Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Tue, 25 Sep 2018 08:48:17 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Beyoncé, Jay Z en DJ Khaled verrassen student (17) met studiebeurs van $100.000 https://www.funx.nl/news/music/39069-beyonce-jay-z-en-dj-khaled-verrassen-student-17-met-studiebeurs-van-100-000 https://www.funx.nl/news/music/39069-beyonce-jay-z-en-dj-khaled-verrassen-student-17-met-studiebeurs-van-100-000 {twitter https://twitter.com/BGCA_Clubs/status/1043223966813310976 }

Mikayla Lowry dacht dat ze gewoon een concert van Beyoncé en Jay Z bezocht tijdens de On The Run II-tour in de Amerikaanse stad Phoenix, maar uiteindelijk stond ze zelf ook in de schijnwerpers. DJ Khaled liep het podium op en maakte bekend dat een student een studiebeurs ter waarde van $100.000 dollar zou krijgen. Op dat moment had Mikayla nog niet door dat het om haar ging.

Ze wist van niets

Mikayla Lowry wist niet eens dat ze genomineerd was voor een studiebeurs. Tijdens de toespraak van DJ Khaled werd langzaam duidelijk om wie het precies ging. Je ziet Mikayla op een gegeven moment doorkrijgen dat het om haar gaat,  maar pas als haar naam bekend wordt gemaakt gaan de vrienden en vriendinnen van de zeventienjarige student helemaal uit hun dak! Mikayla was door het dolle heen, maar kreeg er nog wel wat dankbare woorden uit:

"Ik ben zo dankbaar. Ik had dit niet verwacht. Oh mijn God, ik ben aan het shaken! Onwijs bedankt!"

Financieel moeilijk

Mikayla werd gekozen als lid van The Boys & Girls-club, dat is een soort nationale organisatie die in Amerika lokale takken heeft en onder andere schoolprogramma's verzorgt. De club probeert wat te betekenen voor jongeren die vaak uit gezinnen komen die het financieel moeilijk hebben en daardoor hun volledige potentieel niet kunnen benutten. Beyoncé en Jay Z steunen de organisatie met hun Shawn Carter Foundation en BeyGOOD. 

Strooien met studiebeurzen

Beyoncé en Jay Z willen de komende jaren meer dan een miljoen aan studiebeurzen weggeven aan jongeren die het goed kunnen gebruiken. Begin deze maand gaf het echtpaar een studiebeurs ter waarde van 100.000 dollar weg aan twee andere studenten: Emily Garay en Jonathon Burgos. Dat zag er zo uit:

{video "https://www.youtube.com/watch?v=f3qWlxM2WF4"}

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 16:51:11 +0200
Zo reageren mensen als moeder verjaardagscadeau voor zoontje niet kan betalen https://www.funx.nl/news/up-2-date/39066-zo-reageren-mensen-als-moeder-verjaardagscadeau-voor-zoontje-niet-kan-betalen https://www.funx.nl/news/up-2-date/39066-zo-reageren-mensen-als-moeder-verjaardagscadeau-voor-zoontje-niet-kan-betalen {video "https://www.youtube.com/watch?v=h9p675TSTX8"}

Een testje doen om te kijken hoe gul je medemens is, is altijd leuk! Het SBS6-programma Mensenkennis deed het dit keer door een moeder met haar jarige zoontje naar een speelgoedwinkel te sturen. Hij mocht een cadeautje uitkiezen voor z'n elfde verjaardag en mamalief dacht dat ze die 14,99 euro wel kon betalen. Maar eenmaal bij de kassa, kwam ze er tijdens het pinnen achter dat er toch niet genoeg geld op haar rekening stond. Contant had ze ongeveer vijf euro over in haar portemonnee, maar ja, net niet genoeg...

Door deze test werd al snel genoeg duidelijk hoe buitenstaanders op dit soort situaties reageren. 

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 14:52:28 +0200
VIDEO: Vuurwerk ontploft midden in publiek muziekfestival https://www.funx.nl/news/omg/39067-video-vuurwerk-ontploft-midden-in-publiek-muziekfestival https://www.funx.nl/news/omg/39067-video-vuurwerk-ontploft-midden-in-publiek-muziekfestival {twitter https://twitter.com/_lilsprout/status/1044158703123881984 }

Sta je los te gaan op een festival met optredens van The Weeknd en Travis Scott, komt er ineens een vuurbal met hoge snelheid op jou en je vrienden in het publiek afvliegen. Dat overkwam zondagavond de bezoekers van het Life Is Beautiful Music Festival in de Amerikaanse stad Las Vegas.

Gewonden?

Tijdens de liveset van de groep Odesza werd er op de achtergrond een vuurwerkshow gegeven. Het siervuurwerk zag er fantastisch uit, totdat één van de pijlen een andere kant op ging en midden in het publiek tot ontploffen kwam. Het is volgens TMZ nog onbekend hoeveel mensen gewond zijn geraakt door de vuurbal.

Traumatisch

_Lilsprout schrijft in een tweet dat ze vlakbij iemand stond die geraakt werd: "Ik zag iemand recht naast ons geraakt worden door exploderend stuk vuurwerk. Het was tijdens het optreden van ODESZA en het was zeer traumatisch. What the fuck!"

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 15:08:22 +0200
Ares vertelt bij FunX Base over zijn nieuwe album 'Alice' https://www.funx.nl/news/music/39059-ares-vertelt-bij-funx-base-over-zijn-nieuwe-album-alice https://www.funx.nl/news/music/39059-ares-vertelt-bij-funx-base-over-zijn-nieuwe-album-alice Vanuit Oosterhout is het Ares die dit keer aanschuift bij Sagid en Pim voor een nieuwe aflevering van FunX Base. De artiest die vorige week zijn album Alice uitbracht neemt plaats aan tafel en vertelt over de totstandkoming zijn nieuwe album, het uitbrengen in eigen beheer en wat voor vrijheid dat geeft. Ook Wouter Vogel - manager van onder meer Winne - is er bij en deelt zijn mening over de Kanye West overkill en wat te doen bij een bierdouche. Nieuwe muziek is er deze week van French Montana met Drake, Jacin Trill, Famous Dex en Frenna.

Luister deze aflevering van FunX Base nu via de FunX-app of via je favoriete podcast-platform.

google podcast
itunes podcast

FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te horen op FunX.

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 08:42:45 +0200
Jada Pinkett Smith deelt drie generaties killerbodies: Oma, moeder en kleindochter https://www.funx.nl/news/omg/39065-jada-pinkett-smith-deelt-drie-generaties-killerbodies-oma-moeder-en-kleindochter https://www.funx.nl/news/omg/39065-jada-pinkett-smith-deelt-drie-generaties-killerbodies-oma-moeder-en-kleindochter {instagram https://www.instagram.com/p/BoFUF1uDeI9/?taken-by=jadapinkettsmith }

Damn, wanneer je oma gespierder is dan jijzelf staat je misschien nog een mooie toekomst - qua lichaam - te wachten. Jada Pinkett Smith deelde een Instagramfoto waarop de strakke bodies van d'r moeder, dochter en haarzelf goed te zien zijn.

De actrice ziet er sowieso nog superstrak uit op 47-jarige leeftijd, maar haar 64-jarige moeder mag er ook nog wezen! En dochter Willow heeft die goede genen blijkbaar overgenomen. Manlief Will Smith is een lucky guy!

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 14:01:35 +0200
Modellen met drie borsten gespot op catwalk Milaan Fashion Week https://www.funx.nl/news/omg/39064-modellen-met-drie-borsten-gespot-op-catwalk-milaan-fashion-week https://www.funx.nl/news/omg/39064-modellen-met-drie-borsten-gespot-op-catwalk-milaan-fashion-week {instagram https://www.instagram.com/p/BoCvi9ziSUI/?taken-by=gcdswear }

Als je denkt dat alles al een keer gedaan is in de modewereld, heb je het mis. De creatieve modeontwerpers weten keer op keer weer iets bizars te bedenken. Ook op de Fashion Week in Milaan die nu in volle gang is kwam weer een opvallende creatie voorbij. In de modeshow van het Italiaanse modemerk GCDS liepen namelijk vrouwen met drie borsten mee. What the f*ck?

Modellen met drie borsten gespot op catwalk Milaan Fashion Week 2
Screenshot: FF Channel

Boobies

Een aantal modellen droegen drie nepborsten die werden bedekt door een weinig verhullende sport-BH of croptop. Dat was overigens niet het enige bijzondere dat Giuliano Calza,de creatieve directeur van het modemerk, in de show had verwerkt. De show stond namelijk ook in het teken van Pokémon. Zo liep één model in Jiggly Puff-laarzen en had een ander een Pikachu-pakje aan. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=R6iY-kTL3UA"}

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 11:22:00 +0200
Ronnie Flex op 'date' met Monica Geuze en baby Zara-Lizzy https://www.funx.nl/news/up-2-date/39062-ronnie-flex-op-date-met-monica-geuze-en-baby-zara-lizzy https://www.funx.nl/news/up-2-date/39062-ronnie-flex-op-date-met-monica-geuze-en-baby-zara-lizzy {instagram https://www.instagram.com/p/BoFPNQeCZ1a/?hl=nl&taken-by=ronnieflex010 }

Ronnie Flex en Monica Geuze waren weer even reunited onder het genot van een hapje en drankje. De vlogster, die op 12 juli beviel van haar dochter Zara-Lizzy, nam haar kleintje mee op date met ome Ronnie. 

{articles "Monica Geuze bevallen van dochter" id="38200" }

De vlogster en de rapper gaan way back, want Monica was ooit namelijk de achtergrond-dj van Ronnie. 

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 09:20:16 +0200
Indonesische jongen (19) overleeft 7 weken alleen op zee https://www.funx.nl/news/up-2-date/39061-indonesische-jongen-19-overleeft-7-weken-alleen-op-zee https://www.funx.nl/news/up-2-date/39061-indonesische-jongen-19-overleeft-7-weken-alleen-op-zee Een negentienjarige Indonesische jongen is vorige maand van een hutje op de zee gered, nadat hij daar 49 dagen op had rondgedobberd. Aldi Novel Adilang, zoals de jongen heet, heeft al die dagen zelf weten te overleven op open zee.

Weggeblazen

Aldi was voor zijn werk op de drijvende vissershut aanwezig om de lampen aan te doen en daarmee de vissen naar de netten te lokken. Toen hij op het vlot stond, begon het vissershutje plotseling weg te drijven. Door sterke rukwinden was het anker losgerukt en de storm blies Aldi duizenden kilometers van huis.

Overleven

De jongen, die maar voor een paar dagen aan voorraad bij zich had, wist uiteindelijk 49 dagen in zijn eentje te overleven. Dat lukte hem door vis te vangen en dit op het hout van de hut te bakken. Daarnaast dronk hij zeewater dat hij eerst filterde hij met zijn kleren om zo de hoeveelheid zout te verminderen.

Bang 

Aldi heeft veel angstige momenten moeten doorstaan. Zo'n tien schepen zijn gedurende de zeven weken langs hem gevaren, maar het lukte de jongen niet om contact te leggen. Hij probeerde tevergeefs met een doek te zwaaien en noodsignalen uit te sturen met zijn radio.

Gered

Op 31 augustus werd de jongen na zeven weken op zee te hebben gedobberd eindelijk gered. Het was een Panamees vaartuig dat de jongen opmerkte vlak voor het eiland Guam. Nadat hij door het schip werd opgepikt, werd er besloten dat hij nog even mee moest varen naar eindbestemming Japan. Daar werd hij overgedragen aan het Indonesische consulaat. Daar vertelde hij dat hij op een gegeven moment dacht dat hij zou sterven op zee. Hij overwoog zelfs om overboord te springen en er zelf een einde aan te maken, maar de raad van zijn ouders om te bidden in moeilijke tijden, sleepte hem er toch doorheen. 

Op maandag 8 september vloog hij naar zijn huis in Sulawesi. Inmiddels is hij terug bij zijn familie en verkeert hij in goede gezondheid. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=HnUVm127ALM"}

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 09:14:16 +0200
Famke Louise trending op YouTube met 'SLIDE' van rapper Caza https://www.funx.nl/news/music/39060-famke-louise-trending-op-youtube-met-slide-van-rapper-caza https://www.funx.nl/news/music/39060-famke-louise-trending-op-youtube-met-slide-van-rapper-caza {video "https://www.youtube.com/watch?v=0sdTNiGewB8"}

Famke Louise gaat lekker. Dat doet ze niet alleen, maar met rapper Caza. Hun track SLIDE staat #3 trending op YouTube én is op nummer 13 binnengekomen in de Spotify Top 50 Nederland. De twee zijn te zien in een nogal knuffelige, kleurige, unicorn-achtige videoclip, die 1.56 min duurt.

In de beschrijving zegt Famke het volgende:

"Met trots presenteer ik jullie de eerste single van Caza! SLIDE gaat over het vinden van liefde op social media en hoe je daar mee om kan gaan. Ik ben heel blij dat ik deze single samen met hem de wereld in kan gooien. enjoy! x"

{instagram https://www.instagram.com/p/BoBlh3Yieff/?hl=nl&taken-by=famkelouise_ }

]]>
News Mon, 24 Sep 2018 08:58:33 +0200
Fernando rent kletsnatte Dam-tot-Damloop uit voor kankeronderzoek https://www.funx.nl/news/funx/39058-fernando-rent-kletsnatte-dam-tot-damloop-uit-voor-kankeronderzoek https://www.funx.nl/news/funx/39058-fernando-rent-kletsnatte-dam-tot-damloop-uit-voor-kankeronderzoek {instagram https://www.instagram.com/p/BoEiGU6Cabh }

Fernando heeft vandaag in de stromende regen de Dam-tot-Dam-loop uitgelopen met Team Fernando dat bestond uit artiesten, FunX-luisteraars en collega's! De strijders liepen 16,1 kilometer lopen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Meer beelden zien? Check de Insta Stories van FunX!

{instagram https://www.instagram.com/p/BoEe-uAiAQs }

Dam-tot-Dam

Je kon de renners van Team Fernando de afgelopen week steunen door geld te doneren voor kankeronderzoek en op die manier kans maken op verschillende dingen zoals een voetbalclinic van Soufiane Touzani en een meet en greet met Boef. De Dam-tot-Dam-loop waar Fernando en zijn team aan meededen maakt onderdeel uit van het jaar waarin FunX zich extra inzet voor KWF.

{articles "FunX zet zich een jaar lang in voor KWF en dit is waarom" id="37837" }

Jongeren en kanker

In Nederland is er veel aandacht voor kanker. Met name volwassenen en kinderen zie je vaak langskomen, maar FunX richt zich de komende maanden juist op jongeren tussen de 15 en 25. De impact van kanker op iemand is enorm. De chemo's maken alles kapot in je lichaam, zeker terwijl je nog in de groei bent. En daarom deelt FunX de komende periode inspirerende en soms treurige verhalen van iemand die deze verschrikkelijke ziekte heeft of heeft gehad, maar ook van familie en vrienden van een persoon met kanker, zodat we ons nog iets bewuster worden van de ziekte en de impact daarvan op iemands leven. 

{instagram https://www.instagram.com/p/BoEYnMbiTDM }

]]>
News Sun, 23 Sep 2018 14:50:26 +0200