Up 2 Date

Dit zijn de vijf rijkste hiphopartiesten van 2017

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de vijf rijkste hiphopartiesten van 2017

Elk jaar maakt Forbes een lijst met de rijkste hiphopartiesten. De afgelopen jaren stond P. Diddy bovenaan de lijst. Ook dit jaar mag hij zichzelf weer de rijkste hiphopartiest noemen met een vermogen van 820 miljoen dollar (€754 miljoen). Dat geld verdiende hij voornamelijk met zijn aandelen in een wodkamerk en een televisiestation.

#2

Op nummer twee staat Jay Z met een vermogen van 810 miljoen dollar (€744 miljoen). Dat is een stijging van dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Dat komt onder andere door zijn streamingdienst Tidal en platenlabel Roc Nation.

#3

De derde plek is voor Dr. Dre, de man met een vermogen van 740 miljoen (€680 miljoen). Dat komt mede dankzij de verkoop van zijn Beats by Dre aan Apple.

#4

Birdman, de mede-eigenaar van Cash Money Records, staat op de vierde plek. Zijn vermogen bestaat uit 110 miljoen dollar (€101 miljoen).

#5

De top vijf wordt afgesloten door Drake. Hij heeft een vermogen van 90 miljoen dollar (€82 miljoen). Dat geld verdiende hij niet alleen met zijn Boy Meets World Tour, maar ook met deals met grote merken.

Ster advertentie
Ster advertentie