OMG

Zwitsers bedrijf verkoopt lucht

foto: Alpineair.swiss
  1. Newschevron right
  2. Zwitsers bedrijf verkoopt lucht

In de categorie makkelijk geld verdienen, gaat een Zwitsers bedrijf lucht verkopen. Ja echt, gewoon lucht! Het bedrijf Swiss Alpine Air wil het verkopen in Aziatische landen, zoals bijvoorbeeld China.

vervuiling

In verschillende landen in Azië is de lucht ernstig vervuild. Dat komt door het enorme gebruik van auto's, brommers en door fabrieken. "Ons product is bedoeld voor mensen die dag in dag uit vuile lucht moeten inademen en daardoor hun gezondheid bedreigd zien", zegt CEO Danny Wurr. "Een bus Zwitserse schone lucht zal dit probleem niet oplossen, maar het kan zo nu en dan wel verlichting geven."

spuitbus met lucht

Het Zwitsers bedrijf vangt op diverse locaties in het land de Alpenlucht op. Dit wordt vervolgens in een spuitbus geperst. Het ziet er als een soort van slagroom spuitbus uit, maar dan gevuld met de schone lucht. Met de spuitbus wordt een mondmasker meegeleverd. Op deze manier kan het beter worden ingeademd.

succes

Volgens Danny Wurr gaat het product zeker aanslaan. Andere Zwitserse bedrijven zijn destijds begonnen met het verkopen van zuiver Alpenwater. "Als je nu kijkt welke industrie dit is geworden...", vertelt de CEO. De eerste orders voor het bedrijf zijn inmiddels al binnen. Ook in het Nederlandse Hoek van Holland kan er lucht worden gekocht, namelijk een potje met Hoekse Zeelucht.

Ster advertentie
Ster advertentie