Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Ellen Degeneres spreekt gevoelens uit over controversiële anti-homowet, boyband MainStreet stopt & meer

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Ellen Degeneres spreekt gevoelens uit over controversiële anti-homowet, boyband MainStreet stopt & meer

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

1. Ellen Degeneres spreekt gevoelens uit over controversiële anti-homowet

In haar show sprak talkshowhost Ellen Degeneres openlijk haar afkeuring uit tegen een recente anti-homowet. De gouverneur van het Amerikaanse Missisippi heeft een controversiële maatregel ingesteld die religieuze vrijheid garandeert. "Dat klinkt misschien goed, omdat het woord vrijheid erin zit, maar dat is niet zo. Nu kunnen homoseksuelen om religieuze redenen geweigerd worden om te trouwen, een kind te adopteren, aangenomen te worden voor een baan of ze een huis te verhuren of te verkopen."

Ellen weet uit eigen ervaring hoe het kan zijn om benadeeld te worden door je seksuele geaardheid. "Ik ben ooit ontslagen, omdat ik homoseksueel ben en ik weet hoe het voelt. Ik raakte alles kwijt. Maar kijk waar ik nu sta. Ik zou de villa van de gouverneur kunnen kopen en doorverkopen met 7 miljoen dollar winst."

2. MainStreet stopt!

Na vijf jaar neemt boyband MainStreet afscheid van de scene. Dat hebben zij gister bekend gemaakt in RTL Boulevard. "We zijn nu allemaal 18 en hebben het gevoel dat we in Nederland wel alles hebben bereikt." De jongens hebben nog een laatste single 'Goodbye' uitgebracht en geven op 19 juni in TivoliVredenburg een afscheidsconcert. De voorverkoop daarvoor start zaterdag 9 april.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. HOe suf een jihad-verdachte wordt opgepakt

Je zou denken dat een jihad-verdachte middernacht door de M.E. met een stormram van zijn of haar bed wordt gelicht. Maar niets is minder waar. In late night show Pauw was te zien dat het er alles behalve heftig aan toe gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie