Sport

Onderzoek naar mogelijke fraude bij Ballon d'Or winst van Messi in 2021

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek naar mogelijke fraude bij Ballon d'Or winst van Messi in 2021

Lionel Messi is een van de beste voetballers ooit. Met acht Gouden Ballen op zak lijkt hier geen twijfel over te zijn. Maar zijn al deze Gouden Ballen wel eerlijk verdiend?

LOPEND ONDERZOEK

Een lopend onderzoek in Frankrijk heeft mogelijke fraude aan het licht gebracht bij de toekenning van de Ballon d'Or aan Lionel Messi in 2021. De focus ligt op de mogelijke invloed van Paris Saint-Germain (PSG), de club waar Messi destijds voor speelde, op de resultaten van de wereldberoemde voetbalprijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paris Saint-Germain

Dit onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek naar PSG, waarbij de club wordt verdacht van het manipuleren van uitslagen en toekenningen binnen de voetbalwereld. De Ballon d'Or-verkiezing van 2021 had de voetbalwereld opgeschud, omdat hij volgens velen dat seizoen niet de beste was. Hij eindigde dat seizoen namelijk derde met FC Barcelona en kende een rampzalige start bij PSG. Wel won hij de Copa América met Argentinië.

De uitkomst van dit onderzoek kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel Messi als PSG. Het verlies van de Ballon d'Or zou een smet zijn op de carrière van Messi, terwijl PSG geconfronteerd kan worden met ernstige reputatieschade en mogelijke sancties.

LEWANDOWSKI

Mocht de prijs worden afgepakt van de Argentijn, dan gaat de prijs mogelijk naar de nummer twee van dat jaar. De Poolse spits scoorde dat seizoen 58 doelpunten voor Bayern München en won de Bundesliga en het WK voor clubs. Ook was de uitreiking het jaar daarvoor, waar Lewandowski weer de grootste kanshebber was, gecancelled door COVID-19. Volgens velen was hij daarom dan ook de echte winnaar van de Ballon d'Or in 2021.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie