OMG

Brit met tumor blijkt last te hebben van stukje speelgoed

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Brit met tumor blijkt last te hebben van stukje speelgoed

De meeste mensen ademen lucht in. Behalve een Britse man. Al tijden had de inmiddels volwassen man last van zijn longen. Dokters dachten dat hij een tumor had, maar het bleek een stuk ingeademd speelgoed van het merk Playmobil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

pion

Als kind speelde de man vaak met Playmobil. Zo'n 40 jaar geleden slikte de toen 7-jarige jongen per ongeluk een speelgoedpion door. Vaak wordt ingeslikt speelgoed door het lichaam zelf afgevoerd. Nu de Brit jaren later een longontsteking kreeg en geel slijm bleef hoesten, meldde hij zich pas bij een speciale kliniek. De luchtwegenkliniek maakte foto's van zijn longen en vertelde de man het slechte nieuws. Volgens de kliniek kon de Brit wel eens kanker hebben en dus werd er een kijkoperatie gedaan. Maar tijdens de operatie vonden de artsen geen tumor. In de longen zat een pion van Playmobil.

longen

Onderzoekers verklaarden dat de longen zich om het stukje speelgoed heen hebben gevormd. Dat komt doordat de longen van de Brit op 7-jarige leeftijd nog niet volgroeid waren. Hoe het kan dat de man na tientallen jaren pas last kreeg van de pion weten de onderzoekers niet. "Mensen die zich ernstig verslikken hebben er meteen last van", vertellen de onderzoekers.

Ster advertentie
Ster advertentie