Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Sat, 04 Apr 2020 10:40:02 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Dit zijn de bingewatch-tips van Johnny 500 https://www.funx.nl/news/films-series/45895-dit-zijn-de-bingewatch-tips-van-johnny-500 https://www.funx.nl/news/films-series/45895-dit-zijn-de-bingewatch-tips-van-johnny-500 Op de bank ploffen met een goede serie is heerlijk (zeker in quarantaine-tijd), maar met het grote aanbod aan nieuwe series en streamingplatforms is het soms lastig kiezen wat je nou moet kijken. De FunX Bingewatch-podcast helpt je door die jungle van series heen met de leukste tips en de nieuwste updates. Elke aflevering beantwoordt een Very Important Bingewatcher vijf vragen over zijn of haar kijkgedrag en favoriete series. Dit keer tipt dj Johnny 500 zijn favorieten.

Hoe kijk jij?
"Op de bank en in bed, onder een dekentje samen met mijn vriendin. Ik ben wel echt een tv-kijker, maar als ik onderweg ben download ik ook wel eens series op m'n telefoon. Gisteren vloog ik en toen heb ik onderweg een documentaire gekeken waarin gevangenen vertellen over hun eerste en laatste dag in de gevangenis. [...] Ik vind het wel lekker om in slaap te vallen met de tv, anders ga ik liggen malen en over dingen nadenken."

Wat was je eerste verslaving?
"Prison Break, maar die heb ik niet helemaal afgekeken. Dat was een van de eerste series die ik ging kijken. Wel illegaal gedownload, sorry! Waarvoor ik echt nachten heb doorgehaald, is Breaking Bad."

Wat kijk je nu?
"We hebben laatst The Witcher afgekeken, dat is gebaseerd op een game. We hebben ook een tijdje Vis A Vis gekeken, maar dat begon een sleur te worden. Verder kijk ik ook wat documentaires. Ik heb eigenlijk bijna alles al afgekeken."

Welke serie moet iedereen hebben gezien?
"Dat zijn de laagdrempelige series om lekker op bed te kijken, zoals The Blacklist en ook Breaking Bad, zoals ik al zei. Oh, en ik denk wel dat je Top Boy echt moet zien. Dan eerst de eerste versie en daarna heeft Netflix het overgenomen. Dat vond ik wel echt een hele toffe serie."

Wat kijk je stiekem?
"Mijn vriendin kijkt van die series als Love Is Blind en Jane the Virgin. Ik ben dan wel iemand die stiekem meekijkt en dan begin ik soms mee te praten. Dan lacht ze me uit, zovan: zie je wel! Je kijkt toch wel mee! Ik hoopte altijd dat ze het niet doorhad..."

FUNX  BINGEWATCH

Meer luisteren over series? Je kan alle afleveringen van FunX Bingewatch hier terugvinden of luisteren op Spotify. En wist je dat FunX nog meer podcasts heeft? Hier vind je ze allemaal op een rijtje

]]>
Films, Series & TV Tue, 31 Mar 2020 12:01:31 +0200
Halima beschuldigt uitzendbureau van discriminatie: "Voor mij was hij niet beschikbaar, maar voor Tessa wel" https://www.funx.nl/news/funx/45955-halima-beschuldigt-uitzendbureau-van-discriminatie-voor-mij-was-hij-niet-beschikbaar-maar-voor-tessa-wel https://www.funx.nl/news/funx/45955-halima-beschuldigt-uitzendbureau-van-discriminatie-voor-mij-was-hij-niet-beschikbaar-maar-voor-tessa-wel In tijden van corona een baan vinden, is niet zo makkelijk. Daar kwam ook de 25-jarige Halima deze week achter. Zij verloor haar nieuwe baan omdat haar werkgever haar door de quarantaine niet kon inwerken. Toen ze een vacature via uitzendbureau YoungCapital zag, was ze direct geïnteresseerd. Maar de verantwoordelijke recruiter liet haar weten dat de vacature “on hold” stond. Halima besloot om met een ander nummer onder de naam Tessa nog eens naar de vacature te vragen. Voor Tessa bleek de functie wel nog beschikbaar. Halima: “Ik ben hier heel erg van geschrokken.”

{image path=images/2020/04/03_4e_bericht-halima.png}

Onbehagelijk gevoel

Toen Halima aan het begin van deze week een vacature als klantenservicemedewerker zag, was ze direct enthousiast. Om zeker te weten dat de functie nog beschikbaar was, stuurde zij een appje naar de recruiter. Zijn telefoonnummer stond onder de vacature. Halima: “Ik had geen zin om voor niks een motivatiebrief te schrijven, dus stuurde ik een berichtje naar het nummer.” Halima kon zien dat de recruiter haar berichtje gelijk las, maar het duurde 12 minuten voordat hij haar iets terug stuurde. Daarin liet de recruiter weten dat de vacature voor nu op “on hold” staat omdat hij “voldoende kandidaten in de procedure” heeft. Bovendien zou de werving zijn gestaakt vanwege het coronavirus.

Whatsapp gesprek Halima

 

Halima: “Ik kreeg er een onbehagelijk gevoel bij.” Daarom kwam Halima op het idee om met een ander telefoonnummer en als ‘Tessa’ dezelfde recruiter te benaderen. Op dat berichtje reageerde hij direct, en tegen ‘Tessa’ zei hij niets over dat de vacature on hold stond. Halima: “Het zou kunnen dat hij Tessa’s CV onder valse voorwendselen binnen wilde halen, daarom vroeg ik aan hem of ik nog kans maakte op de functie.” De recruiter reageerde daar positief op. “Zeker! Ik zie je CV graag tegemoet,” reageerde hij.

 

Whatsapp gesprek Tessa

discriminatie

Volgens Halima is het duidelijk dat deze recruiter haar heeft gediscrimineerd op basis van haar naam. “Je kunt dit niet anders interpreteren,” vertelt ze aan de telefoon. De 25-jarige Utrechter vindt dat er geen sprake van discriminatie was geweest als de recruiter ook tegen Tessa had gezegd dat de vacature on hold stond. “Dan was hij eerlijk en transparant geweest, maar nu heeft hij dat alleen tegen mij gezegd.”

Maatschappelijk probleem

Om het probleem van discriminatie op de arbeidsmarkt aan te kaarten, besloot Halima de screenshots van het gesprek met de recruiter van YoungCapital te plaatsen op haar LinkedIn-pagina. “Ik ben erg geschrokken van de reacties. Sommige mensen proberen het namelijk goed te praten. Maar dit is echt een probleem, niet alleen bij YoungCapital.”

Contact met YoungCapital

Inmiddels heeft YoungCapital contact opgenomen met Halima. Maar daar is ze niet erg van onder de indruk. “De eigenaar had onder mijn post gereageerd en die zou dinsdagochtend contact met mij opnemen. Dat is niet gebeurd, maar ik ben uiteindelijk wel gebeld door de regiomanager.” Halima vertelt dat de manager zei dat het een misverstand was. “Ze vroegen aan mij of ik de naam van de recruiter wilde weghalen omdat hij bedreigingen kreeg.” Dat heeft ze uiteindelijk gedaan.

“Ik wil YoungCapital niet bewust in een kwaad daglicht stellen, want ik heb wel vaker via hen gewerkt en tot nu toe nog nergens last van gehad.” 

Geen discriminatie

Ook FunX heeft contact opgenomen met het uitzendbureau. In hun statement leggen ze uit dat ze het “ontzettend vervelend vinden dat het beeld over discriminatie op social media is ontstaan.” Ook willen ze benadrukken dat “er geen ruimte is voor discriminatie binnen YoungCapital.” Volgens hen is er geen sprake geweest van discriminatie. 

“In dit specifieke geval werd er door een sollicitant twee keer gereageerd op een vacature onder twee verschillende namen. Eén reactie was afkomstig van iemand die al in onze database stond ingeschreven en die al jarenlang via onze organisatie gewerkt had. De andere reactie was van een fictief persoon (bleek achteraf) die nog niet in onze database geregistreerd stond. Onze recruiter wilde deze persoon bellen om haar werkwensen te achterhalen en haar toe te voegen aan ons kandidatenbestand. In beide gevallen stond de vacature op ‘on hold’ en maakten beide personen evenveel kans op de baan wanneer deze weer opengezet zou worden.” 

Meer voorbeelden

Halima voelt zich niet serieus genomen. Haar idee over discriminatie bij YoungCapital is in de afgelopen dagen alleen maar meer bevestigd omdat ze verschillende berichten heeft gekregen van mensen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. 

Zo heeft ze een berichtje gekregen van een meisje dat vorig jaar solliciteerde naar een vacature die via YoungCapital werd aangeboden. Dit meisje vertelt dat ze een nare ervaring had tijdens het sollicitatiegesprek omdat ze aangaf dat ze haar hoofddoek niet af wil doen voor werk. Het meisje dat aan Halima haar verhaal vertelt werd overladen met persoonlijke en  veroordelende vragen als ‘ben je gedwongen je hoofddoek te dragen door je ouders?’ en ‘is er dwang in je geloof?’ Een week later werd ze afgewezen voor de baan. 

YoungCapital reactie 2

Een andere persoon vertelde Halima in een privébericht dat zij het opvallend vond dat haar twee “Nederlandse vrienden” wel werden aangenomen voor een vacature, en zij niet. “Ik geloof best dat er moslims werken of [mensen van] andere nationaliteiten. Maar hun eerste voorkeur gaat wel uit naar Nederlanders.” Volgens deze persoon werken er bij YoungCapitals ook recruiters die zich niet laten leiden door afkomst. “Sommigen gunnen allochtonen niet en sommigen wel.”

YoungCapital reactie

Een derde persoon laat weten dat zij ook heeft ervaren dat YoungCapital mensen naar haar idee oneerlijk behandelt. Zij werd eerst afgewezen voor een vacature omdat ze te goed zou zijn voor de functie. “In de beschrijving stond MBO 4/HBO denk- en werkniveau, waar ik makkelijk aan voldoe.” Maar haar werd aangeraden om op een andere vacature te reageren. “Toen kreeg ik ook een mail dat het nog on hold stond en dat er andere mensen voorrang hadden.” Toen deze persoon hierover belde met YoungCapital, werd ze naar eigen zeggen “super onbeschoft” te woord gestaan.

YC reactie 3

Moeilijk op te lossen

Halima wil graag iets doen aan dit probleem. “Hoe kun je beter je best doen als je daar niet de kans voor krijgt?” Maar zij realiseert ze zich ook dat het moeilijk is op te lossen. “Ik weet niet zo goed hoe YoungCapital dit in het vervolg zou kunnen voorkomen. Het is heel lastig.” Wel heeft Halima een idee om zelf een platform te beginnen waar jongeren kunnen solliciteren zonder naam. “Het moet uiteindelijk in eerste instantie gaan om je kwaliteiten. Als je dan op gesprek wordt uitgenodigd, dan kun je altijd nog kijken of je bij het team past.” 

]]>
FunX Fri, 03 Apr 2020 17:16:52 +0200
Djoevenile heeft tijdelijk geen gigs, dus begon hij een minitoko vanuit huis https://www.funx.nl/videos/45956-djoevenile-heeft-tijdelijk-geen-gigs-dus-begon-hij-een-minitoko-vanuit-huis https://www.funx.nl/videos/45956-djoevenile-heeft-tijdelijk-geen-gigs-dus-begon-hij-een-minitoko-vanuit-huis {video "https://www.youtube.com/watch?v=I87X7iCyN7E"}

Door de coronacrisis hebben veel dj's geen gigs meer. Dat geldt ook voor Juvy a.k.a. Djoevenile. Daarom is hij een minitoko vanuit huis begonnen. Met hele goede voorzorgsmaatregelen en meer dan genoeg afstand natuurlijk, want hij wil koste wat het kost voorkomen dat zijn vijf maanden oude zoontje iets overkomt.

''Ik ben wel een klein beetje bang voor Jordan, maar aan de andere kant: mijn werk gaat gewoon door. [...] Ik kan wel thuis zitten en niks doen, maar er moeten ook boodschappen worden gedaan. Maar ik ga er natuurlijk wel extra veilig mee om.''

]]>
FunX TV Fri, 03 Apr 2020 17:18:47 +0200
PARTYNEXTDOOR en Rihanna de DiXte met chille tune 'Believe It' https://www.funx.nl/news/music/45942-chille-tune-believe-it-van-partynextdoor-en-rihanna-de-dixte https://www.funx.nl/news/music/45942-chille-tune-believe-it-van-partynextdoor-en-rihanna-de-dixte PARTYNEXTDOOR heeft met zijn DiXte-track Believe It iets geflikt waar meerdere artiesten jaloers op zullen zijn: Rihanna op zijn tune laten zingen. Geniet de hele week van de combinatie van de stemmen van dit heerlijke duo, want de Believe It wordt extra vaak gedraaid.

Meezingen in de auto

Het nummer staat op PND's nieuwste album Partymobile. Het album is geïnspireerd op het gevoel dat PARTYNEXTDOOR krijgt als hij in z’n eentje een ritje maakt in de auto. Een van zijn auto’s heeft hem ook de inspiratie gegeven voor de titel van het album, vertelt hij in een interview met Hypebeast: "Ik kwam op de titel tijdens het rijden vorige zomer. Ik luisterde in die tijd veel naar mijn eigen muziek. Toen ik mijn telefoon aan m’n auto koppelde, stond er op het scherm 'Party: Mobile.'"  

In elke track op het album heeft PND een bepaalde mood en gevoel gestopt. "Ik kwam mijn huis een tijdje niet zo vaak uit omdat ik me down voelde. Maar toen ik op een gegeven moment meer naar buiten ging, had ik bij elke mood een bijpassende track."

Ghostwriter
PARTYNEXTDOOR was zelf - net als Rihanna - een lange tijd uit beeld met muziek onder zijn naam. Hij dropte in 2017 zijn Seven Days-EP. Daarna bleef het stil, tot hij eind vorig jaar de track Loyal met Drake dropte. De artiest was wel druk bezig met zijn werk als ghostwriter voor andere artiesten. Grote tracks die PND geschreven heeft, zijn onder andere Work van Rihanna en Drake en Wild Thoughts van DJ Khaled met Rihanna en Bryson Tiller.

{articles "Rihanna brengt na vier jaar weer nieuwe muziek uit: 'Believe it'" id="45840" }

Tour

Op Instagram laat PND weten dat hij niet kan wachten tot hij het album live kan laten horen aan zijn fans en dat er een tour komt als het weer mag in verband met het coronavirus. Hopelijk slaat hij ons kikkerlandje dan niet over.

{instagram https://www.instagram.com/p/B-dIMrDh_rD/ }

]]>
Music Fri, 03 Apr 2020 07:24:53 +0200
Kijkers genieten massaal van terugkeer La Casa de Papel https://www.funx.nl/news/films-series/45948-kijkers-genieten-massaal-van-terugkeer-la-casa-de-papel https://www.funx.nl/news/films-series/45948-kijkers-genieten-massaal-van-terugkeer-la-casa-de-papel {video "https://www.youtube.com/watch?v=EWAV4m-2WJg&feature=emb_title"}

Ein-de-lijk is het zover: het vierde seizoen van de Spaanse-hitserie La Casa de Papel staat op Netflix. Meer dan ooit tijdens deze coronacrisis kunnen we de misdaadpraktijken van Tokio, Denver, Rio, Nairobi, Professor en hun andere gangleden wel gebruiken. Kijkers zijn dan ook dolenthousiast over het nieuwe seizoen

Het derde seizoen eindigde met een spannende cliffhanger en liet veel kijkers achter met veel vragen. De meest belangrijke van allemaal: leeft Nairobi nog? Daar lijken we in dit seizoen achter te gaan komen. Daarnaast komen we ook meer te weten over de nieuwste plannen van de Professor én zien we waarom Lisboa nou precies contact zoekt met haar oude collega’s.

Kijkers zijn superenthousiast

Sinds vrijdagochtend is de serie trending topic op Twitter en kunnen veel mensen hun vreugde over terugkeer van de serie nauwelijks in bedwang houden. "Dit is het beste seizoen van La Casa de Papel tot nu toe, ik kan gewoon niet stoppen met huilen", schrijft een wel héél enthousiaste Nancy. Ook Raji is het met haar eens: dit is het beste seizoen tot nu toe! Larissa zat na vijf minuten al te huilen. "Wat is en blijft deze serie verdomd goed", schrijft ze.

Veel mensen balen ook wanneer ze het hele seizoen hebben afgekeken. "Ik heb La Casa de Papel uitgekeken, nu weet ik niet wat ik nu moe doen", tweet Angela.

Bekijk hierboven de trailer van het vierde seizoen.

{twitter https://twitter.com/Liezethe/status/1246092779207438339 }

{twitter https://twitter.com/NanciEmad/status/1246096773963223040 }

{twitter https://twitter.com/raji_xp/status/1246077071794655235 }

{twitter https://twitter.com/angela_vdb/status/1246105887334371330 }

{twitter https://twitter.com/LarissavanHerk/status/1246101271234428928 }

 

]]>
Films, Series & TV Fri, 03 Apr 2020 11:50:03 +0200
Ali B, Judeska en Poke scoren in de hitlijsten met Anderhalf https://www.funx.nl/news/music/45954-ali-b-judeska-en-poke-scoren-in-de-hitlijsten-met-anderhalf https://www.funx.nl/news/music/45954-ali-b-judeska-en-poke-scoren-in-de-hitlijsten-met-anderhalf {video "https://www.youtube.com/watch?v=SiEpIkRHerE"}

Wie heeft het de afgelopen niet voorbij horen komen: 'Anderhalf meter, ik zeg anderhalf meter... kom niet in m'n aura, bitch!' Ali B's single 'Anderhalf' ging compleet viral en heeft inmiddels al bijna vijf miljoen views op YouTube. Naast Poke was het vooral Judeska, 'jouw graftakkenface hoort in quarantaine!', die de show stal in de videoclip. Het resultaat mag er wezen, want het drietal stormt de hitlijsten binnen met het nummer.

{articles "Ali B, Poke en Judeska eisen in 'Anderhalf' dat iedereen afstand houdt" id="45789" }

De single komt op nummer 5 binnen in de Single Top 100. Voor Ali B betekent dit zijn elfde top 5-hit op en de eerste sinds begin 2018. Destijds scoorde de rapper een hit met het nummer Slow Down, een samenwerking met Dimitri Vegas & Like Mike.

Geniet hierboven nog een keer van de grofgebekte Judeska die debuteert als rapster.

BN'er-lied Zon flopt keihard

De Top 100 ziet er minder 'zonnig' uit voor de 100 BN'ers en hun coronalied 'Zon'. Dat nummer is namelijk nergens te bekennen in de hitlijsten.

]]>
Music Fri, 03 Apr 2020 15:17:07 +0200
Nienke Plas: "Ik weet niet of ik nog ga trouwen door het coronavirus" https://www.funx.nl/news/funx/45953-nienke-plas-ik-weet-niet-of-ik-nog-ga-trouwen-door-het-coronavirus https://www.funx.nl/news/funx/45953-nienke-plas-ik-weet-niet-of-ik-nog-ga-trouwen-door-het-coronavirus De coronacrisis zorgt ervoor dat we allemaal zoveel mogelijk binnen blijven. Allerlei dope evenementen zijn afgelast en dat is natuurlijk allemaal helemaal k*t. Maar hoe f*cked up is het als je in deze periode jarig bent en het niet uitbundig kunt vieren? Of dat je bijna gaat trouwen en niet weet of het doorgaat? In Start belde Fernando Nienke Plas even op om haar te feliciteren en te checken hoe zij haar quarantainedagen doorbrengt. 

{audiofragment nid=9897 image=0 }

{uploadvideo video="funxvideo_5e873d483f7d8" }

Hieperdepiep hoera!

Gelukkig voelt Nienke zich wel een beetje jarig. Haar zoontje Frenky Dean kroop vanochtend vroeg al in haar bed om zijn mama te feliciteren en ook haar verloofde Resley zong een liedje voor haar om 0.00 uur. Het is lastig om je verjaardag in zo'n situatie te vieren, maar Nienke maakt er het beste van. "Het is niet dat je het rustig wilt houden, maar het moet dit jaar wel zo. Dat is jammer, maar voor de rest probeer ik het wel te relativeren. We zijn gezond en we hebben elkaar, ook al is het een klein clubje. Het is even anders, maar het is niet vreselijk." 

{articles "Nienke Plas krijgt zeven dilemma's: nooit meer zingen of nooit meer vloggen?" id="45574" }

Trouwen?

De coronacrisis raakt Nienke ook op een hardere manier. Want behalve haar verjaardag rustig en saaitjes thuis vieren, werden ook al haar theatervoorstellingen gecanceld. Ook andere grote dingen die gepland stonden, lopen nu gevaar.

"Er zit een kans in dat je die eventueel niet door kan laten gaan. Gaan we bijvoorbeeld nog wel trouwen in september? Er zijn echt zulke grote dingen die verschuiven. Maar ik ben wel heel erg blij dat het virus nog geen effect op ons heeft gehad. Vooral met alle dingen die je erover voorbij ziet komen." 

Nieuwe tune

Maar Nienke blijf niet stilzitten. Afgelopen week dropte ze namelijk gewoon nog haar nieuwe track Back Up. Het is natuurlijk niet mogelijk om een zwoele videoclip te maken waarin mensen in de buurt van elkaar komen. Wanneer die clip komt, is dus nog niet bekend. "Veiligheid gaat voorop." Gelukkig kan je in de tussentijd lekker viben op de tune. Check 'm hieronder.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=Si2oR2qeLp0"}

]]>
FunX Fri, 03 Apr 2020 13:59:28 +0200
Deze 5 dingen maakten jouw leven als 90’s/00’s-baby compleet https://www.funx.nl/news/lifestyle/45952-deze-5-dingen-maakten-jouw-leven-als-90-s-00-s-baby-compleet https://www.funx.nl/news/lifestyle/45952-deze-5-dingen-maakten-jouw-leven-als-90-s-00-s-baby-compleet Velen zijn het hierover eens: de mensheid piekte in de jaren 2000. Dit tijdperk heeft nog steeds ontzettend veel invloed op ons leventje in 2020: van iconische kledingstijlen tot aan (computer)games en muziek. Terwijl het coronavirus de wereld op z’n kop zet en we allemaal een beetje gek beginnen te worden van de zelfquarantaine, nemen we jullie mee op een trip down memory lane naar de 2000’s.

1. Nintendo 64 

Eerlijk, wie heeft er geen N64 gehad óf urenlang bij z’n buurtvriendjes op deze console gespeeld? De N64 stond bekend om het grote aanbod, waardoor er voor iedereen wat te spelen viel. De meest bekende spelletjes waren uiteindelijk toch wel afkomstig uit de Mario Party-reeks, waarbij de tientallen minigames heel wat beefs hebben veroorzaakt en jarenlange vriendschappen hebben verpest.

{instagram https://www.instagram.com/p/B-e4SoviUzq/ }

2. Nike 2-kleuren windbreakers 

In 2006 was je officially dripped down als je een ‘Nike 2-kleuren jasje’ had. Je moest wel opletten welke kleurencombi je droeg, want daar waren best wat ongeschreven regels over. Iedereen kende wel iemand met de beruchte ‘lichtroze/lichtgrijze’ variant. Deze werd alleen gedragen door de boys met opgevoerde motorscooters en zij die elk meisje wisten te fixen. De rest van ons moest het doen met ‘saaiere’ kleuren, zoals all white of all black.

3. De Samsung D600

Ah, de goede oude tijden van schuiftelefoons. Je had ze in alle vormen en maten, maar in de jaren 2000 draaiden de nekken van mensen pas echt om als je een Samsung D600 had, mét bijbehorend accessoire.

Dat was allemaal wel heel leuk en aardig, maar zodra je per ongeluk op het interneticoontje drukte, was je ineens niet meer zo gangster. Daar ging je zakgeld.

{instagram https://www.instagram.com/p/BOpkV9xFPWR/ }

 4. Partyflock

‘Haten is Partyflock verlaten’

Hyves lijkt al drie eeuwen geleden een ding te zijn geweest, maar herinner je je Partyflock nog? Peacetekens op foto’s betekende automatisch een overload aan likes en het netnummer van je stad/dorp in je profielnaam was de norm.

Stiekem wisten we allemaal niet wat we aan het doen waren, omdat PF eigenlijk bedoeld was als een soort Facebook voor gabbers uit de hardcore- en hardstylescene.

 5. RollerCoaster Tycoon 

De seriemoordenaar in ons kwam naar boven wanneer we achtbanen bouwden met RollerCoaster Tycoon: bezoekers laten verdrinken, rides from hell midden in de lucht laten ontploffen en geen prullenbakken/wc’s neerzetten zodat heel het park onder de kots lag. Lekker man. Gelukkig is het met de meesten van ons goed gekomen.

{giphy "https://giphy.com/gifs/test-rollercoaster-tycoon-n511SGroWem76/links" }

]]>
Lifestyle Fri, 03 Apr 2020 13:25:13 +0200
Liveblog | Paniek in New York: dodelijkste dag tot nu toe https://www.funx.nl/news/up-2-date/45694-liveblog-coronavirus-dit-zijn-de-laatste-ontwikkelingen https://www.funx.nl/news/up-2-date/45694-liveblog-coronavirus-dit-zijn-de-laatste-ontwikkelingen De deuren van scholen blijven voorlopig dicht, net als die van de horeca en sportscholen. Alle evenementen zijn tot 1 juni verboden en de meeste mensen zitten of werken thuis om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met de onderstaande liveblog houdt FunX je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het virus, terwijl jij in quarantaine zit.

{loadposition liveblog}

]]>
Up 2 Date Mon, 16 Mar 2020 14:34:41 +0100
Fresh Friday: deze artiesten bundelden hun krachten op 5 lekkere collabos https://www.funx.nl/news/music/45951-fresh-friday-deze-artiesten-bundelden-hun-krachten-op-5-lekkere-collabos https://www.funx.nl/news/music/45951-fresh-friday-deze-artiesten-bundelden-hun-krachten-op-5-lekkere-collabos Ook al voelt door de coronacrisis misschien elke dag hetzelfde, het is toch echt weer bijna weekend. Dat betekent een nieuwe FunX Fresh-playlist op Spotify. Daarin staan een hoop lekkere releases, waaronder deze vijf hete nieuwe samenwerkingen.

KAROL G FT. ANUEL AA – FOLLOW

Power couple Karol G en Anuel AA heeft hun quarantaine-tijd gebruikt om een nieuwe track te maken: Follow. In de bijbehorende clip zie je het stel genieten van wat quality time: spelletjes doen, in bad gaan en vooral THUIS BLIJVEN!

{video "https://www.youtube.com/watch?v=t2_PYzXswVY"}

Lil Kleine Ft. Ronnie Flex – Vandaan

Lil Kleine heeft zijn vandaag langverwachte album Jongen van de Straat uitgebracht. Hierop hoor je een hele andere kant van Kleine. In plaats over geld, seks en drugs hoor je hem namelijk rappen over zijn vrouw en zijn zoontje. How sweet! Op zijn album staan samenwerkingen met zowel artiesten van eigen bodem als internationale artiesten. Eén daarvan is Vandaan, waarop hij als vanouds te horen is met maatje Ronnie Flex.

{articles "Lil Kleine emotioneel door tunes voor zoontje en verloofde: "Zij zijn al mijn geluk"" id="45946" }

{spotify "https://open.spotify.com/track/7ua5ORSWsf8JOrcX6SJ9Ub" }

TYGA & CURTIS ROACH – BORED IN THE HOUSE

Tyga ontdekte de TikTok-video Bored In The House van Curtis Roach en besloot er iets mee te doen. Hij voegde wat teksten toe, producer Pliznaya maakte de beat en deze track is het resultaat. Hoewel het nummer perfect lijkt voor de coronacrisis, is het al in maart bedacht. Hoe hebben ze dat voorspeld?! 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=YBsPE6yHH9c"}

Chivv Ft. Frenna – Jesus Piece

Hartendieven Chivv en Frenna hebben samen de track Jesus Piece uitgebracht, op een productie van Spanker. "Oh Lord, ik ben een beast indeed! Dat is die beast in me..."

{video "https://www.youtube.com/watch?v=UuyM5FUwreo"}

CNCO & Natti Natasha – Honey Boo

De Dominicaanse Natti Natasha sluit de handen ineen met de boyband CNCO. Het resultaat is Honey Boo, een liefdestrack in een zomers tintje, om je een beetje op te vrolijken in deze rare tijd. En don’t forget: er zit ook een dansje bij!

{video "https://www.youtube.com/watch?v=6bvmm0wdEjE"}

FUNX FRESH PLAYLIST
Behoefte aan meer nieuwe muziek? Check de volledige FunX Fresh-playlist op Spotify.

{spotify "https://open.spotify.com/playlist/2ZdjmsIBOgdtNKWAwgT9Ky" }

]]>
Music Fri, 03 Apr 2020 12:46:04 +0200