STER Advertentie
STER Advertentie

Zomercarnaval in Rotterdam

Zomercarnaval in Rotterdam

Dinsdag 12 februari 2019 - 10:00 uur

|

Door:

Ginette

Elke zomer kun je in Rotterdam weer opgaan in de tropische sferen tijdens Rotterdam Unlimited. Op 26 juli vindt de jaarlijkse strijd tussen de brassbands plaats tijdens de Battle of Drums. Op 27 juli rijden verschillende feestelijke praalwagens door de Rotterdamse straten tijdens de kleurrijke Straatparade. 

Feestelijke stoet

Zaterdag 27 juli doen meer dan 40 praalwagens, 25 carnavalsgroepen met meer dan 25 nationaliteiten en natuurlijke duizenden feestende mensen mee aan de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade. De feestelijke stoet rijdt 2,5 km door de binnenstad en wordt aangevoerd door de Zomercarnaval Queen.

OPTOCHT

De feestelijke optocht met de dikke party op de FunX-praalwagen, start dit jaar bij Blaak en trekt via de Schiedamsedijk, de Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg. Daarna keert de stoet weer terug via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak met als eindpunt Blaak.

VEEL MUZIEK

Je kan natuurlijk ook de hele dag genieten van muziek! Naast de praalwagens, zijn er ook verschillende podium tijdens Rotterdam Uinlimited! Zo staat FunX Music Awards-verzamelaar Frenna samen met de 777 Band op het podium van het Hofplein. Ook Josylvio zal die avond optreden bij de fontein. Verder kan je ook nog terecht bij de podia die bij het Weena en het Schouwburgplein staan.

 

Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toeging? Check het hier:

 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk