Music

Rico Greene onder de indruk en kritisch over rapper Logisch

  1. Newschevron right
  2. Rico Greene onder de indruk en kritisch over rapper Logisch

Logisch kwam zich vandaag bewijzen in het derde seizoen van SuperSongDag. De rapper uit Almere werd beoordeeld door deskundig jurylid Rico Greene, die je misschien beter kent als singer/songwriter Phatt.

Logisch was finalist bij The Next MC en heeft sindsdien geen moment stilgezeten. Zo werkt hij dit jaar alleen al aan twee albums. De tape Logisch x Kreep komt er binnenkort aan. Richting augustus staat zijn EP Logischerwijs op de agenda. Daarop staan onder andere samenwerkingen met Ismo en Brainpower.

Zuiverder

De eerste track die Rico Greene mocht beoordelen was LIFE, een track van Logisch met Matarr en Lijpe:

Rico Greene was direct onder de indruk van Logisch. De raps op LIVE vond hij goed en de samenwerking klopte, maar de singer/songwriter had één puntje van kritiek: het refrein. "Je hoeft niet als een R&B zanger te klinken, maar ik had het refrein zuiverder willen hebben. Nu stoorde het me. Ik snap dat het rauw moet, maar het leidt me af. Als ik de beat had gemaakt, dan had ik je verzocht om dat refrein opnieuw op te nemen."

Intro >> single

De tweede track die Logisch live deed was de intro van zijn nieuwe EP:

Rico Greene vond het refrein van Intro al sterker dan LIFE. "Dit blijft hangen, terwijl de vorige heel druk was. Als je dit zo op zou nemen en bijvoorbeeld dubbelen, dan blijft het hangen. Dan kan je over alles heen rappen en dan zou het zomaar een single kunnen zijn." Wat Logisch rapt, past volgens Rico heel goed bij de productie, waar hij overigens óók van onder de indruk is.

Ster advertentie
Ster advertentie