Up 2 Date

Ophef om Spaanse bondvoorzitter die speelster Hermoso kus op mond geeft na WK-finale

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Ophef om Spaanse bondvoorzitter die speelster Hermoso kus op mond geeft na WK-finale

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, heeft voor flinke ophef op social media gezorgd nadat hij de Spaanse voetballer Jennifer Hermoso een kus op haar mond gaf na de gewonnen WK-finale. Hoewel Hermoso al heeft aangegeven de kus niet te kunnen waarderen, heeft Rubiales in een interview aangegeven het probleem niet te snappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet leuk

De beruchte kus vond plaats tijdens de huldiging van het Spaanse team, dat gisteren het WK voetbal won. Op beelden is te zien dat de 45-jarige Rubiales eerst Hermoso omhelst en haar daarna een kus op de mond geeft.

De 33-jarige Spaanse aanvaller, die zowel bij het Spaanse elftal als haar club FC Barcelona topscorer aller tijden is, liet na het incident in een Instagram-live weten de kus niet leuk te vinden. "Maar wat had ik moeten doen?", voegde ze daaraan toe.

Reacties op social media

Op social media ging het al snel los over de kus van Rubiales aan Hermoso. "Zou hij een mannelijke speler ook zo kussen?", vraagt voormalig Engels international Casey Stoney zich af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Idioten

Ook Rubiales heeft inmiddels in een interview met Radio Marca gereageerd op de gebeurtenis. Volgens hem was het niet slecht bedoeld en was het "een moment tussen twee vrienden die iets vierden". Dat anderen er een ophef van maken, vindt hij onzin. "Er zijn overal idioten. Laten we geen aandacht schenken aan de idioten", aldus de Spaanse bondvoorzitter. "Laten we dit negeren en genieten van de goede dingen, in plaats van bezig te zijn met losers."

Ster advertentie
Ster advertentie