Music

Kempi komt vandaag weer vrij

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kempi komt vandaag weer vrij

Kempi komt vandaag weer op vrije voeten. Dat meldt Omroep Brabant. De rapper werd vorige week opgepakt, omdat hij zijn ex-vriendin met een vuurwapen zou hebben bedreigd.

Voorwaarden

Eerder besloot de rechter dat Kempi nog zeker twee weken vast zou blijven zitten. Gisteren bepaalde de rechtbank van Den Bosch echter dat de artiest vandaag al vrij komt. Aan Kempi's vrijlating zijn wel een aantal voorwaarden gebonden. Wat de voorwaarden precies zijn, is niet bekend gemaakt. Als de rapper zich niet aan de voorwaarden houdt, zal hij opnieuw worden opgepakt en worden vastgezet. De voorwaarden duren in totaal 90 dagen.

advocaat

De advocaat van Kempi heeft ook gereageerd op diens vrijlating. "Politie en justitie die roeptoeteren maar wat", zegt Justus Faber. "Wat er precies is voorgevallen in het huis van de rapper weten wij niet, maar het verhaal van justitie is eenzijdig. Er valt het nodige op af te dingen." Daarnaast meldt hij dat het met Kempi beter gaat dan voorheen. De rapper zou samen met zangeres Anouk aan een project bezig zijn. Dankzij zijn nieuwe album zou Kempi ook diverse optredens gaan doen. Volgens advocaat Faber houden al deze zaken verband met de vrijlating van de artiest.

Critix

Een aantal dagen geleden waren Rotjoch en Jermaine Niffer in de studio tijdens CritiX om te praten over de hele heisa rond Kempi. Samen met luisteraars gingen ze in discussie over media, ongegeneerde meningen geven, het criminele systeem en de grens wanneer artiesten geboycot moeten worden. Klik HIER voor de discussie tijdens CritiX.

Ster advertentie
Ster advertentie