OMG

Man die schoonvader winnend staatslot cadeau gaf eist geld: "Ik ben bestolen"

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man die schoonvader winnend staatslot cadeau gaf eist geld: "Ik ben bestolen"

Een man uit Rijswijk is op een wel heel pijnlijke manier 3,2 miljoen euro misgelopen. Hij kocht namelijk meerdere staatsloten, waarvan hij er eentje aan zijn schoonvader gaf. En laat dat nou net het lot zijn die de hoofdprijs van 3,2 miljoen euro opleverde. Geen stress, want de jackpot is binnen de familie gevallen, zou je misschien denken. Maar dat geldt niet voor deze betrokkenen, aangezien de man zijn schoonvader voor de rechter sleepte en claimde dat de 80-jarige het lot had gestolen.

Staatslot van 3,2 miljoen euro

Grote blijdschap in Rijswijk toen de trekking op 1 oktober uitwees dat de hoofdprijs van 3,2 miljoen euro in het dorp was gevallen. Een paar dagen later meldde de schoonvader van de originele koper zich bij de Staatsloterij met het verhaal dat hij het lot als cadeau had ontvangen. Nog geen 24 uur later stond de originele koper echter aan de balie met een heel ander verhaal: een 80-jarige man, doelend op zijn schoonvader, had het winnende lot van hem gestolen.

Schoonvader ontvangt de prijs

De Staatsloterij riep de schoonvader op om verheldering te geven. Op 5 oktober kwam hij samen met zijn dochter en een andere schoonzoon naar de kiosk om vragen te beantwoorden over de beschuldigingen. Volgens de Staatsloterij had de man "geen sterke motoriek" en konden zij zich niet voorstellen dat de 80-jarige het lot bewust had gestolen. Daarnaast bevestigden de dochter en andere schoonzoon dat de man inderdaad het lot als cadeau had ontvangen.

Los van de verklaringen van de betrokkenen, sprak ook het deelnemersreglement in het voordeel van de schoonvader. In de algemene voorwaarden van de Staatsloterij staat namelijk dat de prijs uitgekeerd wordt aan de persoon die het winnende lot kan laten zien. Op basis daarvan ontving de 80-jarige man het winstbedrag van 3,2 miljoen euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Man spant rechtszaak aan

Desondanks vond de man uit Rijswijk dat hij ook recht had op de prijs. Hij spande een rechtszaak aan om zijn gelijk te krijgen. Het kort geding leverde hem echter geen succes op. Volgens de rechter had de Staatsloterij namelijk voldoende reden om de jackpot aan de schoonvader uit te keren, aangezien hij het winnende staatslot kon tonen.

Of de 80-jarige man het staatslot volledig eerlijk in bezit had gekregen, is volgens de rechter niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Maar omdat de man uit Rijswijk zijn gelijk niet kon bewijzen, is zijn schoonvader de rechtmatige eigenaar van het winnende lot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie