Up 2 Date

Whatsapp gaat jouw gegevens delen met Facebook

  1. Newschevron right
  2. Whatsapp gaat jouw gegevens delen met Facebook

Whatsapp gaat toch jouw gegevens delen met Facebook. De berichtendienst kondigde vandaag de aangepaste gebruikersvoorwaarden aan. Door deze verandering kunnen in de toekomst ook andere bedrijven met jou communiceren. Als service voor jou, maar ook om reclame aan te bieden.

Voordeel

Twee jaar geleden bij de overname van Whatsapp door Facebook zeiden beide social mediabedrijven nog dat gegevens niet gedeeld zouden worden. Maar volgens Whatsapp werkt het nu juist in het voordeel voor gebruikers. Door telefoonnummers aan je Facebookprofiel te koppelen, kun je relevantere advertenties zien op de site en betere vriendschapsvoorstellen krijgen.

Commercieel

Met het gebruik van je telefoonnummer wil Whatsapp het ook mogelijk maken voor andere bedrijven om contact met jou te hebben. Denk daarbij aan luchtvaartmaatschappijen die een vertraagde vlucht doorgeven of banken die je waarschuwen voor verdachte activiteiten op je rekening. Dat bedrijven met je kunnen praten, betekent dat ze naast hun service ook advertenties naar je kunnen sturen.

Geheim

Je whatsapp-gesprekken zelf blijven wel geheim. Ook komen er geen banners, belooft de berichtendienst.

Ster advertentie
Ster advertentie