Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Mon, 18 Nov 2019 12:32:14 +0100 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Kanye West komt met een eigen opera https://www.funx.nl/news/up-2-date/44262-kanye-west-komt-met-een-eigen-opera https://www.funx.nl/news/up-2-date/44262-kanye-west-komt-met-een-eigen-opera Dat Ye zich bekeerd heeft tot het christendom, zal niemand ontgaan zijn.  Al een langere tijd reist hij door Amerika met zijn religieuze Sunday Services. En nog geen maand geleden kwam zijn album Jesus is King uit. Nu komt hij met weer iets nieuws: zijn eigen opera met de naam Nebuchadnezzar. Dat kondigde de rapper aan via Twitter. 

{twitter https://twitter.com/kanyewest/status/1196204600090513408 }

BIJBELSE NAAM

Het eerste wat opvalt aan de opera, is de opmerkelijke naam: Nebuchadnezzar. De naam komt (uiteraard) van een Bijbels figuur. Nebuchadnezzar was de naam van een koning van Babylon in het Oude Testament.  Vorige maand werd West geïnterviewd bij Zane Lowe. Hier vertelde hij al dat hij veel bewondering heeft voor Nebuchadnezzar. "Hij had een bipolaire stoornis.. en nog steeds was hij koning!", zegt Kanye in het interview. In 2016 werd bekend dat Kanye last heeft van dezelfde stoornis. 

THE HOLLYWOOD BOWL

Wil je aanwezig zijn bij de opera van de man die zichzelf 'de grootste artiest die God ooit heeft gemaakt' noemt? Dan zul je moeten afreizen naar Hollywood. Het stuk wordt op 24 november opgevoerd in The Hollywood Bowl, een modern theater waar veel muziekoptredens plaatsvinden. De Italiaanse kunstenaar Vanessa Beecroft regisseert het stuk. Artiesten van onder anderen de Sunday Service-koor zullen nu ook helpen bij het verzorgen van de muziek voor de opera. 

 

]]>
Up 2 Date Mon, 18 Nov 2019 11:23:26 +0100
Disney maakt releasedata van vijf nieuwe Marvel-films bekend https://www.funx.nl/news/films-series/44261-disney-kondigt-vijf-nieuwe-mysterieuze-marvel-films-aan https://www.funx.nl/news/films-series/44261-disney-kondigt-vijf-nieuwe-mysterieuze-marvel-films-aan Marvel-fans zitten de komende tijd goed, want naast de al eerder aangekondigde films heeft Disney nu nóg vijf nieuwe projecten aangekondigd! De titels zijn nog niet bekendgemaakt, maar de data wel. Zet 7 oktober 2022, 17 februari 2023, 5 mei 2023, 28 juli 2023 en 3 november 2023 dus maar alvast in je agenda.

Nieuwe titels

Helemaal mysterieus zijn de naamloze projecten niet. Zo meldt The Hollywoord Reporter wel een idee te hebben welke films er achter de data zitten. Eerder werd namelijk bekendgemaakt dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de maak is, net als Ant-Man 3 en Captain Marvel 2. Daarnaast staan de Fantastic Four en X-Men op de planning om het zogeheten Marvel Cinematic Universe te joinen en ook over een nieuwe Deadpool-film zijn gesprekken geweest.

BLACK PANTHER 2

Disney deed al eerder aankondigingen voor 2022. Twee daarvan zijn nog naamloos, maar zeker is dat Black Panther 2 gepland staat voor 6 mei 2022. Alles bij elkaar zouden er in 2022 en 2023 dus minimaal acht nieuwe Marvel-films uitkomen.

{giphy "https://giphy.com/gifs/yes-avengers-infinity-war-ckeHl52mNtoq87veET" }

Blade

Verder werd deze zomer bekendgemaakt dat Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) in de rol van vampierjager Blade zal kruipen. Het is nog niet duidelijk of hij een eigen film krijgt of in een serie verschijnt. Nu Disney+ wereldwijd beschikbaar is, is Disney namelijk ook druk bezig met flink wat nieuwe series die exclusief op de streamingdienst te zien zullen zijn.

{articles "Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar" id="42920" }

Deze films check je komend jaar al

Met de nieuwe aankondigen zou je bijna vergeten dat er ook de komende twee jaar nieuwe films uitkomen. Zo kun je als Marvel-fan in mei naar de bios voor Black Widow met Scarlett Johanson en in november voor The Eternals met Angelina Jolie. In februari 2021 verschijnt de eerste Marvel-film met een Aziatische hoofdrolspelerShang-Chi and the Legend of the Ten Rings, in mei 2021 Doctor Strange in the Multiverse of Madness, in juli 2021 een vervolg op de Spider-Man-reeks en in november van dat jaar zie je een vrouwelijke Thor (Natalie Portman) op het witte doek in Thor: Love and Thunder.

{giphy "https://giphy.com/gifs/snl-saturday-night-live-season-45-hVTouq08miyVo1a21m" }

]]>
Films, Series & TV Mon, 18 Nov 2019 10:44:40 +0100
Trainer Den Bosch maakt excuses om uitspraak over 'zielig mannetje' Mendes Moreira https://www.funx.nl/news/up-2-date/44260-trainer-den-bosch-maakt-excuses-om-uitspraak-over-zielig-mannetje-mendes-moreira https://www.funx.nl/news/up-2-date/44260-trainer-den-bosch-maakt-excuses-om-uitspraak-over-zielig-mannetje-mendes-moreira Erik van der Ven, trainer van Den Bosch, staat voor honderd procent achter Ahmad Mendes Moreira. Dat heeft hij zondagavond laten weten in een telefoongesprek met FOX Sports. Hij reageert hiermee op eerdere uitspraken die hij deed na de racistische spreekkoren bij de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Hij noemde Mendes Moreira, die op het veld werd uitgescholden door het publiek, toen een 'zielig mannetje'. 

{articles "Woedende Mendes Moreira neemt wraak met doelpunt na 'Zwarte Piet-liedjes' op tribune" id="44257" }

{twitter https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196097025324048384 }

Opgeblazen

"Dat had ik niet moeten zeggen", geeft Van der Ven toe aan FOX Sports. De trainer noemde Moreira direct na afloop van de wedstrijd een 'zielig mannetje', maar komt er nu op terug. "Dat had ik niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent."

{twitter https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196198138714963969 }

Racistische spreekkoren

De wedstrijd van Den Bosch tegen Excelsior werd gistermiddag door scheidsrechter Laurens Gerrerts stilgelegd, nadat Mendes Moreira geëmotioneerd raakte van alle scheldwoorden die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De aanvaller werd uitgemaakt voor k-neger, k-zwarte en katoenplukker. Ook werden er door het publiek Zwarte Piet-liedjes gezongen. 

Provocerend?
Toen de wedstrijd hervat werd, lukte het de gefrustreerde Moreira om te scoren. Hij rende naar het publiek en vierde zijn goal uitbundig. Volgens Van der Ven was deze 'provocerende' actie van Moreira de reden voor zijn uitspraak na afloop van de wedstrijd: "Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei, en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben."

{twitter https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196074278480941057 }

Walgelijk

De KNVB noemt de racistische uitingen van het Den Bosch-publiek 'ronduit walgelijk'. Zo laat de manager competitiezaken Jan Bluyssen weten in het NOS Radio 1 journaal. Deze week wordt de zaak door de voetbalbond behandeld. De organisatie doet er alles aan om de daders op te sporen en te bestraffen.

Veel meer dan een boete van 450 euro en een stadionverbod van 5 jaar kan de KNVB echter niet doen. "Daarnaast kunnen we via het tuchtrecht de club aanpakken als die nalatig is geweest. Dat zijn onze mogelijkheden." Bluyssen zou liever zien dat de verdachten via het strafrecht berecht zouden worden. "Dan komen ze echt in de problemen in hun maatschappelijke leven. Dan zullen mensen wel nadenken om dit nog een keer te doen."

]]>
Up 2 Date Mon, 18 Nov 2019 08:37:46 +0100
Koppel dat bespot werd na viral huwelijksaanzoek in KFC, krijgt bruiloft vergoed https://www.funx.nl/news/omg/44259-koppel-dat-belachelijk-gemaakt-werd-om-viral-huwelijksaanzoek-in-kfc-krijgt-bruiloft-vergoed https://www.funx.nl/news/omg/44259-koppel-dat-belachelijk-gemaakt-werd-om-viral-huwelijksaanzoek-in-kfc-krijgt-bruiloft-vergoed {twitter https://twitter.com/KFCSA/status/1192359716955009024 }

Een koppel uit Zuid-Afrika krijgt hun complete bruiloft vergoed, nadat de beelden van het aanzoek viral gingen. De man ging op zijn knieën in de KFC en dat werd op internet compleet belachelijk gemaakt. Gelukkig kan het internet ook tot goede dingen leiden, want een heleboel bedrijven vonden de video zo leuk dat ze wilden meehelpen om de bruiloft te sponsoren.

{twitter https://twitter.com/uchejombo/status/1193080061538324481 }

#KFCPROPOSAL
In de video die viral ging, was te zien hoe de Zuid-Afrikaanse Hector Mkansi zijn vriendin Nonhlanhla Soldaat ten huwelijk vroeg. Hoewel de geliefden er dolblij uitzagen, waren er toch mensen op het internet die het nodig vonden om het aanzoek belachelijk te maken. Volgens een Twittergebruiker, wiens tweet viral ging, duidde het aanzoek in het fastfoodrestaurant erop dat de man geen klasse had. "Zuid-Afrikaanse mannen zijn zo blut dat ze zelfs in de KFC een huwelijksaanzoek doen. Ze hebben totaal geen klasse. Ik bedoel: wie doet dat nu in een KFC?", schreef de vrouw.

{twitter https://twitter.com/iamSivN/status/1193064880632254464 }

Reacties

Het fastfoodbedrijf vond het zelf natuurlijk wel een prachtige plek voor een huwelijksaanzoek. Via Twitter probeerden ze aan de namen van de personen te komen en mede daardoor verspreidde de video zich nog sneller door heel Zuid-Afrika.

Verschillende grote internationale bedrijven haakten ook in op de #KFCProposal met de boodschap dat ze wel iets wilden sponsoren. Zo wilde Puma wel schoenen doneren, Huawei een telefoon en McDonald's een huwelijksreis. Op een gegeven moment bleven de donaties binnenstromen. Van gratis ringen tot een diner van een privéchef. Een bedrijf wilde zelfs een paar koeien doneren.

{twitter https://twitter.com/KFCSA/status/1193063366631329792 }

DANKBAAR

Hector en Nonhlanhla zijn inmiddels bij verschillende televisie- en radioshows geweest om het bijzondere verhaal te vertellen. Aan Eyewitness News legde Hector uit hoe zijn aanzoek tot stand kwam: "Ik deed de ringen om en vroeg haar of ze mijn vrouw wilde zijn en of ze mij wilde accepteren ook al heb ik niet veel. Als ik het geld had, had ik iets heel groots voor haar willen doen."

Het stel was in eerste instantie helemaal niet op de hoogte dat de beelden van het aanzoek viral gingen. Totdat ze gebeld werden door familie en vrienden. "Toen zijn we naar de winkel gegaan om data te kopen. Toen we dat hadden, bekeken we de video." Het koppel verwachtte alleen dat ze van KFC wat vouchers zouden krijgen. Dat ze in plaats daarvan honderden donaties ontvingen, hadden ze echt niet zien aankomen.

"We hebben echt van alles gekregen. We kunnen de cadeau's niet met elkaar vergelijken. We zijn zo dankbaar voor alles dat we mogen ontvangen."

{video "https://www.youtube.com/watch?v=fTWsOJJWqgs"}

]]>
OMG Mon, 18 Nov 2019 07:13:44 +0100
8-jarig jongetje helpt dakloze veteranen met 'hero bags' https://www.funx.nl/news/omg/44258-8-jarig-jongetje-helpt-dakloze-veteranen-met-hero-bags https://www.funx.nl/news/omg/44258-8-jarig-jongetje-helpt-dakloze-veteranen-met-hero-bags {instagram https://www.instagram.com/p/B479yRql17C/ }

Een 8-jarig jongetje uit Maryland, Amerika wordt ook wel een superheld genoemd door zijn liefdadigheid. Het jongetje maakt namelijk hero bags voor dakloze veteranen (mensen die in het leger hebben gewerkt): tassen gevuld met kleding, verzorgingsproducten en beddengoed. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=ANcw69AUPQ0"}

al sinds 4 jaar oud

Het gaat om Tyler Stallings, die al sinds hij 4 jaar oud is met liefdadigheidswerk bezig is volgens Good Morning America. 

"Hij zag video's van veteranen met spandoeken en borden en niemand die op hun schreeuw om hulp reageerde", vertelt Tyler's moeder. 

"Hij vond het niet oké. Hij vond het echt niet leuk en hij vroeg me: 'als dit helden zijn, waarom moeten ze dan op straat leven?'" 

{instagram https://www.instagram.com/p/B393704l1Mx/ }

groot succes

Eens per jaar op Veteranendag verzamelde Tyler kleding en verzorgingsproducten in zorgpakketten om aan dakloze veteranen te geven, maar door het grote succes kon hij uitbreiden. 

Inmiddels is hij ambassadeur en een van de gezichten van het Maryland Center of Veteran Education and Training geworden en heeft hij meer dan 50.000 dollar opgehaald voor de dakloze veteranen. Recent wist hij samen te werken met een matrassenfabrikant die 250 bedden heeft gedoneerd aan de daklozen. 

bevredigend

Tyler zegt dat het bevredigend voelt om de veteranen zonder huizen te helpen. 

{instagram https://www.instagram.com/p/BuCDY3QAlMi/ }

"Ze zouden de dingen moeten hebben die ze nodig hebben vanwege alle goede dingen die ze voor ons land hebben gedaan," vertelde hij GMA.

"Ik voel me heel gelukkig en heel goed als ik hun gelukkige reactie zie."

]]>
OMG Sun, 17 Nov 2019 17:05:53 +0100
Mendes Moreira scoort doelpunt na racistische spreekkoren van publiek https://www.funx.nl/news/up-2-date/44257-woedende-mendes-moreira-neemt-wraak-met-doelpunt-na-zwarte-piet-liedjes-op-tribune https://www.funx.nl/news/up-2-date/44257-woedende-mendes-moreira-neemt-wraak-met-doelpunt-na-zwarte-piet-liedjes-op-tribune {instagram https://www.instagram.com/p/B0Gt2J2Idez/ }

De wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior uit de Keuken Kampioen Divisie is tien minuten stilgelegd omdat er Zwarte Piet-liedjes en oerwoudgeluiden gemaakt werden als speler Ahmad Mendes Moreira aan de bal was. Moreira nam 'wraak' door verderop in de wedstrijd te scoren. 

'geen racistische geluiden' 

Volgens de stadionspeaker ging het niet om racistische geluiden, maar werden er 'kraaiengeluiden' gemaakt. Moreira en zijn medespelers pikten het in eerste instantie niet en liepen boos het veld af. De geluiden die gemaakt werden waren wel degelijk racistisch. Zo zou Moreira 'Zwarte Piet', katoenplukker en allerlei andere verschrikkelijke dingen naar zijn hoofd gekregen hebben. De scheidsrechter probeerde met Moreira te praten, maar die was te emotioneel. 

{twitter https://twitter.com/ProExcelsior/status/1196067530655358976 }

"Ik heb de wedstrijd toen stilgelegd", vertelt scheidsrechter Laurens Gerrets aan FOX Sports. "Na overleg in de catacomben is besloten toch weer te beginnen. Ik heb de keuze bij Excelsior gelegd. Zij wilden verder."

zoete wraak

Moreira bracht niet veel later zoete wraak door te scoren, waardoor zijn ploeg op een 2-1 voorsprong kwam. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-3. 

Achteraf gaf een woedende Moreira in een interview commentaar op het racistische incident. Vlak voor het interview plaatsvond lijkt het erop dat de trainer van FC Den Bosch hem een "zielig mannetje" heeft genoemd. "Denk je dat we dit anno 2019 moeten accepteren ofzo?!" zegt hij boos. 

"Tuurlijk, ik wil het liefst over de wedstrijd praten, maar ik ben gewoon boos en teleurgesteld dat dit nu nog steeds kan gebeuren."  

{twitter https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1196097025324048384?s=19 }

FC Den Bosch

Ook FC Den Bosch heeft op hun website op het racistische incident gereageerd. Zij blijven volhouden dat er geen racistische geluiden gemaakt zijn, maar 'kraaiengeluiden'. 

"Op een dag als vandaag ligt alles wat ook maar de schijn heeft van racisme en/of discriminatie extra gevoelig.
Laat één ding duidelijk zijn; FC Den Bosch distantieert zich van alles wat hiermee te maken heeft en treedt krachtig op tegen stadionbezoekers die zich hier schuldig aan maken" , luidt een deel van hun reactie. 

Depay 

Memphis Depay heeft al laten weten vol afschuw te zijn door wat hij gehoord heeft. Op Twitter reageerde hij op het incident. "Wat gaan we hieraan doen KNVB en UEFA met het EK in aantocht?" 

{twitter https://twitter.com/Memphis/status/1196084278771306496 }

]]>
Up 2 Date Sun, 17 Nov 2019 16:33:35 +0100
Kevin Hart deelt eigen killing sportschoolregime na zwaar ongeluk https://www.funx.nl/news/entertainment/44256-kevin-hart-deelt-eigen-killing-sportschoolregime-na-zwaar-ongeluk https://www.funx.nl/news/entertainment/44256-kevin-hart-deelt-eigen-killing-sportschoolregime-na-zwaar-ongeluk {instagram https://www.instagram.com/p/B48dZa1FbJu/ }

Kevin Hart werkt hard aan zijn herstel nadat hij een enorm zwaar ongeluk auto-ongeluk meemaakte. Voor dat herstel duikt hij de sportschool in en zijn killing routine deelt hij nu met zijn fans. 

Keihard trainen

Kevin plaatste een video van hemzelf waarin we hem keihard zien trainen in zijn thuisgym samen met een personal trainer. Bij zijn post geeft hij aan dat hij niet alleen probeert om weer terug in shape te komen, maar eigenlijk beter wil worden dan dat hij was voor het ongeluk. 

Hij wil zijn nieuwe niveau enkel en alleen voor zichzelf bereiken, geeft hij aan bij zijn post. 

"Ik wil anderen inspireren en motiveren zodat mensen zichzelf uitdagen om de beste te worden. We hebben het allemaal in ons, het is aan ons om alles eruit te halen. Niemand anders dan jijzelf weet wat je in je hebt. Ik kan niet wachten om mezelf te showen welke nieuwe levels ik allemaal kan bereiken. Een positieve mindset en kijk op het leven is alles wat je nodig hebt." 

]]>
Entertainment Sun, 17 Nov 2019 13:44:26 +0100
Intocht Sinterklaas: veel lawaai, weinig incidenten https://www.funx.nl/news/up-2-date/44255-intocht-sinterklaas-veel-lawaai-weinig-incidenten https://www.funx.nl/news/up-2-date/44255-intocht-sinterklaas-veel-lawaai-weinig-incidenten De intocht van Sinterklaas in Den Bosch is zonder veel incidenten verlopen. Er was wel weer veel kabaal dat werd gemaakt door zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet en volgens de politie zijn er een of meer rookbommen gegooid door pro-Zwarte Piet betogers. Zoals nu bekend is, is er niemand aangehouden.  

bussen vanuit amsterdam

De anti-pietenbeweging Kick Out Zwarte Piet (KOZP) had betogers met bussen vanuit Amsterdam naar Den Bosch gebracht, maar ze hebben geen confrontatie gehad met voorstanders van Zwarte Piet of met het publiek. Speciaal voor het begeleiden van de intocht kwamen er een paar honderd agenten naar Den Bosch, zodat de intocht goed zou verlopen. 

demonstratie goed gegaan

Bij de intocht van Sinterklaas waren honderden mensen aanwezig; vooral kinderen met hun ouders. Bij de Wilhelminabrug, in het centrum van Den Bosch, was een vak ingericht waar tegenstanders van Zwarte Piet konden protesteren. Volgens de actiegroep 'Den Bosch kan het' is hun demonstratie tegen Zwarte Piet met zo'n 150 man goed gegaan. Wel verklaarden ze dat de groep vanuit hun vak niet goed genoeg te zien waren voor het publiek en ook zou er dreiging van hooligans zijn geweest.

voor het eerst roetveegpieten

De landelijke intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Apeldoorn is ook op televisie goed bekeken: ruim 1,7 miljoen tv-kijkers zagen Sinterklaas in Nederland aankomen. De uitzending van het Sinterklaasjournaal is daarmee een van de populairste tv-programma's van de zaterdag. Alleen de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Noord-Ierland deed het - met 2,6 miljoen kijkers - beter, volgens Stichting KijkOnderzoek. Dit jaar waren er voor het eerst alleen roetveegpieten te zien bij de landelijke intocht. 

 

]]>
Up 2 Date Sun, 17 Nov 2019 13:18:41 +0100
Breaking Bad in real life: twee scheikundeleraren opgepakt voor drugsproductie https://www.funx.nl/news/omg/44254-breaking-bad-in-real-life-twee-scheikundeleraren-opgepakt-voor-drugsproductie https://www.funx.nl/news/omg/44254-breaking-bad-in-real-life-twee-scheikundeleraren-opgepakt-voor-drugsproductie We kennen allemaal nog wel de legendarische serie Breaking Bad: het verhaal van scheikundeleraar met kanker, Walter White, die aan de slag ging als drugsproducent samen met zijn oud-student Jesse Pinkman. Dat blijkt ook in het echt te gebeuren: in Arkansas, Amerika zijn twee scheikundedocenten opgepakt voor het produceren van methamfetamine, meldt de NOS.

al een maand geleden op verlof

De twee mannen werkten op de Henderson State University in Arkadelphia. Het gaat om Terry David Bateman (45) en Bradley Allen Rowland (40). Ze werden al een maand geleden op verlof gestuurd nadat iemand gemeld had dat er een 'onbekende chemische geur' hing rondom hun werkplek. 

{twitter https://twitter.com/AgentApplebutt2/status/1195703108191412225 }

Nadat hun werkplek werd gesloten werd na grondig onderzoek vastgesteld dat in het laboratorium benzylchloride was gelekt. Dat is een chemische stof die je nodig hebt om crystal meth te maken. 

binnenkort voor de rechter 

De twee leraren werden vrijdag opgepakt, ook al is onderzoek naar de twee nog steeds bezig. Waarschijnlijk moeten ze binnenkort voor de rechter verschijnen. 

]]>
OMG Sun, 17 Nov 2019 11:24:00 +0100
Kim Kardashian: 'Zwarte Piet is walgelijk!' https://www.funx.nl/news/up-2-date/44253-kim-kardashian-zwarte-piet-is-walgelijk https://www.funx.nl/news/up-2-date/44253-kim-kardashian-zwarte-piet-is-walgelijk Niet alleen in Nederland leeft de Zwarte Pieten-discussie; ook de buitenlandse celebs mengen zich in de discussie. Zaterdag heeft ook Kim Kardashian een uitspraak gedaan in de discussie. Ze noemt de Nederlandse 'traditie' op Twitter"walgelijk".

{twitter https://twitter.com/KimKardashian/status/1195886904945889280 }

al jazeera 

In haar tweet linkt ze naar een artikel van Al JazeeraHet artikel is van vorig jaar november en legt het Sinterklaasfeest uit. Ook komen er voor- en tegenstanders van Zwarte Piet aan het woord. 

'Dankjewel' 

De tweet van Kim heeft een paar uur later al duizenden likes en reacties. Kim kan op veel steun rekenen, al zijn er ook mensen die het behoud van Zwarte Piet verdedigen. Het grootste gedeelte van de volgers staat echter achter haar uitspraken. "Dankjewel dat je hier bewustzijn voor creëert" , schrijft iemand onder de tweet. 

"Ja, het is een traditie, maar voor de blanke kinderen. Ik, een vrouw met een donkere huidskleur, kon nooit van deze zogenaamde 'traditie' genieten omdat blanken mij vergeleken met Zwarte Piet. Probeer je eens in te beelden hoe dat voelt als kind." 

Kim Kardashian is lang niet meer de enige bekende Amerikaanse artiest die iets gezegd heeft over dat zij tegen Zwarte Piet zijn. Ook The Game, Waka Flocka en Trey Songz gaven eerder al hun mening nadat een groep Nederlandse vrouwen berichten over Zwarte Piet naar internationale artiesten, acteurs en andere beroemdheden stuurden.

{instagram https://www.instagram.com/p/B4x5765AC_e/ }

 

]]>
Up 2 Date Sun, 17 Nov 2019 10:58:58 +0100