Music

Zeldzaam Wu-Tang Clan album verkocht op Ebay

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zeldzaam Wu-Tang Clan album verkocht op Ebay

Een paar weken geleden plaatste Martin Shkreli het zeldzame album Once Upon a Time in Shaolin van de Wu-Tang Clan op Ebay. Na honderden biedingen is het album uiteindelijk voor 857.867 euro verkocht aan Matthew Markoff. Veel winst heeft Shkreli niet gemaakt op het album. Hij kocht het werk voor een bedrag van 1.677.400 euro.

Hoogste bod

De koop is volgens Markoff echter nog niet officieel. Shkreli zit momenteel vast voor het in gevaar brengen van Hillary Clinton's leven. Het bod op Ebay is daarom nog niet door hem geaccepteerd. Shkreli kennende is het dus nog maar de vraag of de hoogste bieder ook daadwerkelijk het album in zijn bezit krijgt.

niet officieel

Het album is samengesteld door Cilvaringz en RZA, allebei onderdeel van de Wu-Tang Clan. Ondanks dat alle leden op het album staan en iedereen volgens Cilvaringz betaald is, geven de overige leden aan dat ze twijfelen of Once Upon a Time in Shaolin een officieel album van de Wu-Tang Clan is. Domingo Neris, manager van lid U-God, vertelt: "Het is geen officieel Wu-Tang Clan album, dat is het nooit geweest. Wij zouden nooit iemand de opdracht geven om een project samen te stellen en het een Wu-Tang Clan album te noemen, zonder dat wij er ooit naar hebben gekeken, naar hebben geluisterd of in dezelfde kamer zijn geweest". Ook James Ellis, manager van lid Method Man twijfelt aan de echtheid van het album. “Toen Method Man verses opnam, was dat voor een album van Cilvaringz. Hoe het werk toen een album van Wu-Tang Clan is geworden, weten we niet", vertelt hij.

Ster advertentie
Ster advertentie