OMG

Dronken Brit zwemt levensgevaarlijk Hoover Dam over

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dronken Brit zwemt levensgevaarlijk Hoover Dam over

De Brit Arron Hughes is de levensgevaarlijke Hoover Dam overgezwommen. De man hoefde niet de cel in en kreeg alleen een boete. Volgens de Brit kwam dat omdat hij de eerste persoon is die dit overleefde.

Hoover Dam

De Hoover Dam is is 221 meter hoog en 379 meter breed. De dam bestaat uit tien turbines, die door het stromende water energie opwekken. Het is daarom levensgevaarlijk om in het water van de dam te zwemmen. Er staat een hevige stroming, waardoor zwemmers letterlijk tegen de damwand worden geplet. De afgelopen tien jaar zijn er al heel veel mensen omgekomen door een duik in het water te nemen.

Vrijgezellenfeest

Arron Hughes was tijdens een vrijgezellenweek in Las Vegas en de Brit was al redelijk beschonken. Vanwege de woestijnhitte nam hij een frisse duik in het water en besloot hij naar de overkant te zwemmen. Hij dacht daarbij niet na over de gevaren. Gelukkig voor de Brit stonden bijna alle turbines van de Hoover Dam uit, waardoor hij daadwerkelijk de overkant bereikte.

Verbazing

Aan de overkant van de dam werd hij opgewacht door agenten. Een van de agenten vertelde dat hij in zijn carrière nog nooit zoiets had meegemaakt en dat hij niet kon geloven dat Hughes de overkant had bereikt. Ondanks de verbazing werd de Brit wel in de boeien geslagen, want het is verboden om in het water te zwemmen. Uiteindelijk kwam Arron Hughes ervan af met een boete van 275 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie