Sport

Cristiano Ronaldo geschorst voor het maken van ongepast gebaar tijdens wedstrijd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo geschorst voor het maken van ongepast gebaar tijdens wedstrijd

Cristiano Ronaldo heeft zich afgelopen woensdag de woede van de Saoedische voetbalbond op de hals gehaald. De sterspeler van Al-Nassr maakte tijdens de wedstrijd tegen Al-Shahab een ongepast gebaar. Dat leverde hem een schorsing voor één wedstrijd op.

'Lionel Messi'

Ronaldo nam in de 21e minuut van de uitwedstrijd tegen Al-Shahab een strafschop. Nadat hij een goal maakte, begonnen fans van Al-Shahab 'Lionel Messi' te scanderen om hem uit de tent te lokken. Dat is de supporters goed gelukt, want de 39-jarige Portugees maakte een gebaar waarbij het leek alsof hij naar zijn kruis greep. Hoewel de officiële camera's de bewegingen niet registreerde, gaan er wel beelden van rond op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schorsing en boete

Het ongepaste gebaar maakte dat de vedette voor één wedstrijd geschorst is. Daarnaast moet Ronaldo de voetbalbond ook nog een boete betalen van 10.000 Saoedische riyal (ongeveer 2.460 euro). Aan Al-Shahab moet de profvoetballer het dubbele betalen.

In een verklaring tegen de Saoedische krant Ar Riyadiya laat Ronaldo weten dat hij vindt dat hij niets verkeerds heeft gedaan. "Ik respecteer alle clubs. De beweging in het gebaar drukt kracht uit en is niet beledigend bedoeld. Dit zijn we in Europa gewend."

Ster advertentie
Ster advertentie