Up 2 Date

Oprichter: "Uitzwaaidag Sylvana vanavond offline. Rutte is next"

  1. Newschevron right
  2. Oprichter: "Uitzwaaidag Sylvana vanavond offline. Rutte is next"

Sylvana Simons heeft zich vorige week aangesloten bij de politieke partij DENK. Op internet ging het los en met name op de pagina van het Facebookevent 'Uitzwaaidag Sylvana Simons'. Op de pagina van het fictieve evenement regende het racistische berichten. Jasmine sprak in CritiX met Donny Bonsink. De oprichter van de facebookevent Uitzwaaidag Sylvana Simons vertelde onder andere dat hij de pagina zondagavond offline gaat halen.

Autochtonen vs allochtonen

Donny zegt in CritiX dat het idee voor het 6 december-event begon als een ludieke actie na een aantal uitspraken van Sylvana Simons: "Er ontstond veel ophef aan haar uitspraken rondom de Armeense genocide en bijvoorbeeld de situatie rond Ebru Umar. Ik wilde daar omheen een ludieke actie beginnen. Het werd een succes, maar je ziet ook de ontzettende haat tussen allochtonen en autochtonen. Ik vind dat dat allemaal mag, maar ik vind ook dat heel veel mensen heel diep zijn gezonken door mevrouw Simons te bedreigen."

Offline

Donny vertelt in CritiX dat hij heel veel racistische reacties verwijderd heeft van de pagina. "Ik vind dat zulke mensen keihard aangepakt moeten worden," zegt hij tegen Jasmine. "Ik heb het Openbaar Ministerie vertelt dat de pagina vanavond offline gaat. Vanavond is het echt klaar. Ik wil mensen geen podium geven om elkaar af te maken. Ik vind dat je met elkaar in debat moet gaan, maar je moet niet elkaar bedreigen."

Rutte is next

Het eerstvolgende uitzwaaidagevenement is inmiddels ook al online. Donny heeft die speciaal opgericht voor Mark Rutte, omdat die hem onlangs nog voor gek uitmaakte. De Uitzwaaidag voor Donny Bonsink / Morero is overigens ook al aangemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie