Sport

Nederland wint van Marokko in oefeninterland

1. Newschevron right
  2. Nederland wint van Marokko in oefeninterland

Nederland heeft vanavond van Marokko gewonnen in Agadir. Hoewel het om een oefenwedstrijd ging, was het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Marokko is nog bezig met het samenstellen van de ideale basisploeg. Oranje wilde zich na een slechte reeks wedstrijden, voorbereiden op de komende WK-Kwalificatieduels. De oefenwedstrijd was onderdeel van een trainingskamp van de Nederlandse selectie in Portugal.

Goals Oranje

Oranje wist in de eerste zeventig minuten twee keer te scoren. Het was Promes die de eerste goal maakte. Na een pass op maat van Toornstra belandde de bal bij Depay die vervolgens de bal door de benen van Da Costa speelde en Promes een niet te missen schietkans gaf. Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, was het toch Oranje die de 2-0 maakte. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Janssen, na een voorzet van Promes.

goal Marokko

Kort na de 2-0 moest Oranje met tien man verder. Matthijs de Ligt hield de doorgebroken Azarou vast en kreeg daar rood voor.

Mbark Boussoufa schoot vervolgens de vrije trap raak. De Amsterdammer krulde de bal in de hoek en bracht de stand daarmee naar 1-2. In de laatste minuten werd het daardoor nog spannend, maar Marokko wist niet meer te scoren.

Derde wedstrijd

Het was nog maar de derde keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden. Op het WK van 1994 won Oranje in een oefenwedstrijd en in 1998 waren het de Leeuwen van de Atlas die met de overwinning naar huis gingen.