FunX Rotterdam

Rapper Dichter releast debuutalbum Nieuw Leven

  1. Newschevron right
  2. Rapper Dichter releast debuutalbum Nieuw Leven

Na meer dan twee jaar eraan gewerkt te hebben lanceerde rapper Dichter afgelopen donderdag eindelijk zijn debuutalbum “Nieuw Leven”. "De titel van het album gaat over nieuw leven, nieuwe energie en de weg naar volwassenwording.”

De titel verwijst ook naar het feit dat dit het eerste eigen project van de Rotterdamse rapper. “Vroeger heb ik bijvoorbeeld met (G-)Boah, ex-lid van Postmen, samengewerkt maar dit is mijn eerste eigen project waar ik zelf nummers op heb geproduceerd.”

Samenwerking met kunstenaars

Dat betekent niet dat Dichter het zich er makkelijk vanaf heeft gemaakt. Voor dit album heeft hij namelijk samengewerkt met verschillende jonge kunstenaars die naar aanleiding van zijn track kunstwerken hebben gemaakt. Van die kunstwerken komt niet alleen een expositie maar ook een documentaire. “In de docu zie je hoe muziek en kunstenaars samen komen. Je leert de kunstenaars kennen en ook mijn reactie erop want ik heb de kunstwerken nog niet gezien.” De eerste aflevering staat al online:

Geadopteerd

Eén van de tracks van het mini-album heet “Toen het licht was” gaat over jong vaderschap en is gedeeltelijk autobiografisch. “Ik kom uit Ethiopie maar ben na negen maanden naar Nederland gekomen.” Luister hieronder hoe hij hem live deed bij Jouw Stad Rotterdam!

Ster advertentie
Ster advertentie