Sport

Anwar El Ghazi brengt eigen statement uit en neemt afstand van Mainz-uitspraak

foto: ANP - Bart Stoutjesdijk
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi brengt eigen statement uit en neemt afstand van Mainz-uitspraak

Voetballer Anwar el Ghazi heeft vanochtend een eigen statement uitgebracht via Instagram waarin hij aangeeft niet achter de woorden van zijn voetbalclub FSV Mainz te staan. "Alle andere verklaringen, opmerkingen of verontschuldigingen voor het tegendeel die aan mij worden toegeschreven, zijn niet feitelijk correct en zijn niet door mij gemaakt of geautoriseerd."

Anwar el Ghazi

El Ghazi maakt via een Instagrampost duidelijk dat hij niet achter de tekst op de website van zijn voetbalclub staat. De voetballer schrijft: "Voor alle duidelijkheid: mijn verklaring op 27 oktober 2023 was mijn enige en laatste verklaring aan zowel FSV Mainz 05 als het publiek met betrekking tot de social media posts die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Alle andere verklaringen, opmerkingen of verontschuldigingen voor het tegendeel die aan mij worden toegeschreven, zijn niet feitelijk correct en zijn niet door mij gemaakt of geautoriseerd."

Statement

Het standpunt van El Ghazi is nog altijd hetzelfde. Hij is onder meer tegen "oorlog, geweld, het vermoorden van onschuldige burgers en tegen genocide en apartheid". Verder schrijft de voetballer dat hij achter zijn standpunt zal staan tot zijn laatste adem. "De moord op meer dan 3500 kinderen in Gaza de afgelopen drie weken kan nooit rechtvaardigt worden. Hoe kunnen wij als wereld zwijgen als er volgens Save the Children elke tien minuten een kind vermoord wordt in Gaza? Dat zijn negen kinderen tegen de tijd dat ik een voetbalwedstrijd heb afgerond. We moeten nu oproepen tot een einde aan de moordpartijen in Gaza!", aldus El Ghazi.

Save the Children

Save The Children is een onafhankelijke organisatie op het gebied van kinderrechten. Volgens de organisatie overtreft het aantal kinderen dat in slechts drie weken in Gaza is gedood het jaarlijkse aantal kinderen dat sinds 2019 in alle conflictgebieden ter wereld is gedood. Save The Children meldt dat er sinds 7 oktober meer dan 4000 kinderen zijn gedood en dat er nog 1270 kinderen vermist zijn. Daarbij zijn er volgens de organisatie 31 kinderen in Israël gedood en 43 kinderen op de bezette Westelijke Jordaanoever. "De kinderen die het overleven zullen ernstige gevolgen ondervinden voor hun geestelijke gezondheid op de langere termijn. Ze komen er nooit ongeschonden uit", aldus Save the Children.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mainz

De Duitse voetbalclub Mainz meldde eerder dat de voetballer een waarschuwing had ontvangen, nadat hij onlangs een pro-Palestijnse post deelde op Instagram. "El Ghazi heeft in verschillende gesprekken met het bestuur van de club afstand genomen van zijn bericht op zijn Instagram-kanaal, dat hij zelf al na een paar minuten verwijderde”, laat de voetbalclub in een verklaring weten. Mainz liet weten dat El Ghazi "de publicatie van het bericht en de negatieve impact ervan, voor de hele club, betreurde". De Duitse club zette hem tijdelijk op non-actief, maar kort na het statement weten dat de speler weer terug mocht keren.

Ster advertentie
Ster advertentie