Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Premier Rutte eerste roast zouteloos, een handicap faken voor de voordelen & meer

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Premier Rutte eerste roast zouteloos, een handicap faken voor de voordelen & meer

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

1. Premier Rutte's eerste roast zouteloos

Voor één keer mocht premier Mark Rutte de grapjas uithangen tijdens het eerste Nederlandse Correspondents' dinner. Naar voorbeeld van Amerikaanse traditie, mag de leider van het land tijdens deze bijeenkomst zijn collega's en journalisten raosten, oftewel voor gek zetten. Het idee kwam van talkshowhost Twan Huis. Tussen het publiek zaten onder andere Humberto Tan, Gordon, en Ruud Gullit. Eerder maakte RTL Nieuws bekend dat de premier twee comedians had ingeschakeld voor zijn speech.

Ruim 2,7 miljoen kijkers zapten niet weg. Maar was het beleefdheid of leedvermaak? Bekijk hieronder Rutte's kwartiertje moppen tappen terug.

2. Hoe fake je een handicap?

De vraag moet misschien zijn: zou je dat wel moeten doen? Maar in ieder geval is het antwoord: heel simpel. Gisteravond liet onderzoeksprogramma Rambam zien hoe makkelijk studenten extra studietijd kopen. Dat doen ze door een psycholoog of arts te overtuigen van hun 'handicap', zoals dyslexie of faalangst. Met de verklaring van een deskundige kunnen studenten bij onderwijsgeldschieter DUO bewijzen dat ze onbestraft langer over hun studie mogen doen. DUO voert voor de rest weinig of geen controle uit.

"Doe maar gewoon een dyslexieverklaring."

Klik hieronder voor de hele aflevering.

3. Vaticaan: "Bisschop hoeft misbruik niet te melden"

De katholieke kerk zegt tegen nieuwe bisschoppen dat het niet per se hun taak is beschuldigingen van kindermisbruik te melden. Alleen de slachtoffers en hun familie zouden het besluit moeten nemen aangifte bij de politie te doen. Wel moeten zij beschuldigingen intern verwerken. Dat zegt Britse krant The Guardian op basis van een document dat zij in handen hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie