OMG

13-jarige Amerikaan speelt als eerste persoon ooit het spel Tetris uit

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 13-jarige Amerikaan speelt als eerste persoon ooit het spel Tetris uit

Een dertienjarig Amerikaans jongetje heeft het onmogelijke gedaan. Hij is namelijk de eerste persoon ooit die het spel Tetris heeft uit gespeeld. De techwebsite Bright meldt dat het jongetje genaamd Willis Gibson deze knappe prestatie heeft voltooid.

Iconische game

Tetris is een echte klassieker onder de games. Sinds de lancering van Tetris in 1989 is er in 35 jaar tijd nog niemand geweest die het spel heeft weten uit te spelen. Willis Gibson heeft nu dus de primeur op deze titel. In 2021 werd Tetris voor het eerst uitgespeeld door een AI-programma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitspelen Tetris

Het uitspelen van Tetris werkt als volgt: de Tetris-levels zullen waarschijnlijk niet tot in de oneindigheid doorgaan. Daarom is de graadmeter van het uitspelen het moment waarop het werkgeheugen van Tetris vol raakt. Bij de kleine Willis gebeurde dit bij level 157. Daarom wordt het vastloopmoment over het algemeen gezien als het absolute eind.

Meerdere ontdekkingen

Met de jaren zijn er steeds meer ontdekkingen over het spel onthuld. Gamer Thor Aackerlund, kwam er in 2010 bijvoorbeeld achter dat je de gamecontroller sneller kan laten bewegen. Hierdoor wisten de spelers verder te komen dan level 29. Dit level werd voorheen gezien als het “laatste level”.

Ster advertentie
Ster advertentie