OMG

Curaçaose school leert kinderen over verschillende rassen op merkwaardige manier

  1. Newschevron right
  2. Curaçaose school leert kinderen over verschillende rassen op merkwaardige manier

De bassist van de populaire Antilliaanse band Caché Royale maakt zich ernstig zorgen. Riëndy Holder ofwel Mr. Ray Bass heeft een Facebookpost gedeeld met twee afbeeldingen van lesmateriaal op de Curaçaose school Santa Famya. Daarop worden verschillende soorten rassen beschreven. De kinderen leren met nogal merkwaardige omschrijvingen wat het verschil is tussen bijvoorbeeld het Europide ras of het Negride ras.

"Het Europide ras; De Nederlanders behoren tot dit ras. Maar ook de Italianen, Grieken. Alle mensen vanuit Europa."

"Het Negride ras; Minder mensen behoren tot dit ras. Ze hebben donkere huidskleur, ze zijn lang en fors, zwart kroeshaar (Afro), brede neus en dikke lippen."

onduidelijk

Het gaat hier om twee pagina's aan 'aardrijkskunde'-huiswerk. Waar de school hun lesmateriaal vandaan heeft, is nog onduidelijk. Riëndy, die ook ambassadeur is van een stichting die zich inzet voor minderbedeelde kinderen op Curaçao, heeft meteen uitgezocht of er iets aan kan veranderen.

Geen gehoor

De oprichter van de stichting waar Riëndy ambassadeur is, heeft meerdere malen verzocht om het lesmateriaal te veranderen. Helaas is er in de afgelopen vijf jaar niks aan gedaan.

"Ik ben zelf ook vader en ik zou het mij niet kunnen voorstellen dat mijn zoontje met dit soort troep naar huis zou komen."

Zijn Facebookpost is inmiddels meer dan 200 keer gedeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie