Music

New Wave, Fresku en Sef genomineerd voor Edison Hiphop

  1. Newschevron right
  2. New Wave, Fresku en Sef genomineerd voor Edison Hiphop

New Wave is met hun gelijknamige album genomineerd voor een Edison in de categorie Hiphop. De oudste muziekprijs van Nederland wordt uitgereikt aan artiesten die op zowel qua kwaliteit en artistieke waarde er bovenuit springen. Naast New Wave zijn Fresku met zijn album Nooit Meer Terug en In Kleur van Sef de genomineerden.

wie vind jij dat moet winnen?

Over New Wave schreef de jury:

Stop een stuk of twintig jonge rappers en producers op een winters Waddeneiland en niet veel later rolt daar een hiphop-album uit met zeker zeven grote hits dat streamingrecords verpulvert en elf maanden later de Popprijs wint.

Ook Fresku ontving props van de jury:

Op zijn album Nooit Meer Terug behandelt Fresku ongein en serieuze zaken met even veel inzet en spitsvondigheid. Als schrijver discrimineert hij niet tussen intellect en emotie.

Ook over Sef is de jury alleen maar positief:

Sef nam de tijd voor zijn tweede solo-album, en dat hoor je. Of het nou een pakkende knaller als ‘Wakker’ is of een gevoelige meezinger als ‘Toch Houdt Ze Van Mij’. In Kleur weerspiegelt het spectrum van Sefs muzikale veelzijdigheid tot de laatste pixel."

Welk album vind jij het tofst?

lil kleine beste videoclip

Lil Kleine en Ronnie Flex zijn onderdeel van New Wave maar zij zijn ook voor Drank & Drugs in de categorie videoclip genomineerd voor een Edison. De clip die werd geregisseerd door Sam de Jong vindt de jury "knettergek en onvergetelijk" en heeft Nederland "de meest controversiële hit bezorgd sinds tijden." De Edisons worden op 21 maart uitgereikt.

Ster advertentie
Ster advertentie