Up 2 Date

H&M begint een rechtszaak tegen Shein wegens het kopiëren van ontwerpen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. H&M begint een rechtszaak tegen Shein wegens het kopiëren van ontwerpen

Zweedse modeketen H&M heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Chinese modemerk Shein. H&M beschuldigt Shein ervan zonder toestemming kleding te kopiëren. Diverse media, waaronder Bloomberg, hebben gemeld dat er een lopende zaak is tegen Shein. H&M streeft naar een schadevergoeding in deze zaak.

Beschuldiging

H&M beschuldigt Shein ervan dat ze tal van ontwerpen hebben gestolen, waaronder sweaters en badkleding. De zaak is ingediend bij de rechtbank in Hongkong, waar het vroegere moederbedrijf Zoetop Business gevestigd was. Zowel Shein Group als het moederbedrijf zijn aangeklaagd. De rechtszaak loopt al een tijdje en de volgende zitting staat gepland op 31 juli. Het exacte bedrag dat H&M eist, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shein onder vuur

Shein werd al vaker beschuldigd van het kopiëren van ontwerpen zonder toestemming. Onder andere spijkerbroekenmerk Levi's en modebedrijf Ralph Lauren hebben het bedrijf eerder voor de rechter gesleept. Ook wordt Shein beschuldigd van het uitbuiten van werknemers. Onlangs kwamen een aantal influencers in opspraak, omdat ze positief spraken over Shein. In verschillende video's roemden ze de goede werkomstandigheden van het Chinese modemerk. Veel mensen beschouwden deze video's als propaganda en hadden het vermoeden dat de influencers waren omgekocht door Shein om het eerdere negatieve imago rondom de slechte arbeidsomstandigheden, die aan het licht waren gekomen, te verdoezelen.

Ster advertentie
Ster advertentie