OMG

27-jarige Cassie eerste vrouw die elk land van de wereld bezocht heeft

  1. Newschevron right
  2. 27-jarige Cassie eerste vrouw die elk land van de wereld bezocht heeft

Cassie De Pecol heeft twee records binnengehaald: ze is de eerste vrouw die elk land ter wereld bezocht heeft en dat heeft ze ook nog in een recordtijd gedaan. Ze bezocht in 18 maanden 196 landen. Haar 'Expedition 196' deelde ze via haar website en social media.

wereldreis

De reis heeft ongeveer 186.000 euro gekost. Dit heeft ze bekostigd door te sparen, maar het grootste gedeelte werd gesponsord. Ze ontving tijdens het plannen van haar wereldreis namelijk een uitnodiging van het International Institute of Peace Through Tourism om Ambassadeur van Vrede te worden. Die uitnodiging accepteerde ze en tijdens haar reis promootte ze het instituut. Het doel van het instituut is om de reis- en toerisme-industrie te mobiliseren als een leidende kracht voor armoedebestrijding.

sightseeing

Cassie begon haar reis op 24 juli 2015 en kwam op 2 februari dit jaar weer thuis. Van Afghanistan tot Liechtenstein en van Palau tot Noord-Korea, Cassie kan elk land van haar lijstje strepen. Maar ze heeft niet veel van de landen kunnen zien. Ze spendeerde in elk land maar een paar dagen en veel tijd voor sightseeing had ze niet. Ze besteedde haar tijd grotendeels aan meetings met politici, toerismebureaus en studenten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie