OMG

Wereld betuigt steun aan slachtoffers #CharlieHebdo

  1. Newschevron right
  2. Wereld betuigt steun aan slachtoffers #CharlieHebdo
Heel de wereld is in shock door de gruwelijke schietpartij in Parijs. Gistermiddag werd de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo bestormd door zwaar bewapende mannen. Daarbij zijn twaalf doden gevallen, waaronder acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten.

Op dezelfde dag vonden er meteen al spontane bijeenkomsten plaats om steun te betuigen aan de slachtoffers. Ook vandaag wordt er op verschillende plekken één minuut stilte gehouden. Daarnaast zijn er vanavond om 18.00 uur weer demonstraties in verschillende steden.



Gesprek van de dag
Het blad plaatste in het verleden een aantal spotprenten waarin de islam belachelijk werd gemaakt. Dit is vermoedelijk de reden geweest voor de bloederige aanslag. Hiermee is de druk op vrijheid van meningsuiting alleen nog maar groter geworden. #CharlieHebdo is het gesprek van de dag. Mensen leven mee met de slachtoffers en nabestaanden en de steunbetuigingen stromen binnen.







Aanslag op de islam
Veel moslims zien de schietpartij als een aanslag op de islam, omdat het niks te maken heeft met de religie op een normale manier belijden.









Een daad van achterlijkheid
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is ook behoorlijk aangeslagen door #CharlieHebdo. In een uitzending van Nieuwsuur liet hij weten dat hij de schietpartij een daad van achterlijkheid vindt. "Hier zit een woedende moslim. Dit grijpt mij heel diep tot in mijn ziel."

Vanavond om 18.00 uur zijn er demonstraties als steunbetuiging in Rotterdam, Amsterdam en Haarlem. De burgemeesters van de steden, waaronder Aboutaleb, roepen andere gemeenten op om hetzelfde te doen.



Ster advertentie
Ster advertentie