Up 2 Date

Doodverklaarde vrouw blijkt levend in de kist te liggen

foto: Screenshot van video
  1. Newschevron right
  2. Doodverklaarde vrouw blijkt levend in de kist te liggen

De 76-jarige verpleegster Bella Montoya uit Ecuador was doodverklaard door het Martín Icaza ziekenhuis in Babahoyo, maar bleek toch te leven. Haar familie hoorde haar kloppen tegen de kist, toen ze er al in lag tijdens de dienst. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Ecuador is er nu een onderzoekt gestart naar de artsen die betrokken zijn bij haar zaak. Dit meldt The Associated Press.

Doodverklaard

Bella was vrijdag opgenomen in het ziekenhuis met een mogelijke beroerte en een hartstilstand. Gilberto Barbera, haar zoon, vertelde aan The Associates Press dat zijn moeder bewusteloos was toen ze naar de eerste hulp werd gebracht. Hier werd ze nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten volgens de arts die Bella behandelde. Een paar uur later vertelde de arts dat Gilberto's moeder dood was en overhandigde hem de identiteitsdocumenten en een overlijdensakte.

Afscheid

De familieleden brachten haar vervolgens naar een uitvaartcentrum en begonnen met de dienst om afscheid van haar te nemen. Totdat ze ineens vreemde geluiden hoorden. "Er waren ongeveer twintig van ons daar. Na ongeveer vijf uur van de dienst begon de kist geluid te maken. Mijn moeder was in lakens gewikkeld en sloeg op de kist. Toen we dichterbij kwamen, konden we zien dat ze zwaar ademde. Ze heeft ons allemaal laten schrikken", aldus haar zoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Catalepsie

Media in Ecuador melden dat Bella mogelijk catalepsie had. Hierdoor krijg je last van spierverstijvingen door je hele lichaam en lichaamsfuncties. In sommige gevallen zijn de verschijnselen zo erg dat de patiënt overleden lijkt te zijn.

Kritieke toestand

Hoewel Bella's familie haar vrijdag met spoed terug naar het ziekenhuis bracht, verkeerde ze tot en met maandag nog in kritieke toestand. Ze is aan de beademing gelegd en haar familie bidt op een goede afloop. "Beetje bij beetje begrijp ik wat er is gebeurd. Nu bid ik alleen maar dat de gezondheid van mijn moeder verbetert. Ik wil haar levend en aan mijn zijde", zegt Gilberto

Ster advertentie
Ster advertentie