STER Advertentie
STER Advertentie

Familiedrama bij Critix: "Geen bro's maar women before ho's"

Familiedrama bij Critix: "Geen bros maar women before hos"

Maandag 5 oktober 2015 - 14:30 uur

|

Door:

Charissa

'Familieruzie's moet je altijd oplossen'. Zo luidde de stelling deze week in Critix. En het duurde niet lang voordat Natasja over de jarenlange struggles te horen kreeg tussen ouders, neven en broers en zussen.

'Moet je ruzie met je familie altijd oplossen?'

De 15-jarige Deirdre had ooit haar vriend tussen haar en haar familie laten komen: "Ik deed echt alles voor hem. Maar uiteindelijk bleek hij niet te zijn wie hij was. Mijn familie probeerde mij daarvoor te waarschuwen, maar ik wilde niet luisteren." Uiteindelijk was zij het eens met de stelling: "je hebt maar één familie."

De 23-jarige Rashied was genadelozer: "Een neef van me ging achter de chick van mijn andere neef aan. Ze kunnen het elkaar niet vergeven en ik geef ze groot gelijk." Ondanks dat Natasja hem nog probeerde te overtuigen, vond de Hagenaar andere dingen belangrijker: "Ik sta niet achter bro's before ho's, eerder women before ho's."

Geen mails, sms'jes of apps, want dat werkt allemaal niet

Voor alle familiedrama's schakelde Natasja professionele hulp in. Familiedrama-expert Bert van Leeuwen presentateert tv-programma 'Het Familiediner', waarin gebroken familie weer bij elkaar komen. Bert: "Je moet gewoon praten met elkaar. Geen mails, sms'jes of apps, want dat werkt allemaal niet". Zelf had Bert nog maar weinig hopeloze gevallen meegemaakt. "Van de 600 ruzie's heb ik maximaal vijf keer gedacht dat het terecht was om niet met elkaar te praten". 

'"Familieruzie los je alleen maar op door te praten!" - Bert van Leeuwen (Familiediner)'

Elke maand schuift er een spoken word artist aan in de Critix studio en dat is in oktober de Rotterdamse Naomi Veldwijk. In haar spoken word hoor je deze week over liefde, familie en trots.

'Spoken Word: Naomi Veldwijk over familieruzie'

Ruzie of niet, familie kies je meestal niet zelf uit. Tenzij je geadopteerd bent. En als kind heb je daar alsnog weing over te zeggen. Natasja was daarom ook benieuwd naar jouw mening over de stelling: 'Een adoptie- of pleegkind moet alleen in een gezin worden geplaatst dat dezelfde achtergrond heeft'.
Critix panelleden Natasha, Marciano en Youssef lieten zich hierover horen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook meepraten in Critix? Luister elke zondag tussen 17:00-19:00 u.

Populair op FunX.nl

  • Fabrizio van Temptation vertelt eindelijk over vreemdgaan met verleidster Julia

  • Kanye's nieuwe Yeezy's zijn gelekt en heel Twitter noemt ze Crocs

  • 6 Nederlandse urban tracks die je vroeger keihard meeblèrde

  • 'Rokend kind' gaat viraal: blijkt 36-jarige man

  • Vrouw die Neymar beschuldigde van seksueel misbruik wordt aangeklaagd

  • Studenten geven tas vol kleren en sneakers aan gepeste klasgenoot