Up 2 Date

FOTO: Stadionverbod voor Ajacied die Kenneth Vermeer pop ophing

  1. Newschevron right
  2. FOTO: Stadionverbod voor Ajacied die Kenneth Vermeer pop ophing

De Ajax-supporter die vanmiddag tijdens de wedstrijd Ajax - Feyenoord een opblaaspop aan een koord ophing, heeft een stadionverbod gekregen en volgens Ajax strafrechtelijk vervolgd worden. De bruine pop droeg een shirt met daarop nummer 1 en de naam van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Vermeer heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de man.

Respect voor vermeer

De hoofdtrainers van Ajax en Feyenoord vinden het beide een onbegrijpelijke actie richting Kenneth Vermeer: Frank de Boer (Ajax) “Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Kenneth is een fantastische speler voor ons geweest, heeft zich altijd driehonderd procent ingezet. (..) Ik vind dat we heel veel respect voor hem moeten hebben.” Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) begreep de actie ook niet: “Ik heb hier geen woorden voor”, vertelde hij RTV Rijnmond. “Deze man moet voor de rechter gebracht worden.”

Spreekkoren

Kenneth Vermeer had tijdens de hele klassieker te maken met spreekkoren vanuit het Ajax-publiek. "Ik heb genoeg gehoord, maar ik heb het één en ander meegemaakt om dit van me af te laten glijden. Ik focus me tijdens wedstrijden puur op de wedstrijd," vertelde de doelman aan de NOS. Vermeer bewaakte jarenlang het doel van de Amsterdammers en maakte in 2014 de overstap naar de aartsrivaal Feyenoord, omdat hij bij Ajax gepasseerd werd door Jasper Cillessen. Ajax won de wedstrijd overigens met 2-1.

Ster advertentie
Ster advertentie