Up 2 Date

Consumentenbond: 'Sushi die thuis wordt bezorgd bevat veel bacteriën'

  1. Newschevron right
  2. Consumentenbond: 'Sushi die thuis wordt bezorgd bevat veel bacteriën'

Ben jij gek op sushi en laat je het regelmatig thuisbezorgen? Misschien moet je de volgende keer dan eerst even kijken waar je het bestelt. De consumentenbond heeft namelijk onderzocht hoe hygiënisch bezorg-sushi is. En wat blijkt? Eenderde van de sushi die thuis wordt bezorgd blijkt volgens hen 'onder de maat'.

Onderzoek

De consumentenbond deed onderzoek naar de sushi van twintig bezorgrestaurants uit Amersfoort, Breda, Groningen, Leiden en Rotterdam. Ze bestelden bij elk restaurant op twee verschillende dagen dezelfde soorten sushi en onderzochten deze in een lab op bacteriën en de versheid.

Poepbacterie

Veel van de bezorg-sushi scoorde slecht op het gebied van hygiëne. Dat betekent dat er waarschijnlijk is gewerkt met vieze handen of snijplanken. Bij twee restaurants werd zelfs de poepbacterie E. coli aangetroffen in de sushi.

Vers

Er is ook goed nieuws, want met de versheid van de onderzochte sushi was het wel goed gesteld. De meeste bezorgrestaurants werken met redelijk tot zeer verse vis. Helaas waren er ook drie restaurants die slecht scoorde op het gebied van versheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je kunt hier lezen om welke restaurants het gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie