Up 2 Date

Belgische campagne wil studenten aan sugar daddy's koppelen

  1. Newschevron right
  2. Belgische campagne wil studenten aan sugar daddy's koppelen

In België is er momenteel een merkwaardige reclamecampagne gestart. Een controversiële datingsite probeert studentes te koppelen aan zogenaamde sugar daddy's die vervolgens hun studie betalen. Dat doet het bedrijf door met grote advertenties op vrachtwagens door de grote Belgische steden te rijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sugar Daddy

Misschien heb je al eerder van het steeds populairder wordende fenomeen gehoord. Een sugar daddy is een rijke man die gezelschap zoekt van jonge vrouwen. In ruil daarvoor geeft hij haar dure cadeaus, luxe etentjes of gewoon wat extra geld. Wat er precies onder 'gezelschap' valt, is onduidelijk.

Kritiek

Er is veel kritiek op de reclamecampagne. Het zou teveel op een soort escortservice lijken. De studentes zouden misschien seksuele druk voelen wanneer de sugar daddies hen dure cadeaus geven. Volgens de oprichter van de datingsite is dit niet het geval en bepalen de leden zelf wat de voorwaarden van de relatie zijn.

Rijke mannen

"Zou Assepoester verliefd worden op een prins zonder kasteel?" Volgens de Noorse oprichter van de website Rich Meet Beautiful niet. Hij zegt dat vrouwen nu eenmaal op rijke mannen vallen. Daarom vindt hij niks raars aan deze manier van daten.

Ster advertentie
Ster advertentie