OMG

Eetstokjes ontdekt in hersens van man die al maanden hoofdpijn had

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Eetstokjes ontdekt in hersens van man die al maanden hoofdpijn had

Een man in Vietnam had al vijf maanden last van intense hoofdpijn toen werd ontdekt dat er twee eetstokjes in zijn hersens vastzaten. De 35-jarige man vertelde artsen in het ziekenhuis dat hij al maanden last had van hoofdpijn en vochtverlies. De artsen deden meerdere CT-scans voordat ze erachter kwamen dat hij mogelijk in levensgevaar was.

Eetstokjes in hersens

Vanwege toegenomen druk in zijn hersenen leidde de man aan een mogelijk levensbedreigende neurologische aandoening die de hoofdpijn en het vochtverlies veroorzaakte. Uit verder onderzoek bleek dat de druk werd veroorzaakt door nogal vreemde voorwerpen: twee eetstokjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoofdpijn

De artsen wisten niet wat ze meemaakten, maar al snel kon de patiënt verklaren hoe hij dacht dat de eetstokjes op die bizarre plek terecht waren gekomen. Hij herinnerde zich dat hij dronken had gevochten zo'n vijf maanden eerder, vlak voor de hoofdpijn begon. Daaraan voegde hij toe dat hij zich niet veel van het gevecht kon herinneren. Wel wist hij dat hij op een bepaald moment in zijn gezicht werd gestoken met een voorwerp. Het bleken de eetstokjes te zijn geweest, die via zijn neus in zijn hersens terecht waren gekomen.

Endoscopische operatie

Toen de man eerder bij de dokter was geweest, werd er niets bijzonders gevonden in zijn neusholtes. Nadat de boosdoeners gelukkig toch ontdekt werden, konden de artsen ze verwijderen. Met behulp van een endoscopische operatie zijn de eetstokjes via dezelfde weg, door zijn neus, weer naar buiten gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie