OMG

Inspirerend: Hoe Hajir Hajji directeur werd bij het bedrijf waar ze als vakkenvuller begon

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Inspirerend: Hoe Hajir Hajji directeur werd bij het bedrijf waar ze als vakkenvuller begon

"Waarom werk ik voor die paar euro per uur in dit bedrijf?" Omdat je op die manier de fijne kneepjes van het vak kunt leren en als je je goed ontwikkelt ooit dat bedrijf misschien mag runnen. Neem Hajir Hajji maar als voorbeeld. In een inspirerend NRC-interview vertelt de 37-jarige Amsterdamse met Marokkaanse roots dat ze twintig jaar na het vullen van de vakken met chocoladerepen, autogeurtjes en handdoeken zelf aan het roer staat bij de Action als Director Store Operations.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vakkenvuller

Hajir Hajji zocht een bijbaantje en kwam als weekendkracht te werken in een Amsterdams filiaal van het Nederlandse bedrijf. Ze deed daar alles: "Vakken vullen, kassa draaien, klanten helpen. Het was keihard werken. Je kon helemaal niet merken dat de eigenaren de eigenaren waren. Ze waren net zo hard aan het werk als de rest," aldus Hajji.

Autorijden? Doodeng!

Al snel werd Hajir Hajji assistent-bedrijfsleider en daarna bedrijfsleider. Ze werd verantwoordelijk voor een filiaal in de Veluwe, maar was enorm zenuwachtig. Niet voor het werk, maar voor de autorit: "Ik was hartstikke jong, had net mijn rijbewijs. De eerste twee weken dat ik naar de Veluwe moest, ging mijn vader mee. Ik vond het doodeng om naar Nijkerk te rijden." Haar vader ging niet mee de winkels in, maar nam wel een dag vrij voor zijn dochter: "Ging ik de winkels bezoeken als rayonleider en zat mijn vader ergens in een cafeetje. Daar had hij vakantiedagen voor opgenomen."

Runnin' the game

Overdag werkte ze keihard als bedrijfsleider en 's avonds werkte ze aan haar managementstudie. Jaren later runt ze the game als directeur. In de tijd dat ze vakkenvuller was, opende de winkelketen zo'n twintig winkels per jaar. Inmiddels is het bedrijf gekocht door een investeringsmaatschappij en openen ze binnenkort de duizendste winkel wereldwijd.

Het uitgebreide interview met Hajir Hajji lees je hier in het NRC.

Ster advertentie
Ster advertentie