een fanbase? Is er iets fysieks? Soms is iets heel tof, maar is het niet eens te verkrijgen. Het moet wel een beetje staan."

Pushhh

Je hebt ook artiesten die kapot worden gedraaid op YouTube, heel veel fans hebben en toch niet op FunX te horen zijn. Hoe komt dat dan?

"Er is een bepaalde manier van hoe je muziek samenstelt. Daar is beperkte ruimte, want per week doen we vijf a 6 toevoegingen. Anders is de balans zoek. Als een track hot is, moet je het ook veel kunnen draaien. Als er oneindig veel muziek in je playlist zit, dan hoor je het veel te weinig terug en herken je het ook niet als zijnde FunX-muziek."

Conclusie

Als je je favoriete artiest niet op FunX hoort, betekent het niet per se dat het geen goede artiest is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er al teveel goede singles waren om uit te kiezen. "Het kan ook een timing ding zijn. Je moet vooral niet opgeven."

SuperSongDag talent: Bigboyk

Zoals iedere SuperSongDag nodigen Riza en Jaimy muziektalent uit om hun skills te laten horen. Dit keer de beurt aan rapper Bigboyk. Hij liet zijn track Regrets horen en gaf daarna nog een live performance.

Ster advertentie
Ster advertentie