OMG

Harvard-student studeert summa cum laude af met rapalbum!

  1. Newschevron right
  2. Harvard-student studeert summa cum laude af met rapalbum!

Afstuderen met een rapalbum, how bow dah?! Harvard-student Obasi Shaw heeft het gewoon geflikt. In plaats van het schrijven van een essay, heeft hij het album Liminal Minds gemaakt met tien tracks. De 20-jarige jongen is daarmee summa cum laude afgestudeerd. Dat wordt als hoger beschouwd dan cum laude. Daarnaast schrijft hij met deze vorm ook geschiedenis, want er is niemand die hem voorging op deze manier.

genius mom

Liminal Minds focust zich op de identiteit van de Afro-Amerikaanse bevolking. Elke track is gemaakt vanuit het perspectief van verschillende karakters. Het geniale idee kwam van zijn moeder, die vond dat haar zoon zijn rap skills ook hiervoor kon gebruiken.

LOBI VOOR HIPHOP

Hoewel Obasi nooit had gedacht dat deze vorm van afstuderen geaccepteerd zou worden, staat Harvard bekend om hun lobi voor hiphop. In 2015 ontving rapper Nas een medaille van de uni die zijn bijdrage aan de (culturele) geschiedenis van de Afro-Amerikaanse cultuur officieel erkent. Daarnaast worden er regelmatig rappers uitgenodigd voor lezingen, zoals Chance The Rapper, Pusha T en DJ Khaled.

Waardevol

De bibliotheek van Harvard heeft ook prachtige werken gearchiveerd van onder andere Lauryn Hill (The Miseducation of Lauryn Hill), A Tribe Called Quest (The Low End Theory) en Nas (Illmatic). Kendrick Lamars To Pimp a Butterfly wordt daar nog aan toegevoegd.

TRACKLIST

1. Declaration Of Independence
2. Pilgrims
3. Beast
4. Between The Lines
5. I Am Not Your Nigger
6. Glorify
7. Swing Low
8. Free Man
9. Born Browner
10. Open Your Eyes

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie