OMG

Amerika's jongste moordenaar wordt over een week vrijgelaten

  1. Newschevron right
  2. Amerika's jongste moordenaar wordt over een week vrijgelaten

Het is inmiddels ruim zeventien jaar geleden dat Curtis Jones (29), samen met zijn zus Catherine, de vriendin van zijn vader vermoordde. Een triest verhaal, want beide zijn opgegroeid in de gevangenis. Curtis wordt over een week vrijgelaten en zijn zus volgende maand.

Paniek
Eigenlijk was het de bedoeling om hun vader en een oom die bij hen woonde, te doden. De reden dat ze als twaalf-en dertienjarige kinderen besloten om een pistool in handen te nemen? Het familielid dat bij hen woonde zou ze seksueel hebben misbruikt. Zowel hun vader als zijn vriendin geloofde de twee niet. Na het doodschieten van de eerste persoon, raakten de kleine Curtis en Catherine in paniek en vluchtten weg.

Schuld bekennen of anders..
Hoewel er een jeugdzorg rapport was waarin aanwijzingen voor kindermisbruik waren genoteerd, werden de broer en zus als twee volwassenen berecht. Ze kregen achttien jaar celstraf nadat ze schuld hadden bekend. De twee zouden anders levenslang krijgen. Curtis haalde de trekker over, maar zus Catherine liet weten dat ze even schuldig was als hem.

In de tussentijd
Catherine is in de gevangenis getrouwd met een penvriend. Curtis heeft in 2004 nog geprobeerd te ontsnappen, maar tevergeefs. Hoe zal het deze ervaren gevangenen vergaan in de vrije wereld? Dat wordt nog spannend.

Ster advertentie
Ster advertentie