Up 2 Date

Hoe gek is Kanye West nu eigenlijk?

  1. Newschevron right
  2. Hoe gek is Kanye West nu eigenlijk?

Het gaat niet goed met Kanye West. Deze week werd hij naar een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles gebracht. Het is niet precies bekend wat er is gebeurd, maar het gaat waarschijnlijk om een geestelijke inzinking. Gisteren sprak FunX-dj Fernando Halman in Pauw over de situatie van Kanye West.

Yeezy

Kanye betekent 'The Only One' in het Swahili en dat lijkt hij soms net iets te ver hebben doorgetrokken. Ook zijn bijnamen Ye, Yeezy en Yeezus geven een sterk vermoeden van een obsessief Jezus-complex. Ondanks zijn narcistische trekken, gaat het volgens Fernando nooit alleen om zichzelf.

''Het is wel iemand die altijd heeft gevochten voor zijn mensen en voor gelijkheid.''

Koppig

Fernando vindt het logisch dat een man als hij doordraait. Hij heeft zich in het begin zwaar moeten bewijzen, maar nu heeft hij succes en veel geld. Hij heeft geen begeleiding, waardoor je als artiest het gevoel krijgt dat niemand je meer iets kan maken.

''Succesvolle artiesten zijn altijd koppig.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

mediagekte

Een andere grote artiest die volgens velen volledig is doorgedraaid, is Michael Jackson. Toch moet niet worden vergeten dat ook de media daar een grote rol in spelen. Fernando sprak met Michael's kinderen en die geven een heel ander beeld van hun vader.

''Prince en Blanket spreken heel positief over hun vader. Hij was altijd warm en lief, maar vooral de media in Amerika hebben hem hard aangepakt. In Europa wordt hij aanbeden, maar in Amerika wordt hij gezien als gekkie.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hier de uitzending over Kanye West terug (vanaf 37:39):

Ster advertentie
Ster advertentie