OMG

Man fietst in 79 dagen de wereld rond en verbetert wereldrecord

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man fietst in 79 dagen de wereld rond en verbetert wereldrecord

De Brit Mark Beaumont heeft een nieuw wereldrecord gezet. Hij fietste in 79 dagen de wereld rond. Dat is 44 dagen sneller dan de vorige recordhouder.

de reis

De 34-jarige Beaumont fietste vanuit Prijs naar Rusland en vervolgde zijn weg richting Mongolië en China. Daarna fietste hij door Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Portugal en Spanje. In totaal legde de Brit 29.000 kilometer af in 79 dagen. Dat betekent dat hij zo'n 400 kilometer per dag fietste. Even ter vergelijking: vanaf de Euromast in Rotterdam naar de Eiffeltoren in Parijs is het 472 kilometer fietsen.

strijd

Voor de atleet was het een zware lichamelijke en geestelijk strijd. Beaumont zat zo'n 16 uur per dag op zijn zadel en sliep niet meer dan vijf uur per dag. Bij aankomst in Parijs vertelde hij: "Dit was zonder twijfel de meest straffende uitdaging waar ik mijn lichaam en geest aan bloot hebt gesteld. De fysieke en mentale veerkracht die iedere dag opnieuw nodig was, was een uitdaging op zich, maar ik had een geweldig team om mij heen".

Guinness Book of records

Het wereldrecord van Beaumont is vastgelegd in het Guinness Book of Records. Naast het nieuwe wereldrecord voor zijn wereldreis, mag Beaumont nog een record in het boek bijschrijven. Zo fietste hij ook nog eens de meeste kilometers in één maand, namelijk 11.315 kilometer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie