• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

Achttien maanden celstraf geëist tegen SFB

Achttien maanden celstraf geëist tegen SFB

Donderdag 16 februari 2017 - 16:27 uur

Het Openbaar Ministerie in Suriname eist achttien maanden cel tegen de leden van de rapgroep SFB, waarvan twaalf voorwaardelijk. Frenna, KM en Priceless hebben al twee maanden in voorarrest gezeten. Dat zou betekenen dat de rappers nog vier maanden de gevangenis in moeten als het tot een veroordeling komt. 

De leden van Strictly Family Business worden verdacht van seks met een minderjarig meisje. In 2015 lekte een video uit waarin het incident te zien was. De beelden van de Haagse jongens in actie, zijn vervolgens viral gegaan op social media. 

In december 2016 werd SFB hiervoor opgepakt, terwijl ze in Suriname waren voor optredens. 

Onduidelijke verklaring

Hoewel het minderjarige meisje in een eerste verklaring aan de politie heeft laten weten dat ze werd gedwongen, zei ze twee weken geleden tegen de rechter dat ze vrijwillig seks had met de rappers.  

Voorwaardelijk?

Bij een voorwaardelijke straf is het belangrijk om te weten dat dit niet meteen wordt uitgevoerd. Het wordt wel door de rechter uitgesproken, maar slechts ten uitvoering gebracht als de daders weer opnieuw de fout ingaan of zich niet houden aan de voorwaarden die de rechter heeft opgesteld. 

Hoor je ook altijd dat je een leuke stem hebt? Meld je dan aan voor één van de FunX Radio DJ-selectiedagen op dinsdag 2 mei en dinsdag 16 mei en onderzoek samen met ons of jij radio-dj bij FunX kunt worden!

Comments 5

Beveiligingscode
Vernieuwen

Jadhai - 24 februari 2017 - 15:04 uur +1

Ik vind het raar dat ze zo praten want de helft weet niet wat er is gebeurt

D - 23 februari 2017 - 23:28 uur +1

Ik zie weer veel Sfb haters die het beter lijken te weten. Ik zeg niet dat Sfb onschuldig is, maar je kan echt niet uit dat filmpje concluderen dat het de leden van Sfb zijn. Stop met die haat en begin een leven kleine jongentjes.

Sandra - 19 februari 2017 - 18:59 uur 0

Je hoopt voor ze dat Karma ze met rust laat!!!!!!! Stel je voor dat zo een grote neger verliefd wordt op ze in de gevangenis, vervolgens filmpje maakt terwijl hij hun van achteren neemt, en ondertussen hun liedjes zingt

029-limburg - 17 februari 2017 - 20:25 uur +1

ze zijn gewoon schuldig men kan toch gewoon zien dat het frenna, pricelesss and km te horen een deel te zien is op de video. IS het zo dat er weer onder de tafel is betaalt ?.......mmm ik dat suriname gewoon zijn juridsishe en morele taken gewoon uitvoert voor de daden dus geen excusjes..... drm gaat het land niet voren

ze zijn schuldig en dat weten we allemaal

rohan saran - 17 februari 2017 - 09:50 uur +2

fuck sfb stelletje bbs curve jullie kkr moeders kkr pedo's

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.31476-achttien-maanden-celstraf-geeist-tegen-sfb"}