Sport

FC Twente ontbindt contract Joshua Brenet na veroordeling tot celstraf

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FC Twente ontbindt contract Joshua Brenet na veroordeling tot celstraf

Joshua Brenet komt niet meer in actie voor FC Twente. Dat heeft de club vandaag laten weten via X. De verdediger werd afgelopen dinsdag veroordeeld tot een celstraf van een maand wegens het rijden zonder geldig rijbewijs.

Ontbinding van contract

Het contract van Brenet zou op 1 juni aflopen. Hij maakte eerder al bekend dat hij zijn contract bij de Twentse club niet wilde verlengen. Nu de profvoetballer veroordeeld is, is FC Twente in gesprek met zijn management over de ontbinding van zijn contract.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee keer betrapt

Brenet werd in januari 2023 twee keer aangehouden wegens rijden zonder geldig rijbewijs. De voetballer raakte zijn rijbewijs in december 2020 kwijt, omdat hij onder invloed had gereden. De verdediger heeft hoger beroep aangetekend in de rechtszaak en hoeft zijn straf niet meteen uit te zitten.

Naast zijn celstraf van een maand moet Brenet ook nog een taakstraf van twintig uur uitvoeren. Die voorwaardelijke straf kreeg hij in november 2021 vanwege mishandeling van zijn vriendin. Hij kreeg toen ook een boete van 500 euro opgelegd.

Tweevoudig international

Brenet kwam sinds begin 2022 uit voor FC Twente, waar hij in de basis stond. Daarnaast speelde hij in het verleden ook bij PSV, Hoffenheim, Vitesse en het Nederlands elftal. De 30-jarige speler kwam in 2016 tweemaal uit voor Oranje.

Ster advertentie
Ster advertentie