Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Mon, 16 Sep 2019 12:08:02 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Politie zoekt bestuurder van raceauto die op de snelweg reed https://www.funx.nl/news/omg/43517-politie-zoekt-bestuurder-van-raceauto-die-op-de-snelweg-reed https://www.funx.nl/news/omg/43517-politie-zoekt-bestuurder-van-raceauto-die-op-de-snelweg-reed {video "https://www.youtube.com/watch?v=Zxz8f6Uaw_E"}

De Tsjechische politie is op zoek naar de bestuurder van een Formule 2-auto die rondreed op de openbare weg. De chauffeur hoeft niet te rekenen op een boete voor te snel rijden, want hij of zij hield zich netjes aan de maximaal toegestane snelheid van de snelweg. Wel zal de bestuurder een boete ontvangen omdat hij met een auto rondreed, die niet op de openbare weg mag rijden. In de zoektocht richt de politie zich op de Chevrolet Corvette, die bij de raceauto leek te horen.

Gevaarlijk op openbare weg

Auto's die gebruikt worden in de wedstrijden zoals de Formule 1 en de Formule 2 zijn misschien veilig als je rondrijdt op een circuit, maar op de openbare weg maak je het moeilijk voor je medeweggebruikers. Zonder richtingaanwijzers weet niemand wat je precies gaat doen en zodra het donker wordt, heb je geen verlichting. Dat zijn dan ook een paar redenen waarom deze auto officieel niet de weg op mag.

Formule 2

Liefhebbers van autoraces zeggen dat de gezochte auto een Formule 2-auto is van Ferrari. Het zou gaan om een Dallara GP2 die sterke overeenkomsten toont met de wagen waarin de Finse coureur Kimi Riakkönen in 2008 reed.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=aSdW9ajXhh4"}

]]>
OMG Mon, 16 Sep 2019 09:56:32 +0200
Vrouw is snelheidsduivels zat en 'flitst' auto's met een föhn https://www.funx.nl/news/omg/43512-vrouw-is-snelheidsduivels-zat-en-flitst-auto-s-met-een-foehn https://www.funx.nl/news/omg/43512-vrouw-is-snelheidsduivels-zat-en-flitst-auto-s-met-een-foehn {twitter https://twitter.com/timmyb48/status/1162900223523299328?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fin-het-nieuws%2F2019%2F09%2Fvrouw-flitst-autos-met-fohn-als-snelheidsmeter }

De Amerikaanse Patti was het zo zat dat er elke dag auto's veel te hard door haar straat scheuren, dat ze besloot om zelf actie te ondernemen. Ze zit daarom al een maand lang af en toe aan de kant van de weg op een klapstoeltje om zo auto's te 'flitsen' met een föhn. Ze hoopt dat snelheidsduivels de haardroger aanzien voor een snelheidsmeter, een zogeheten speed gun, en daardoor wat langzamer rijden. Alles om haar spelende kleinkinderen te beschermen.

Erelid van de politie

Patti's zoon deelde een foto van haar - gewapend met koffie en föhn - op Twitter en tagde daarbij de lokale politieagent. Met succes, want de agent vond het hilarisch en maakte haar als dank erelid van de politie. "Het beste wat ik kon bedenken om te doen was haar een hoed en een badge geven om haar er wat officiëler uit te laten zien", liet hij weten aan KRTV

Strijder

Of Patti's snelheidscontroles echt effect hebben, is onbekend. Ze ontvangt in ieder geval een hoop steun vanuit de buurt en ze is dan ook vastberaden om door te zetten. 

{twitter https://twitter.com/TrooperPesola/status/1172728851761250306 }

]]>
OMG Mon, 16 Sep 2019 06:45:23 +0200
Beyoncé komt met exclusieve docu 'Making The Gift' https://www.funx.nl/news/entertainment/43511-beyonce-komt-met-exclusieve-docu-making-the-gift https://www.funx.nl/news/entertainment/43511-beyonce-komt-met-exclusieve-docu-making-the-gift {video "https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=htb1uBScCdc"}

Beyoncé gaat je een intiem kijkje achter de schermen geven bij de productie van haar album The Lion King:The Gift. In Making The Gift krijg je te zien hoe de tracks met onder anderen Pharrell, Burna Boy en Childish Gambino tot stand zijn gekomen en word je meegenomen naar studiosessies, repetities en clipopnames.

Making The Gift wordt vanavond in de Verenigde Staten uitgezonden op ABC. Waar en wanneer het daarna te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Nummer één

Met The Lion King: The Gift haalde Bey voor de zevende keer een nummer één-positie in de Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums Chart. Op het album staan veertien tracks, waaronder de hit Brown Skin Girl. Deze nummers worden gecombineerd met verschillende intermezzo's uit de remake van The Lion King-film, waarin Beyoncé de stem van Nala verzorgd.

{articles "Beyoncé's 'The Lion King: The Gift'-album is uit en stelt niet teleur" id="42899" }

Homecoming

Het is niet de eerste keer dat Beyoncé haar proces vastlegt en deelt met haar fans. Eerder dit jaar verscheen de docu Homecoming: A Film by Beyoncé op Netflix. Hierin neemt de zangeres je mee acht er de schermen bij haar legendarische Coachella-optreden van vorig jaar, oftewel: Beychella. Ze dropte hierbij als verrassing ook een bijbehorend live album

{articles "Beyoncé dropt 'Homecoming'-album" id="41725" } 

]]>
Entertainment Mon, 16 Sep 2019 05:32:49 +0200
Keiharde 'Top Boy'-soundtrack met Drake en Popcaan https://www.funx.nl/news/music/43510-keiharde-top-boy-soundtrack-met-drake-en-popcaan https://www.funx.nl/news/music/43510-keiharde-top-boy-soundtrack-met-drake-en-popcaan

Als je helemaal in de Netflix-serie Top Boy zit, of het nieuwe seizoen al hebt gezien, dan zit je waarschijnlijk al helemaal in die Londen-vibe. Aangezien Drake het derde seizoen van Top Boy gefixt heeft, is OVO Sound verantwoordelijk voor de soundtrack met bijbehorende tunes van onder anderen Drake en Popcaan.

Soundtrack

In het nieuwe seizoen van Top Boy keren Kano en Ashley Waters terug in de Londense wijk waar nieuwkomers Dave en Little Simmz inmiddels ook wonen. Een paar van deze rappers hoor je dan ook terug op de soundtrack, net als Ghetts, Fredo, Youngs Teflon, SL, Nafe Smallz, Avelino en vele anderen.

Top Boy

De gevaarlijke buitenwijken van Londen zijn in het nieuwe seizoen van Top Boy weer het gebied waar Dushane en Sully gaan proberen om hun plek op te eisen in de drugshandel. Tijdens hun afwezigheid heeft de ambitieuze Jamie (Michael Ward) de boel overgenomen. Bereid je dus voor op tien nieuwe afleveringen waarin zij toch de top boys van de buurt gaan proberen te worden.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=VZ2-PpXOsvw"}

]]>
Music Sun, 15 Sep 2019 15:15:10 +0200
Een scheetjeswedstrijd in India moet het laten van puffen gaan normaliseren https://www.funx.nl/news/omg/43508-een-scheetjeswedstrijd-in-india-moet-het-laten-van-puffen-gaan-normaliseren https://www.funx.nl/news/omg/43508-een-scheetjeswedstrijd-in-india-moet-het-laten-van-puffen-gaan-normaliseren Als je van een uitdaging houdt en vaak moeite hebt om je puffen binnen te houden, dan moet je snel naar de Indiase stad Surat. Daar wordt 22 september namelijk de allereerste scheetjeswedstrijd van India gehouden met de toepasselijke naam What The Fart.

Scheet-categorieën

Het is volkomen logisch dat deze wedstrijd niet helemaal fris ruikt, want de kandidaten van What The Fart moeten de beste scheet ooit produceren. De pufjes worden vervolgens beoordeelt op de muzikaliteit, maar ook op het aantal decibellen en de tijdsduur ervan. De winnaar krijgt een beker en een geldbedrag tussen de 15.000 en 5.000 rupees, ongeveer 60 tot 190 euro.

{giphy "https://giphy.com/gifs/Bounce-TV-bounce-bouncetv-cIQWVGPe7QAmF7xDCs" }

Geinspireerd door eigen scheet

De organisator van de pufwedstrijd is zanger Yatin Sangoi. Hij vertelde VICE dat een familielid hem ooit inspireerde tot het organiseren van deze wedstrijd: "Ik liet een scheet terwijl we met de hele familie een film aan het kijken waren. Toen zei iemand dat ik zeker een scheetwedstrijd zou winnen, als er een zou bestaan." Dit soort scheetwedstrijden komen vaker voor in landen als de Verenigde Staten en China, dus besloot Yatin er ook een in zijn land te organiseren.

Normaliseren

Het hele doel van Yatin Sangoi is om het openlijk laten van scheten te normaliseren.

"20 tot 25 jaar geleden was het normaal om openlijk scheten te laten. Nu doen we allemaal moeilijk, vinden we het vies en schamen we ons voor het laten van scheten in het openbaar. Dat terwijl het volgens doktoren een van de gezondste functies van het menselijk lichaam is."

{facebook url="https://www.facebook.com/events/2354354811473966/permalink/2359996190909828/?ref=1&action_history=null&__xts__%5B0%5D=68.ARBFnHRu4AYdO_yyJ-XRQozx4pNC0BxPe-yki9dvtLnNil81pCVRhPZjBTozIzQYLVKsdV-xRK1PljXSIq679HPeEikeZnja6Xp4BBAC1CgFA5FiRyeAkB9B7vQ1ZxNBLikZm-1Qmi3wxVHv9p-LNiO8FqA1MtY3L4LY2txXPaeBj_jPjoMRlgR508Z0OH31J2URUhZWsUpjWnobTWAUd7XXv4QPXIzdFBTh46tnJ5Ar19HNo-A-kK3EKj0UVWSKd7gpE_C62txgS7XKxP-8RQKbU-Pg8asdWG-NA-Sb0B-GnHnSJDXWKBMeIUn_ZlLsoyHE1fknoWsr9mNQOzWSKMLmYNBZIV9QEYHQpdRWPBPQCHMP_XE&__tn__=-R" height="350" }

]]>
OMG Sun, 15 Sep 2019 12:15:42 +0200
Boef gaat skydiven: "Allerziekste dat ik ooit heb gedaan!" https://www.funx.nl/news/entertainment/43507-boef-gaat-skydiven-allerziekste-dat-ik-ooit-heb-gedaan https://www.funx.nl/news/entertainment/43507-boef-gaat-skydiven-allerziekste-dat-ik-ooit-heb-gedaan {instagram https://www.instagram.com/p/B2WqchKi5k0/ }

Waaghals Boef is in Dubai gaan skydiven en dat leverde hele zieke beelden op. De rapper ging in een sicke outfit de lucht in en nam een sprong in het diepe. Hij noemt de skydive op Instagram het allerziekste dat hij ooit heeft gedaan en zegt vervolgens in het Engels: "It was crazy man. The most crazy thing I ever did!"

Extreme maand

Het is een maand vol extremen voor Boef. Hij tekende een zieke deal met Sony Music, vroeg Selma Omari ten huwelijk en sprong uit een vliegtuig in Dubai. What's next?

]]>
Entertainment Sun, 15 Sep 2019 10:37:33 +0200
Twee kinderen omgekomen bij logeerpartijtje in Brabant https://www.funx.nl/news/up-2-date/43506-twee-kinderen-omgekomen-bij-logeerpartijtje-in-brabant https://www.funx.nl/news/up-2-date/43506-twee-kinderen-omgekomen-bij-logeerpartijtje-in-brabant Zeer droevig nieuws uit het Brabantse dorpje Strijbeek. Daar zijn vannacht twee jongens van 6 en 9 jaar oud overleden bij een woningbrand tijdens een logeerpartijtje. Een oma en een vader raakten gewond bij een poging om de kinderen te redden uit de brandende woning.

Politie en brandweer

De brand brak uit in een houten woning dat in een bosrijk gebied bij het dorpje Strijbeek ligt. De brandweer en politie konden volgens het AD weinig meer doen. De vlammen sloegen bij hun aankomst al metershoog uit het dak. De agenten die een minuut voor de brandweer eerder aanwezig waren, konden het huis al niet meer betreden.

{twitter https://twitter.com/Politie_Breda/status/1173133275625394176 }

Logeerpartij

De jongens uit Rotterdam logeerden bij de oma van een van de twee omgekomen kinderen. Het andere jochie was zijn vriendje dat mee was gekomen. Buurtbewoner Leo vertelt Omroep Brabant dat de kinderen en kleinkinderen van de vrouw regelmatig op bezoek kwamen: "Die kinderen vonden het leuk om hier te spelen." Hij kende de oma en de kinderen goed, omdat ze aardbeien en eieren bij hem kwamen halen.

Jongens gevlucht?

Tijdens de brand was er nog hoop dat de twee jongens uit de woning waren gevlucht. Daarom zocht de politie de omgeving af met honden. Helaas kwam kort daarna het slechte nieuws dat de politie twee stoffelijke overschotten aantrof op de eerste verdieping van het gebouw. Ze hadden het niet overleefd. De berging van de lichamen wordt vermoeilijkt doordat het huis instabiel is.

Oorzaak nog onbekend

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand. Volgens de politie zal het onderzoek weken in beslag nemen, omdat de direct betrokkenen de komende tijd niet gehoord kunnen worden.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=_MiJ1Lmnsc0"}

]]>
Up 2 Date Sun, 15 Sep 2019 09:23:26 +0200
Politie voorkomt verstoppertje voor 3000 mensen in IKEA https://www.funx.nl/news/omg/43505-politie-voorkomt-verstoppertje-voor-3000-mensen-in-ikea https://www.funx.nl/news/omg/43505-politie-voorkomt-verstoppertje-voor-3000-mensen-in-ikea Een Facebookevenement zorgde ervoor dat onlangs een IKEA in het Schotse Glasgow bezocht zou gaan worden door drieduizend mensen die verstoppertje wilden spelen. Helaas staken vijf agenten en een aantal beveiligers hier een stokje voor. De bedrijfsleider hoorde van het verstoppertje-event en besloot het te voorkomen. Alle groepjes die voor het spel leken te komen, werden aangesproken door beveiligers, schrijft iemand op Facebook.

{giphy "https://giphy.com/gifs/ikea-enthusiasm-8PoP1zLOc0lRm" }

Eindhoven: 32.000 mensen

Evenementen om verstoppertje te spelen, kwamen vroeger vaak voor bij de winkels van het Zweedse concern. In Nederland hadden zich ooit 18.000 Facebookers opgegeven voor een potje verstoppertje in Eindhoven en 32.000 mensen stonden klaar voor het spel in Amsterdam. In de eerste jaren werd verstoppertje nog toegestaan, maar daarna begon het uit de hand te lopen en besloot het concern het te verbieden. Je weet maar nooit wat er met mensen gebeurd als ze zich verstoppen in koelkasten, onder bedden of in tasjes of mandjes van de winkel.

{giphy "https://giphy.com/gifs/ikeanederland-awkward-3osBLrUKB6w5HRyFhu" }

Veiligheidsredenen

De bedrijfsleider van IKEA Glasgow vertelt de lokale krant dat het om veiligheidsredenen is afgeblazen: "De veiligheid van onze klanten en werknemers is voor ons topprioriteit. We waren op de hoogte van het onofficiële potje verstoppertje dat bij ons was georganiseerd en werkten daarom samen met de lokale politie voor extra steun. We waarderen dat mensen graag spelletjes willen spelen bij ons, maar we staan dit soort activiteiten niet toe, zodat we zeker weten dat onze klanten in een veilige omgeving rondlopen." Gelukkig kunnen ze dit spelletje nooit verbieden:

{giphy "https://giphy.com/gifs/shopping-ikea-carts-beF5HBdm0z5oQ" }

]]>
OMG Sun, 15 Sep 2019 09:02:02 +0200
Aya Nakamura dropt clip van gevoelige track 'Soldat' https://www.funx.nl/news/music/43504-aya-nakamura-dropt-clip-van-gevoelige-track-soldat https://www.funx.nl/news/music/43504-aya-nakamura-dropt-clip-van-gevoelige-track-soldat {video "https://www.youtube.com/watch?v=uDFupjRKwZY&feature=youtu.be"}

Aya Nakamura ken je natuurlijk van haar catchy megahits Djadja, Pookie en Copines, maar met Soldat laat de Frans-Malinese artiest haar gevoelige kant zien. De track is afkomstig van het album NAKAMURA en nu dropt Aya hierbij de sensuele video.

Miljoenen streams

Met Djadja had Aya Nakamura de grootste FunX-hit van 2018 te pakken. De track ging dubbelplatina en op YouTube is de video inmiddels al meer dan 425 miljoen keer bekeken. Whut?! Ook haar andere tracks doen het goed: Copines heeft al meer dan 186 miljoen streams en Pookie meer dan 108 miljoen.

{instagram https://www.instagram.com/p/B2WSRm6omN0/ }

]]>
Music Sat, 14 Sep 2019 10:45:37 +0200
Nanah Dae komt met vuur tijdens live sessie bij Youssef & Ouassima https://www.funx.nl/videos/43503-nanah-dae-komt-met-vuur-tijdens-live-sessie-bij-youssef-ouassima https://www.funx.nl/videos/43503-nanah-dae-komt-met-vuur-tijdens-live-sessie-bij-youssef-ouassima {video "https://www.youtube.com/watch?v=p09-DY8qdNw"}

Nanah Dae zorgde voor vuur in de FunX-studio! De artiest uit Tilburg kwam langs voor een Engelstalige The Future-sessie bij Youssef & Ouassima. Van de harde bars op het begin tot de dancehallvibes waarmee ze afsloot: Nanah Dae maakte duidelijk dat ze zeker een dame is om in de gaten te houden.

FUNX GEMIST

Wil je meer sessies van The Future checken? Check dan het YouTube-kanaal FunX Gemist.

]]>
FunX TV Sat, 14 Sep 2019 10:30:32 +0200