Sport

PSG-coach gearresteerd op verdenking van discriminatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PSG-coach gearresteerd op verdenking van discriminatie

Paris Saint Germain-trainer Christophe Galtier is vandaag in Frankrijk gearresteerd op verdenking van discriminatie. De coach wordt verhoord in een racisme-zaak die eerder dit jaar naar buiten kwam.

In de cel

Het openbaar ministerie in Frankrijk bevestigt dat Galtier momenteel in de cel zit. Ook zijn zoon is in voorlopige hechtenis opgenomen. In de komende zal het moeten blijken of het tweetal weer vrij wordt gelaten of vast blijft zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zaak

Het gaat om een zaak uit 2021, toen Galtier nog coach was van OGC Nice. Volgens het Franse medium RMC Sport zou Galtier in een mail naar de technisch directeur hebben gestuurd dat er "te veel zwarte en islamitische spelers" bij Nice speelden. Toen bekend werd dat er een onderzoek was ingesteld, reageerde Galtier geschokt. De 56-jarige coach ontkende alle aantijgingen en diende een klacht in tegen Fournier en twee journalisten.

PSG

Galtier werkte bij Nice samen met de Nederlanders Justin Kluivert, Pablo Rosario en Calvin Stengs. Na een jaar bij Nice trok Galtier naar de Franse topclub PSG. Officieel is Galtier daar nog altijd coach, maar alles wijst erop dat hij binnenkort plaats moet maken voor Luis Enrique.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie