Sport

Feyenoord-talent Guus Baars (20) stopt met profvoetbal: "Ben bezig met religie"

foto: Instagram: Guus Baars
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-talent Guus Baars (20) stopt met profvoetbal: "Ben bezig met religie"

Voetballer Guus Baars zet een punt achter zijn professionele carrière. Dat laat het 20-jarige talent, dat onder contract staat bij Feyenoord, weten via Instagram. Hij wil zich meer inzetten voor anderen en zich verdiepen in religie.

Stoppen met voetbal

Het nieuws dat Baars plotseling stopt als profvoetballer komt volgens hem voor veel mensen als een donderslag bij heldere hemel. Het jonge talent werkte namelijk zijn hele jeugd toe naar een carrière als profvoetballer. "Nu ik dat eigenlijk net ben, stop ik ermee."

Baars doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en kwam in de zomer van 2021 terecht in Feyenoord Onder 21. Om hem meer ervaring op te laten doen werd hij door de club verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij twee weken geleden zijn officiële debuut in het betaald voetbal maakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kleine wereld

Hoewel het altijd de droom van Baars was om voetballer te worden, veranderden zijn interesses zo'n twee jaar geleden tijdens de coronaperiode. "Profvoetballer ben je zes dagen in de week. Je bent er de hele dag mee bezig en het is je hele wereld", zegt hij in de Insta-post. "Voor mij voelt dat heel klein. Alsof de muren op me afkomen. Ik word daar een beetje negatief van en dat wil ik niet."

Complotgek

Baars wil juist zijn wereld verbreden en anderen helpen. "Sinds corona heb ik veel tijd gehad om na te denken en ik zie dat er veel dingen misgaan in de wereld, zeker in het westen." De 20-jarige Rotterdammer wil geen complotgek genoemd worden, maar zegt dat er volgens hem "spelletjes worden gespeeld met mensen". Hij hoopt anderen daarvan bewust te maken, bijvoorbeeld door als onderzoeksjournalist dingen aan de kaak te stellen die in zijn ogen niet kloppen.

Of een carrière als onderzoeksjournalist zijn volgende move wordt, weet Baars nog niet precies. Hij heeft nu genoeg tijd om erover na te denken en ziet wel wat er op zijn pad komt. "Ik hoop dat ik mijn weg ga vinden."

Religie

Iets anders waar Baars nu ook genoeg tijd voor heeft, is om zich te verdiepen in religie. Daar is hij de afgelopen tijd al veel mee bezig geweest, vertelt hij. "Ik vind de islam echt...ik geloof dat dat de waarheid is. Ik ben nog geen moslim, maar dat duurt niet lang."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie