Up 2 Date

Verleng je leven door te stofzuigen en dweilen

foto: Screenshot Youtube.com/cosmopolitan
  1. Newschevron right
  2. Verleng je leven door te stofzuigen en dweilen

Pak die stofzuiger of dweil maar snel uit de kast, want volgens een nieuwe studie zorgen die huishoudelijke taken ervoor dat de kans kleiner wordt dat je vroegtijdig komt te overlijden.

Stofzuiger- en dweilgym

Je hoeft volgens een stel Canadese wetenschappers maar dertig minuten per dag te bewegen om de kans op een vroege dood te verlagen met 28 procent. De hele dag in de gym hangen hoeft dus niet. Als we de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet mogen geloven, dan kan je je net zo goed tegen een vroege dood bewapenen met een dweil, stofzuiger óf een boswandeling.

Lunchwandeling

"Naar de sportschool gaan is geweldig, maar we hebben daar niet altijd de tijd voor. Als we naar ons werk lopen of even wandelen tijdens de lunch dan helpt dat ook," aldus onderzoeker Scott Lear van de McMaster Universiteit in Canada.

Onderzoek

De wetenschappers onderzochten zeven jaar lang de activiteiten van 130.000 proefpersonen uit zeventien landen. De deelnemers die gemiddeld 150 minuten per week actief bezig waren, verminderden hun sterftekans, maar ook hun kans op hart- en vaatziektes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie