Sport

Lionel Messi scoort winnend doelpunt bij debuutwedstrijd Inter Miami

1. Newschevron right
  2. Lionel Messi scoort winnend doelpunt bij debuutwedstrijd Inter Miami

Het nieuwe avontuur van wereldkampioen Lionel Messi is op z'n zachtst gezegd goed begonnen. De Argentijn begon vannacht als reserve, maar mocht gedurende de wedstrijd debuteren voor zijn nieuwe club Inter Miami. In de Leagues Cup tegen het Mexicaanse Cruz Azul maakte Messi diep in blessuretijd het verschil door een vrije trap in de kruising te knallen. Het resultaat? 2-1 winst en een groot applaus voor de nieuwe aanwinst van Inter Miami.

Reserve

De wedstrijd van Inter Miami tegen Cruz Azul vond gisterenavond plaats in het DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale. Messi was zelf niet meteen op het veld te vinden. De club begon de eerste wedstrijd van de voetballer namelijk met hem op de reservebank. Gelukkig voor zowel Messi als zijn fans kwam hier in de 54ste minuut verandering in.

De 36-jarige Argentijnse superster was niet de enige die op de bank begon. Ook Sergio Busquets, de voormalig Barcelona-teamgenoot van Messi, moest het de eerste helft van het duel doen met toekijken. Jordi Alba, de andere Barcelona-icoon die tekende in Miami, was nog helemaal niet van de partij.

Doelpunt Messi

Toen Messi en Busquets in de 54ste minuut het veld betraden klonk er luid applaus. Hun team stond toen met 1-0 voor, nadat Robert Taylor de ploeg vlak voor rust op voorsprong had geschoten. Kort na de invalbeurt van de twee spelers wist Uriel Antuna een gelijkmaker te maken voor Cruz Azul. Antuna vond ruimte om weg te draaien in het strafschopgebied en schoot van een meter of tien de 1-1 binnen.

De wedstrijd werd duidelijk gedomineerd door Cruz Azul. Messi werd constant gezocht door zijn teamgenoten, maar dat mocht niet baten. Ze konden de wereldkampioen na een voorzet namelijk nauwelijks verder ondersteunen. In de 94ste minuut wist Messi dan toch het verschil te maken uit een vrije trap, die hij van een meter of twintig heerlijk in de kruising in schoot: 2-1!