OMG

Bestuurder met te veel alcohol op reed al 17 jaar met ongeldig rijbewijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bestuurder met te veel alcohol op reed al 17 jaar met ongeldig rijbewijs

De politie deed tijdens een verkeerscontrole in Otterlo en Lunteren een wel hele bijzondere ontdekking. Tijdens de controle constateerden de agenten dat een man 34 kilometer te hard reed. Na de afname van een alcoholtest bleek dat hij ook nog eens te veel gedronken had. Volgens de standaardprocedure vordert de politie in zulke gevallen het rijbewijs in, maar die had de man helemaal niet.

Ongeldig rijbewijs

De politie kwam er tijdens de controle achter dat de man al zeventien jaar met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Naast de andere overtredingen, zoals het te hard rijden en het rijden onder invloed, zal de officier van justitie zich ook buigen over het rijden zonder geldig rijbewijs. De politie meldt op Instagram: “Deze man maakte het wel erg bont. Hier gaat de verkeersofficier wat van vinden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere overtredingen

Tijdens deze verkeerscontroles werd er o.a. gecontroleerd op onder invloed rijden, de staat van de auto’s, overtredingen en ook werden er auto’s doorzocht. De politie meldt dat zeven personen hun rijbewijs niet wilden tonen, één persoon pepperspray bij zich droeg, de ramen van de auto te donker waren en dat iemand weigerde een speekseltest te doen. Ook zijn er drie voertuigen in beslag genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie