Music

Boef en Soufiane Eddyani gaan binnen een week goud met 'Salam'

  1. Newschevron right
  2. Boef en Soufiane Eddyani gaan binnen een week goud met 'Salam'

De track 'Salam' van Boef en Soufiane Eddyani is binnen een week goud gegaan. Het nummer werd al meer dan drie miljoen keer beluisterd via Spotify. Het succesvolle album Slaaptekort werd afgelopen vrijdag door Boef uitgebracht. Een aantal dagen eerder dropte hij al zijn samenwerking met Soufiane Eddyani.

Habiba

Ook de eerste single van Boef, Habiba, is bijna goud. De bijbehorende clip wordt enorm geprezen. Het lijkt namelijk eerder op een trailer van een kunstzinnige actiefilm dan op een alledaagse videoclip. De video is binnen een week al meer dan drie miljoen keer bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 20

Boef verbrak al verschillende records met zijn album. Alle zestien tracks van het album stonden al snel na de release in de Spotify Top 20. De hele top drie staat op zijn naam, waarmee hij de megahit 'Shape of You' van Ed Sheeran met gemak achter zich laat. Boef is niet alleen in Nederland enorm populair, ook bij de zuiderburen worden al zijn tracks kapot gedraaid.

België

Over België gesproken... Voor Soufiane Eddyani is het de tweede track die een gouden status krijgt. Eerder gebeurde dat met God Vergeef Me, die inmiddels al 4,6 miljoen keer is beluisterd op Spotify. Ook zijn laatste hit Een Dief Als Broer komt al in de buurt van goud.

Gouden status

Tegenwoordig doen albums en singles het niet meer zo goed in de reguliere verkoop. Voor singles en albums kreeg je normaal gesproken een gouden status wanneer je 20.000 stuks verkocht. Nu zijn er ook regels opgesteld om streams te kunnen meetellen: 150 streams worden gelijkgesteld aan één verkochte single. Bij drie miljoen streams ben je dus goud gegaan (want: 3.000.000 % 150 = 20.000).

Ster advertentie
Ster advertentie