Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Thu, 20 Feb 2020 19:21:11 +0100 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Overlevende aanslag Hanau doet zijn verhaal https://www.funx.nl/news/up-2-date/45402-overlevende-aanslag-hanau-doet-zijn-verhaal https://www.funx.nl/news/up-2-date/45402-overlevende-aanslag-hanau-doet-zijn-verhaal In de Duitse stad Hanau vond woensdagavond een aanslag plaats. Hierbij vielen negen doden en raakten meerdere mensen gewond. Een van de slachtoffers is Muhammed. Hij heeft de aanslag overleefd en doet zijn verhaal in een video.

{twitter https://twitter.com/deJongeTurken/status/1230446898399653891 } 

Verstoppen

In de video vertelt Muhammed wat er gebeurde in de shishalounge waar hij zich bevond tijdens de aanslag: “Ik heb de man gezien toen hij binnenkwam, ik was op dat moment aan het eten”. Toen de man begon te schieten probeerde Muhammed zich te verstoppen achter een muur, maar de man wist hem toch te raken: “Ik werd geraakt aan mijn schouder”, zegt de zichtbaar aangedane jongen terwijl hij nog in het ziekenhuisbed ligt.

Ik kan niet meer ademen

Muhammed was niet de enige die zich probeerde te verstoppen achter de muur. Hij vertelt dat er meerdere mensen op hem kwamen liggen, en dat hij zelf ook op iemand lag. De jongen onder hem had een gaatje in zijn nek: “De jongen zei tegen mij ‘ik voel mijn tong niet meer’. ‘ik kan niet meer ademen.’” Muhammed adviseerde hem de shahada (geloofsbetuiging) uit te spreken en dat deden ze vervolgens samen.

Moeder ook slachtoffer

Tijdens de aanslag doodde de schutter negen mensen. Hij werd donderdagochtend zelf dood aangetroffen in zijn huis in Hanau. De politie geeft aan dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht na de aanslag. In het huis waar hij aangetroffen werd, is nog een lichaam gevonden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Hessen is het de moeder van de dader. 

{articles "Elf doden bij aanslag op Duitse shishalounges" id="45389" }

Terrorisme

De landelijke antiterrorisme-eenheid is betrokken bij het onderzoek naar de dader, waarvan wordt gesuggereerd dat hij een rechtsextremistisch motief had voor de aanslag. 

]]>
Up 2 Date Thu, 20 Feb 2020 16:26:52 +0100
10 redenen waarom Rihanna een van de meest iconische vrouwen van nu is https://www.funx.nl/news/entertainment/45391-10-redenen-waarom-rihanna-een-van-de-meest-iconische-vrouwen-van-nu-is https://www.funx.nl/news/entertainment/45391-10-redenen-waarom-rihanna-een-van-de-meest-iconische-vrouwen-van-nu-is Rihanna is vandaag 32 jaar geworden! Om dat te vieren staan we even stil bij alles wat deze powervrouw bereikt heeft. Eén ding is zeker: Robyn Rihanna Fenty, wat de volledige naam van de superster is, heeft de afgelopen jaren absoluut niet stil gezeten.

{twitter https://twitter.com/TheFentyfiles/status/1230347787159703552 }

1. muziek-icoon

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Rihanna doorbrak met haar monsterhit Pon de Replay. Inmiddels is ze de meest gestreamde vrouwelijke artiest ter wereld. Dat is niet zo gek, want ze heeft talloze hits gescoord. Hopelijk wordt die lijst binnenkort nog langer, als ze eindelijk haar langverwachte reggae-project dropt. Maar ook als dat album er nooit meer komt, kunnen we de vrouw - die trouwens negen Grammy's bezit - nog steeds een echt muziek-icoon noemen.

{twitter https://twitter.com/chartdata/status/1230401703737995265 }

2. Cosmetica

Dat Rihanna een succesvol cosmeticabedrijf heeft opgericht, is op zichzelf al inspirerend. Wat het alleen nóg indrukwekkender maakt, is de reden waarom ze met Fenty Beauty begon: ze wilde meer diversiteit in de beautywereld brengen. Er was namelijk nogal een gebrek aan aanbod van donkere tinten foundation. Daar heeft Rihanna met haar ruim veertig verschillende tinten foundations zeker verandering in gebracht. Haar bedrijf is na een paar jaar niet meer weg te denken uit de cosmeticabranch.

{giphy "https://giphy.com/gifs/rihanna-makeup-7YDc23r1sTkS64chOq" }

3. diversiteit

Diversiteit staat niet alleen hoog in het vaandel bij Rihanna's cosmeticabedrijf, het speelt ook een belangrijke rol in alles wat RiRi doet. Waaronder in haar Fenty-lingerielijn. In 2018 liet ze met haar inclusieve Savage X Fenty-show aan de modewereld zien hoe het ook kan. De diversiteit aan modellen én soorten lingerie was de belangrijkste reden waarom deze show - die meer op een theatervoorstelling leek - zo baanbrekend was. 

{giphy "https://giphy.com/gifs/rihanna-savage-fenty-deDoGjJX3vvVlxuDnF" }

4. mode
Rihanna is al jaren actief in de mode-industrie als creatief brein voor verschillende modemerken, maar in 2019 begon ze eindelijk haar eigen label. Fenty, zoals het luxemerk niet geheel verrassend heet, maakt onderdeel uit van LVMH, het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton en Hennesy. Rihanna schrijft hiermee geschiedenis. Ze is de eerste vrouw die een merk maakt bij LVMH en de eerste donkere vrouw aan de top van een LVMH-bedrijf. 

{instagram https://www.instagram.com/p/B8UOPZmIkPt/ }

5. Rijkste vrouwelijke artiest
Haar indrukwekkende muziekcarrière en succesvolle ondernemingen hebben ervoor gezorgd dat Rihanna zich de rijkste vrouwelijke artiest ter wereld mag noemen. Het keiharde werken heeft haar een vermogen van zo'n 600 miljoen dollar opgeleverd. 

{giphy "https://giphy.com/gifs/music-video-rihanna-work-inVvfuomoD31K" }

6. Goede doelen

Het is wel duidelijk dat Rihanna van werken houdt, maar dat doet ze niet alleen om er zelf beter van te worden. In haar drukke agenda maakt ze ook tijd vrij om zich in te zetten voor goede doelen. Zo is ze sinds 2016 ambassadeur voor de Global Partnership for Education. Daarmee zet ze zich in om goed onderwijs voor alle kinderen toegankelijk te maken. Dankzij haar immense invloed kreeg ze het al voor elkaar om bij meerdere presidenten geld los te krijgen. Ook heeft ze met haar eigen Clara Lionel Foundation veel hulp geboden aan de bewoners van Barbados.

{giphy "https://giphy.com/gifs/rihanna-hair-riri-l4lRteGLr5FGI6rXW" }

7. FASHION ICON

Rihanna is niet alleen goed in het creëren van mode-items voor anderen, zelf loopt ze ook altijd op de trends vooruit. Op belangrijke evenementen als het Met Gala of de Grammy Awards zijn de ogen altijd op haar gericht. De hoge verwachtingen weet RiRi continu waar te maken. De outfits zijn elke keer weer groter en gekker dan ooit en welke look het ook is: ze weet het altijd te rocken.

{giphy "https://giphy.com/gifs/rihanna-vogue-met-gala-br6yAMPXeNcg0X9ypq" }

8. Looks
Als we het over inspirerende outfits hebben, bedoelen we niet alleen de kleding van Rihanna. De artiest weet iedereen ook altijd te inspireren met haar visagie en haar ontelbaar verschillende soorten kapsels. Elke look staat haar jaloersmakend goed.

{twitter https://twitter.com/FentyCop/status/1230185038232379395 }

9. roots

Rihanna komt van Barbados en daar is ze trots op. Ze keert dan ook regelmatig terug naar haar thuisland. Zo gaat ze elk jaar in de meest kleurrijke outfits naar het Caribische eiland voor het Crop Over Festival. En Barbados houdt ook van Rihanna! Er is een hele straat vernoemd naar de superster en binnenkort komt er zelfs een compleet Rihanna-museum.

{giphy "https://giphy.com/gifs/pink-rihanna-barbados-hs760mEDpW7lR76vjv" }

10. eerlijk
Rihanna is een van de meest invloedrijke vrouwen van nu, maar die eer is haar niet naar het hoofd gestegen. Rihanna is altijd real as fuck! Neem bijvoorbeeld die keer dat een verslaggever tijdens de lancering van Rihanna's nieuwe parfum vroeg wat ze in haar volgende partner zocht. Ze had beleefd kunnen antwoorden dat ze het niet weet, maar RiRi was deze vraag helemaal zat. Ze rolde met haar ogen en gaf het perfecte antwoord: "Ten eerste: ik ben niet op zoek naar een man." En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=TEdNKKIu1Q4"}

]]>
Entertainment Thu, 20 Feb 2020 10:06:12 +0100
Dating Dilemma: Romy wordt op date gevraagd door ex-stiefvader https://www.funx.nl/news/funx/45400-dating-dilemma-romy-wordt-op-date-gevraagd-door-ex-stiefvader https://www.funx.nl/news/funx/45400-dating-dilemma-romy-wordt-op-date-gevraagd-door-ex-stiefvader {instagram https://www.instagram.com/p/B8yhH6tAZDC/ }

Bij Dating Dilemma komen vaak de meest juicy dilemma’s over de liefde voorbij. Zo vertelde Romy woensdag in Start met Fernando dat ze op een date is gevraagd door de vijftien jaar jongere ex van haar moeder. Oftewel haar ex-stiefvader, oftewel what the fuck?! Romy is 20 jaar en deze guy 30 jaar en ze ziet hem op zich wel zitten. *Houston, we have a problem here*. Fernando besloot de hulp van de luisteraars in te schakelen en het advies was duidelijk.

VERGELIJKINGSMATERIAAL

Rafi was in shock en geloofde zijn oren niet. Hij belde Fernando om het volgende advies te geven aan Romy: “Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik denk: nee man, dit gaat verkeerd aflopen. Hoe ga je dit eruit laten zien in de toekomst? Ga je zeggen: ‘Mam, ik neem me vriendje mee. Kijk eens: je ex.’ En als je het bed met elkaar gaat delen ben je vergelijkingsmateriaal voor jouw moeder. […] Het blijft een wedstrijdje en je gaat onzeker worden. Wat als ie dan toch weer gevoelens krijgt voor die moeder?”

{giphy "https://giphy.com/gifs/cbs-carol-carols-second-act-carolssecondact-cIbyhEK4UscjvE5ohe" }

NO GO

Ook Elize snapte er niks van en gaf het volgende advies: “Hoe komt het überhaupt in je hoofd op om er nog over na te denken? Wil je precies dezelfde intieme dingen doen die je moeder met hem heeft gedeeld? Sorry, het zou bij mij een soort walging op gaan roepen. Het is echt gewoon een no go.”

{giphy "https://giphy.com/gifs/gross-jim-carrey-dumb-and-dumber-DsdVe5jhHWNC8" }

EEN BEETJE RESPECT

Als laatste belde Shandita en die was het eigenlijk ook eens met Rafi en Elize: "Ik vind dat ze het totaal niet moet doen. Die relatie met haar moeder is niet zomaar uitgegaan. Hij zal haar misschien wel bedrogen of gekwetst hebben en dan ga jij als dochter nog met hem aanpappen. Heb een beetje respect voor jezelf en voor je moeder."

]]>
FunX Thu, 20 Feb 2020 15:01:38 +0100
Amsterdams taxibedrijf begint dienst met alleen maar vrouwelijke chauffeurs https://www.funx.nl/news/amsterdam/45396-amsterdams-taxibedrijf-begint-dienst-met-alleen-maar-vrouwelijke-chauffeurs https://www.funx.nl/news/amsterdam/45396-amsterdams-taxibedrijf-begint-dienst-met-alleen-maar-vrouwelijke-chauffeurs In Amsterdam kan je vanaf vandaag een taxi bestellen die sowieso een vrouw achter het stuur heeft. Taxidienst Staxi is namelijk de nieuwe dienst Staxi Lady begonnen, die alleen maar vrouwelijke chauffeurs laat rondrijden. Volgens eigenaresse Hakima El Allaoui is hier veel vraag naar, omdat niet iedereen zich veilig zou voelen in een taxi met een mannelijke chauffeur. "Niet iedereen voelt zich veilig bij een man, wij spelen daarop in", vertelt ze tegen Het Parool

Behoefte aan vrouwelijke chauffeurs

Het gevoel van veiligheid is in de taxi-business een van de belangrijkste issues. Vooral bij vrouwen, vertelt Hakima. "Ik hoorde het heel regelmatig: klanten die graag een vrouwelijke chauffeur wilden, die er goede ervaringen mee hadden en contact wilden houden met die chauffeur met wie ze zo’n prettige rit hadden."

Ook de vrouwelijke chauffeurs die ze in dienst heeft, denken dat deze nieuwe dienst een succes zal zijn. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij bijvoorbeeld transgenders. "Vaak laten chauffeurs die staan, maar wij nemen ze gewoon mee natuurlijk."

iedereen mag instappen

De taxi's worden alleen bestuurd door vrouwen, maar dat betekent niet dat er ook alleen maar vrouwen mogen instappen. Iedereen is welkom, dus ook mannen. Hakima hoopt dat er zich snel meer vrouwen aanmelden als chauffeur, zodat uiteindelijk minstens tien procent van al haar taxibestuurders een vrouw is.

{twitter https://twitter.com/parool/status/1230371744952848385 }

]]>
FunX Amsterdam Thu, 20 Feb 2020 14:10:02 +0100
Tragische dood van mishandelde Gabriel Fernandez (8) centraal in heftige Netflix-docu https://www.funx.nl/news/films-series/45395-tragische-dood-van-mishandelde-gabriel-fernandez-8-centraal-in-heftige-netflix-docu https://www.funx.nl/news/films-series/45395-tragische-dood-van-mishandelde-gabriel-fernandez-8-centraal-in-heftige-netflix-docu {video "https://www.youtube.com/watch?v=-T7VXlB4qUI&t=1s"}

De zesdelige documentaireserie The Trials of Gabriel Fernandez gaat over Gabriel Fernandez, die op achtjarige leeftijd zwaar werd mishandeld door zijn moeder en stiefvader en vervolgens aan zijn verwondingen overleed. In de serie wordt het overheidssysteem van de VS onder de loep genomen, omdat het jongetje, ondanks verschillende meldingen niet voldoende beschermd werd.

Ademloos aangetroffen

Gabriel werd al lange tijd door zijn stiefvader en moeder mishandeld. Hoewel zijn situatie bij meerdere mensen bekend was, schoot niemand hem te hulp. Op 22 mei 2013 werd het jongetje uit Los Angeles ademloos aangetroffen door de politie. Zij kwamen naar Gabriels huis nadat zijn moeder aan het alarmnummer had gemeld dat het jongetje met zijn hoofd tegen een kastje was gevallen.

Uiteindelijk bleek Gabriel niet alleen een schedelbreuk, maar ook verbrijzelde ribben, brandwonden en kogels van een luchtdrukpistool in zijn lichaam te hebben. Het jongetje werd meegenomen naar het ziekenhuis, maar overleed twee dagen later alsnog aan zijn verwondingen.

Doodstraf

Na onderzoek van de politie werden uiteindelijk de moeder en stiefvader van Gabriel opgepakt en veroordeeld. Stiefvader Isauro Aguirre werd veroordeeld voor moord met voorbedachte rade door marteling en kreeg de doodstraf. Gabriels moeder werd berecht als medeschuldige en tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating veroordeeld. Ook werden er vier maatschappelijke werkers vervolgd die als taak hadden om Gabriel te redden.

Overheidssystemen kregen meerdere waarschuwingssignalen

Hoe kan het dat de politie en jeugdbescherming niet eerder hebben ingegrepen in deze zaak? Die vraag staat ook centraal in de Netflix-documentaire. De overheid slaagde er, ondanks meerdere meldingen en waarschuwingssignalen, niet in om Gabriel te beschermen.

De documentaireserie staat op Netflix vanaf 26 februari.

 

]]>
Films, Series & TV Thu, 20 Feb 2020 14:06:36 +0100
Doelpuntenmachine Haaland was bijzonder slecht als rapper https://www.funx.nl/news/music/45394-dortmund-spits-haaland-was-bijzonder-slecht-als-rapper https://www.funx.nl/news/music/45394-dortmund-spits-haaland-was-bijzonder-slecht-als-rapper {twitter https://twitter.com/davide_capano/status/1213441250571014145 }

Geef hem een voetbal en Erling Braut Haaland scoort tegen bijna iedere tegenstander die hij tegenkomt. Dat deed de 19-jarige aanvaller eerder bij Red Bull Salzburg en nu gaat de jonge Noor daar rustig mee door bij Borussia Dortmund. Toch zijn er ook dingen die hij niet kan.

Rapper Haaland

Er is onlangs een video opgedoken waarin Haaland (Håland) aan het rappen en zingen is. Van iemand die alles gericht op doel schiet zou je ook verwachten dat hij de juiste tonen weet te raken. Dat is helaas niet zo. Haaland zit vaak naast de beat en echt overtuigend klinkt het niet. Die speeltuinscènes in de clip werken ook niet echt mee.

Doelpuntenmachine

Gelukkig zijn is scoren iets wat Erling Haaland wel kan. Hij heeft een bizarre serie aan doelpunten gescoord sinds hij bij Borussia Dortmund speelt. De doelpuntenmachine scoorde eerder al 29 keer in 27 wedstrijden voor Red Bull Salzburg en staat voor Borussia Dortmund inmiddels al op 11 doelpunten in 7 duels. Wordt hij de nieuwe Ronaldo of Messi? We zullen het zien!

{video "https://www.youtube.com/watch?v=fvgi6l8po5U"}

]]>
Music Thu, 20 Feb 2020 12:31:48 +0100
The Weeknd komt naar Nederland https://www.funx.nl/news/music/45393-the-weeknd-komt-naar-nederland https://www.funx.nl/news/music/45393-the-weeknd-komt-naar-nederland Goed nieuws voor fans van The Weeknd: hij komt naar Nederland voor een concert! De Canadese artiest staat op dinsdag 27 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert is onderdeel van zijn Europese After Hours-tour. "Can't wait to see you all", schrijft hij in een aankondiging op Instagram.

{instagram https://www.instagram.com/p/B8xoTxDh7sR/ }

After Hours

The Weekend maakte gisteren bekend dat zijn nieuwe album After Hours op 20 maart uitkomt. Van dit project kwamen eerder al de nummers Blinding Lights, Heartless en titeltrack After Hours uit. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=ygTZZpVkmKg"}

]]>
Music Thu, 20 Feb 2020 11:14:36 +0100
Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door https://www.funx.nl/news/films-series/45392-murda-en-idaly-doen-guenes-live-bij-de-wereld-draait-door https://www.funx.nl/news/films-series/45392-murda-en-idaly-doen-guenes-live-bij-de-wereld-draait-door {video "https://www.youtube.com/watch?v=yf0i7DzDgy4"}

Murda domineert Turkije momenteel met bijna iedere track die hij uitbrengt. Hij stond onlangs op nummer 1, 2 en 3 in de Turkse charts en nu staan er in totaal vijf nummers van hem in de top tien. Ook trad hij laatst voor miljoenen kijkers op in de Turkse versie van The Voice: O Ses Türkiye. Tijd voor een Nederlandse show had Murda gelukkig ook en daarom speelde hij woensdagavond zijn nieuwe single Güneş met Idaly en DJ Cenkson bij De Wereld Draait Door!

DOĞA

Murda heeft op Valentijnsdag zijn eerste Turkse album DOĞA uitgebracht. De plaat is vernoemd naar zijn dochter en het is daarom meer dan logisch dat zij de cover siert. Op het album staan samenwerkingen met artiesten uit Turkije zoals Ezhel en Zeynep Bastik. Murda schakelde daarnaast de Duitse Turken Summer Cem en Eno in. Ook Nederlandse artiesten zoals Idaly, Ronnie Flex en Sevn Alias waren in voor een gastbijdrage op zijn Turkse project. Voor de producties wist Murda zijn goede vriend Spanker, Rockywhereyoubeen, Ramiks, Yung Felix, Vlado en de Turkse DJ Artz te strikken. Allemaal grote namen die Murda helpen met het veroveren van Turkije.

]]>
Films, Series & TV Thu, 20 Feb 2020 11:01:21 +0100
Dylisa: "Chivv komt keihard op mijn EP 'Dagboek 2' https://www.funx.nl/videos/45390-dylisa-chivv-komt-keihard-op-mijn-ep-dagboek-2 https://www.funx.nl/videos/45390-dylisa-chivv-komt-keihard-op-mijn-ep-dagboek-2 {video "https://www.youtube.com/watch?v=Jcq0JPw9bKg"}

Als je Dylisa nog niet kent, wordt het tijd dat je haar grootste hits Gevoel, Slow Wine en Motion gaat checken op YouTube. FunX-reporter Ouassima was een tijdje geleden al onder de indruk en ging daarom langs in Amsterdam-West om haar beter te leren kennen.

Foto's maken in Suriname

De carrière van Dylisa is het afgelopen jaar in een sneltreinvaart beland. De streams en views schoten omhoog, maar ze merkte pas in Suriname hoe populair ze was. "Mijn ogen waren nog niet geopend, maar toen ik in Suriname was, werd het heftig. Overal waar ik liep, moest ik foto's maken met mensen. Gewoon in een ander land hè!" Toch zegt ze dat die extra druk haar weinig doet. Ze ziet het als een onderdeel van haar werk.

Motivator: papa

Dylisa vertelde Ouasssima dat haar vader de persoon is die haar adviseerde en motiveerde om iets met haar muzikale talent te doen. Dochter of niet, hij blijft kritisch om het beste uit zijn dochter te halen. Als voorbeeld geeft Dylisa dat ze soms denkt dat ze een dikke tune te pakken heeft, terwijl haar vader dan precies het tegenovergestelde denkt. Toch lijken ze in sommige opzichten ook onwijs op elkaar: "Hij is net als ik: koppig. Wij willen altijd gelijk krijgen."

Chivv

De tracks van Dylisa gaan hard, maar dit jaar wil ze pas echt gaan knallen: "2020 is sowieso Dylisa season!" Er komen volgens haar dan ook veel dope dingen aan zoals haar EP Dagboek 2. Dylisa liet Ouassima alvast een voorproefje horen van wat tracks en vertelde ook over een gastbijdrage die heel speciaal voor haar is, omdat het spontaan is ontstaan: "Chivv komt heel hard op een track. Het was superlit om met hem te werken. Het was niet gepland, dus echt heel spontaan."

Wat Zeg Je Me

Voordat Dagboek 2 uitkomt verrast Dylisa haar fans nog met tracks zoals Wat Zeg Je Me die ze op Valentijnsdag uitbrengt. Waar je misschien een romantische track verwacht, kwam de Amsterdamse juist met een keiharde tune over een break up. Toch had ze meer moeite met het schieten van de clip: "De clip opnemen was leuk, maar ook heel eng omdat ik moest acteren. Ik vind acteren leuk, maar het is moeilijk voor mij omdat ik de hele dag lach."

{video "https://www.youtube.com/watch?v=HY94WBQLQpU"}

]]>
FunX TV Thu, 20 Feb 2020 09:59:31 +0100
Elf doden bij aanslag op Duitse shishalounges https://www.funx.nl/news/up-2-date/45389-elf-doden-bij-aanslag-op-duitse-shishalounges https://www.funx.nl/news/up-2-date/45389-elf-doden-bij-aanslag-op-duitse-shishalounges Bij een aanslag op twee verschillende shishalounges in de Duitse stad Hanau zijn gisteravond negen doden gevallen. Daarbij zijn er nog eens vijf mensen gewond geraakt. De vermoedelijke dader is samen met nóg een lijk dood gevonden in zijn woning. Het totaal aantal mensen dat om het leven is gekomen staat hiermee op elf.

Shishalounges

Gisteravond rond 22:00 belde de dader aan bij shishabar Midnight in het centrum van Hanau. Hij werd binnengelaten en schoot hier vijf mensen dood. Vervolgens ging de dader ervandoor. Bij Arena Bar & Cafe wist hij vanuit zijn auto nog eens vier mensen dood te schieten. Burgemeester Kaminsky zegt dat alle slachtoffers buitenlanders zijn, onder wie mensen van Koerdische afkomst.

{twitter https://twitter.com/vikasjournolko/status/1230287609215123456 }

brief van de DADER

Volgens het Duitse blad Bild had de dader, Tobia R. een 'rechts-radicaal motief'. In de woning van de dader zou volgens verschillende media een brief zijn gevonden, waarin hij zich uitsprak over zijn daden en ook dat hij handelde vanuit een rechts-extremistisch motief. Ook besprak hij andere onderwerpen in zijn brief. Zo vond hij dat bepaalde bevolkingsgroepen moeten worden 'vernietigd', omdat uitzetting volgens hem niet effectief is.

Onderzoek loopt nog

Bild zegt deze informatie verkregen te hebben van politiebronnen, maar het is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Wel zegt de Duitse politie dat de man vermoedelijk de enige dader was. Het Openbaar Ministerie heeft de leiding over het onderzoek overgenomen van het regionale parket. Het motief van de dader wordt op dit moment nog onderzocht. 

]]>
Up 2 Date Thu, 20 Feb 2020 08:44:25 +0100