Sport

Spits NEC Bas Dost maakt het goed, restant wedstrijd wordt mogelijk niet uitgespeeld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Spits NEC Bas Dost maakt het goed, restant wedstrijd wordt mogelijk niet uitgespeeld

Tijdens de wedstrijd tussen AZ en NEC afgelopen zondagavond, zakte NEC-spits Bas Dost in elkaar. Dat gebeurde kort na het ingaan van de blessuretijd. Toen hij van het veld werd gedragen was hij bij kennis. De spits maakt het momenteel naar omstandigheden goed. De wedstrijd werd definitief stilgelegd. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de laatste vijf minuten van de wedstrijd mogelijk niet meer worden uitgespeeld.

Bijzondere omstandigheden

Normaal gesproken wordt een restant van een wedstrijd vrijwel altijd uitgespeeld, maar vanwege deze bijzondere omstandigheden gaat manager competitiezaken Jan Bluyssen in overleg met zijn collega's over wat er met de wedstrijd zal gebeuren. Beide clubs hebben de komende weken geen tijd om de wedstrijd uit te spelen.

Bas Dost

Toen de scheidsrechter doorkreeg dat er iets ernstigs aan de hand was met de spits, vormden de spelers van beide clubs een menselijk schild rondom de Bas Dost. Zo konden hulpverleners hem behandelen in privacy. Vooralsnog is onbekend wat het in elkaar zakken veroorzaakte. Bas Dost liet via de sociale media van NEC weten dat het naar omstandigheden goed gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie