Up 2 Date

Fajah helpt 'losbollige' Viola om 40 dagen geen seks te hebben: "Het is gewoon vluchtgedrag"

  1. Newschevron right
  2. Fajah helpt 'losbollige' Viola om 40 dagen geen seks te hebben: "Het is gewoon vluchtgedrag"

"Als jongens gevoelens voor mij gaan krijgen, kap ik het af. Dan ben ik er helemaal klaar mee." De 23-jarige Viola heeft elke week drie of vier keer seks met mannen of vrouwen. En dan het liefst de hele nacht door. Toch wil ze aan mensen laten zien dat er meer achter haar zit dan alleen seks, dus doet ze mee aan het programma 40 dagen zonder seks van de EO. Presentator Johan Eikelboom en coach Fajah Lourens helpen haar de veertig dagen door.

"Je wordt meer als lustobject gezien, dan dat je serieus genomen wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van losbol naar degelijk

De challenge houdt in dat Viola het veertig dagen zonder seks, porno, speeltjes en masturbatie moet stellen. Zoenen mag wel. Zo'n rustig weekend zonder seks is voor Viola wel vijf jaar geleden. Waarom ze dan toch meedoet? Ze wil meer uit zichzelf halen dan "alleen die losbol".

"Van cardio in bed, ga ik nu cardio op de fiets doen."

Onzekerheid

Coach Fajah komt Viola vanaf dag twintig helpen door middel van een paar opdrachten. Ze bespreken onder andere wat de angsten, dromen en onzekerheden van Viola zijn. Ook moet ze vier minuten lang in de ogen van een jongen staren - zonder make-up op. En dat is een lastige opdracht, want Viola voelt zich onzeker en daar houdt ze niet van: "Dan toon je je zwakte."

mislukt

Al snel komt Viola er achter dat het geen makkelijke uitdaging is. Ze heeft namelijk een scharrel, Wouter. Na 35 dagen kan ze zich dan ook niet meer inhouden wanneer Wouter blijft slapen. Het is haar dus nét niet gelukt om de veertig dagen te volbrengen. Toch heeft ze er wel van geleerd en wil ze niet meer zomaar met allerlei jongens afspreken.

gedumpt

Als presentator Johan haar een tijdje later weer op zoekt om te vragen hoe het met haar en Wouter gaat, reageert ze: "Wouter? Wie is dat?" Het is namelijk alweer uit. Viola is gedumpt. Gelukkig laat ze zich hierdoor niet tegenhouden om haar positieve veranderingen door te blijven zetten. Ze wil op zoek gaan naar iemand die met haar de serieuze kant op wil gaan.

fajah over 40 dagen zonder seks

Fernando belde vanmorgen met Fajah en sprak haar over het EO-programma. "Er is niks mis met seks, maar deze mensen hebben een probleem." Fajah probeert het probleem van de deelnemers te achterhalen en de oorzaak te ontdekken. Het probleem in het geval van Viola, was volgens Fajah dat ze bang was om iemand dichtbij te laten komen en gekwetst te worden.

"Het is eigenlijk hetzelfde als wanneer iemand aan de drank gaat. Het is gewoon vluchtgedrag."

Ster advertentie
Ster advertentie