Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Fri, 20 Sep 2019 13:53:09 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Sarina verloor haar onschuldige neefje aan wapengeweld https://www.funx.nl/news/funx/43560-sarina-verloor-haar-onschuldige-neefje-aan-wapengeweld https://www.funx.nl/news/funx/43560-sarina-verloor-haar-onschuldige-neefje-aan-wapengeweld We leven in een fucked up wereld waarin het wapengebruik onder jongeren steeds populairder wordt. Er vallen steeds meer slachtoffers. Alleen in Rotterdam waren er dit jaar al meer dan zeventig schietincidenten. Daarom wil de hoofdofficier van justitie maatregelen gaan nemen. Het is de bedoeling om een beloning tot maximaal 750 euro uit te loven voor vertrouwelijke tips via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) die leiden tot het vinden van vuurwapens. Sarina is tegen wapengebruik en verloor ook haar onschuldige neefje eraan. Ze deed haar verhaal in Start met Fernando.

{audiofragment audio=364190 image=0 }

Onschuldig

Haar neefje kreeg een lift aangeboden van een vriend die al langer gezocht werd. Zijn vriend was het doelwit van de schutter maar Sarina's onschuldige neefje werd uiteindelijk in de auto doodgeschoten.  

Hype

Het probleem ligt volgens Sarina bij de hype die er tegenwoordig bestaat: "Je merkt dat er nu heel veel jongeren zijn die alleen maar bezig zijn met geld, dikke auto's rijden, vette pakken dragen. School is niet meer aantrekkelijk. [...] Als je vast zit, ben je met goed gedrag zo weer buiten. [...] Het is verleidelijk als je jong bent en krijgt te horen dat je een groot geldbedrag krijgt om iemands leven te beroven."

{articles "Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?" id="43553" }

Samen sterk

Met de nieuwe maatregel die de officier van justitie wil nemen, is Sarina blij dat er in ieder geval een begin is gemaakt. "Het is een start. Maar we moeten het uiteindelijk met z'n allen doen." Zelf was Sarina het gezicht van een wapen inlever-campagne, daarover zegt ze:

"We hebben niet bereikt wat we willen bereiken, maar we heb iéts bereikt. Als we met z'n allen sterk in onze schoenen staan, komen we er wel."

{video "https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=1KCIJFH5OUo"}

 

]]>
FunX Fri, 20 Sep 2019 11:20:06 +0200
Kim Kardashian deelt feelgood-video van zichzelf en haar kids https://www.funx.nl/news/entertainment/43559-kim-kardashian-deelt-feelgood-video-van-zichzelf-en-haar-kids https://www.funx.nl/news/entertainment/43559-kim-kardashian-deelt-feelgood-video-van-zichzelf-en-haar-kids {instagram https://www.instagram.com/p/B2mi93IAFd3/ }

Kim Kardashian heeft een druk leven: ze heeft onder anderen een eigen make up-merk, een shapewear-lijn en studeert ook nog eens rechten. Daarnaast is ze moeder van vier prachtige kinderen. Gelukkig weet ze voor hen ook nog tijd vrij te maken. Op Instagram deelde de realityster een lief - en misschien een beetje wild - momentje van haar samen met zoontje Saint en dochter North. 

{articles "Kim Kardashian post selfie met gevangenen uit Washington DC" id="43008" }

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

]]>
Entertainment Fri, 20 Sep 2019 09:25:05 +0200
Nabestaanden school shooting maken heftig back to school-filmpje https://www.funx.nl/news/up-2-date/43558-nabestaanden-school-shooting-maken-heftig-back-to-school-filmpje https://www.funx.nl/news/up-2-date/43558-nabestaanden-school-shooting-maken-heftig-back-to-school-filmpje {video "https://www.youtube.com/watch?v=b5ykNZl9mTQ"}

Het back to school-spotje van de Amerikaanse organisatie Sandy Hook Promise begint onschuldig. Kinderen laten trots hun nieuwe schoolspullen zien. Al snel krijgt de video echter een andere wending: de kids demonstreren hoe hun schaar, skateboard of telefoon van pas komt wanneer er een schietpartij plaatsvindt op school.

"De scholen beginnen weer. En je weet wat dat betekent..."

Herken de signalen

Het filmpje eindigt met een meisje dat huilend op de wc haar moeder appt: "Eindelijk heb ik een telefoon om met mijn moeder contact te houden." Hefitg, maar de makers van de video - nabestaanden van een school shooting - willen hiermee waarschuwen dat dit soort schietpartijen te voorkomen zijn door de signalen op tijd te herkennen.

wisselende reacties

De video is inmiddels al miljoenen keren bekeken. De reacties zijn wisselend. Sommigen vinden de schokkende beelden te ver gaan en vinden dat de organisatie kinderen onterecht bang maakt. Anderen vinden het juist een sterk spotje met een krachtige boodschap, die helaas vandaag de dag nog altijd relevant is.

Schietpartij op basisschool Sandy Hook 

Back-To-School Essentials is gemaakt door ouders van kinderen die in 2012 omkwamen bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in het Amerikaanse Newton. Een 20-jarige schutter opende daar het vuur en doodde in totaal 28 mensen. De video is onderdeel van de campagne Know the Signs waarmee de organisatie school shootings in de toekomst wil helpen te voorkomen.

]]>
Up 2 Date Fri, 20 Sep 2019 09:00:51 +0200
Dit zijn de eerste beelden van Riri's Savage x Fenty show en het is lit https://www.funx.nl/news/entertainment/43556-dit-zijn-de-eerste-beelden-van-riri-s-savage-x-fenty-show-en-het-is-lit https://www.funx.nl/news/entertainment/43556-dit-zijn-de-eerste-beelden-van-riri-s-savage-x-fenty-show-en-het-is-lit {video url="" caption="https://www.youtube.com/watch?v=ACznbUUhbhA" } Dit zijn de eerste beelden van wat een dikke modeshow lijkt te gaan worden van queen Riri: de Savage x Fenty Show. De show is morgen te zien en gekeken naar de trailer wordt het epic. Hoe kan het ook anders als het door Badgalriri zelf is georganiseerd? 

{giphy "https://giphy.com/gifs/rihanna-snl-shy-ronnie-75yYfqYy5tmHm" }

Lingerielijn

'You see me I be work, work, work, work, work, work', deze line gaat wel erg letterlijk over haar leven op dit moment. Riri liet eerder al zien dat ze verstand heeft van de modewereld: zo heeft ze namelijk haar eigen modehuis Fenty. Daarnaast heeft ze een make up-merk genaamd Fenty Beauty en nu laat ze ook zien dat ze de wereld van lingerie heel goed snapt.

Rihanna's nieuwe lingerielijn - waarvan de show morgen online te zien is - werd eerder al getoond bij een geheime show in New York tijdens de New York Fashion Week. {instagram https://www.instagram.com/p/B2hrQ85nth8/ } {articles "Rihanna over hoe haar eigen modelabel Fenty tot stand kwam" id="42325" }

Inclusiviteit

Tijdens de Savage x Fenty Show in New york stonden modellen met verschillende lichaamstypes en uiterlijke kenmerken extra in de spotlights. Zo had Riri onder andere meerdere plussize modellen en een zwangere model ingezet. {instagram https://www.instagram.com/p/Bxr5Nq_BAnw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading } {articles "Dit 67-jarige model is het gezicht van Rihanna’s nieuwe modelabel" id="42289" }

Waar?

De show is morgen exclusief te zien via Prime video. {giphy "https://giphy.com/gifs/vmas-mtv-video-music-awards-vmas-2016-l3vRfiK5kaT1N5ZLy" }

]]>
Entertainment Thu, 19 Sep 2019 14:20:11 +0200
Rapper Lucass over zijn liefde voor Amsterdam Nieuw-West https://www.funx.nl/news/amsterdam/43555-rapper-lucas-over-zijn-liefde-voor-amsterdam-nieuw-west https://www.funx.nl/news/amsterdam/43555-rapper-lucas-over-zijn-liefde-voor-amsterdam-nieuw-west Het is een lekker jaar voor Lucass. De 21-jarige rapper uit Geuzenveld tekende bij 1OAK - het label van Sevn Alias - en bracht onder andere zijn track Geen Zorgen uit. De rapper is een echte Westsider en was daarom te gast bij de Jouw Stad Amsterdam Nieuw-West

{video "https://www.youtube.com/watch?v=cXv6SV2Taxc"}

veel veranderd

Lucass groeide op in Geuzenveld en begon zijn muzikale carrière in zowel deze buurt als Westerpark. "Mijn studio was in Westerpark." Ondanks dat de buurt veel veranderd is - er is veel nieuwbouw en veel mensen die hij goed kende zijn verhuisd - heeft Lucass nog steeds heel veel lobi voor zijn hood. 

"Ik was altijd te vinden bij Nigel de Jong-plein, Lambertus Zijlplein, eigenlijk heel Geuzenveld wel een beetje." 

{audiofragment audio=364130 image=}

]]>
FunX Amsterdam Thu, 19 Sep 2019 14:17:19 +0200
Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat? https://www.funx.nl/news/funx/43553-wapengebruik-steeds-normaler-onder-jongeren-in-amsterdam-zuidoost-hoe-komt-dat https://www.funx.nl/news/funx/43553-wapengebruik-steeds-normaler-onder-jongeren-in-amsterdam-zuidoost-hoe-komt-dat Besef, het gebruiken van wapens lijkt steeds normaler te worden binnen de veranderende straatcultuur. Steeds meer jongeren twijfelen niet om de trekker over te halen of hun shanks - lees: allerlei soorten messen - te gebruiken. Iets dat vooral speelt in Amsterdam Zuidoost. Begin deze maand werd de 18-jarige Jay-Ronne rond 19.15 uur doodgestoken door leeftijdsgenoten. En dat is niet het enige steekincident met fatale gevolgen. Hoe komt het dat dit steeds normaler wordt gevonden? En is er een ‘anti-virus’ om dit probleem te tackelen?

ZORGELIJK

"Weet je hoeveel wapens ik al bij jongeren heb weggehaald? Ik maak me echt zorgen om de jeugd. Ik zag dit probleem allang aankomen, daarom ben ik mijn stichting zeven jaar geleden begonnen", vertelt Virgil Tevreden (32) terwijl hij vanuit zijn kantoor uitkijkt op de Bijlmerdreef.

Virgil is de oprichter van stichting Jongeren Die Het Kunnen (JDK) en begeleidt jongeren met gedragsproblemen. Samen met zijn team van begeleiders zorgt hij ervoor dat ze niet alleen sociale vaardigheden ontwikkelen, maar ook meer eigenwaarde krijgen en positiever kijken naar hun rol in de samenleving. Vaak lukt het, maar er zijn ook jongeren - voornamelijk jongens - bij wie het toch misgaat.

BELEVINGSWERELD KENNEN

"Ik ben een tijd geleden een 19-jarige leerling van me verloren. En weet je door wie hij is doodgestoken? Een jongetje van 15 jaar!" Virgil loopt heen en weer terwijl hij dat vertelt. Het is duidelijk dat zijn werk niet ophoudt als de deuren van z’n kantoor gesloten zijn. Om inzicht te krijgen in de veranderende straatcultuur en te begrijpen waarom jongeren het normaal beginnen te vinden om met wapens op zak te lopen, vindt Virgil dat je hun belevingswereld goed moet kennen.

"Als je bijvoorbeeld niet weet hoeveel een gram coke of een wapen kost, wat voor muziek ze luisteren en wat jongeren bedoelen met bepaalde woorden die ze gebruiken, dan kan je niet met ze praten. Dan hebben je zogenaamde professionaliteit en diploma’s geen zin. Het kost ontzettend veel tijd om je te verdiepen in hun belevingswereld, het is echt een vak apart om te weten wat er speelt."

DRILLMUZIEK DE BOOSDOENER?

Virgil opent zijn laptop, gaat naar YouTube en tikt Slim Jesus - Drill Time in. De 22-jarige Amerikaanse rapper bracht 4 jaar geleden - toen was hij dus 18 - deze hit uit die ontzettend aansloeg in de drill scene. Een muziekstijl waarbij agressiviteit, zwaaien met shanks en guns en bedreigingen centraal staan. Het is vanuit het zuiden van Chicago overgewaaid naar Engeland en vanuit daar weer naar Nederland. In verschillende nieuwsberichten van onder andere AT5 worden de steekincidenten onder jongeren gelinkt aan de drillmuziek. Ook de Amsterdamse politiechef Frank Paauw geeft in een interview aan dat het gedrag van de agressieve jongens in clips van drillrappers - waarin ze met een bivakmuts over hun hoofd en wapens staan te zwaaien - zorgelijk is. Maar ligt het probleem echt bij de muziek of is dat slechts een reflectie van iets dat veel dieper gaat en dus een speciale aanpak vereist?
{video "https://www.youtube.com/watch?v=_A_h5uu2K-A"}

HERKENNEN & KOPIËREN

Volgens Virgil is drillmuziek niet per se dé oorzaak van het normaliseren van wapengebruik onder jongeren, maar eerder een reflectie van de problemen die spelen. "De jeugd kopieert heel veel. En hoewel je in Nederland genoeg kansen hebt, verkeren veel jongeren ook in ongezonde situaties. Als ze dan een bepaalde pijn herkennen in bijvoorbeeld de drillmuziek, dan kopieert men dat. Het is trouwens niet nieuw, want er zijn al zoveel steekpartijen geweest naar aanleiding van drillmuziek, maar niemand wist het. Ik volg het allang. Als het gaat om oplossingen voor de situatie lopen we steeds achter de feiten aan."

Links van Virgil zit de 15-jarige Devante uit de wijk Holendrecht, die vanwege zijn gedragsproblemen en een crimineel verleden bij Jongeren Die Het Kunnen terechtkwam. Met behulp van meester Randell - een begeleider bij JDK - heeft hij dat achter zich kunnen laten. Hij heeft niks met de drillscene, maar weet wel goed wat er op de straat speelt. "Het ligt eraan hoe je ernaar kijkt. Als je naar de teksten luistert, je voelt je aangesproken - en denkt dus dat het ook voor jou geldt - dan ga je er anders naar kijken."

{video "https://www.youtube.com/watch?v=toupivpKpPM"}

ZICHZELF BESCHERMEN

Dat steeds meer tieners in Zuidoost op straat rondlopen met een wapen, komt volgens Virgil omdat ze zich op de een of andere manier onveilig voelen. Slachtoffers worden soms zelf ook daders die zich uit angst bewapenen en vinden dat ze zichzelf op die manier moeten beschermen. "Je hoeft maar gehoord te hebben dat iemand overvallen, beroofd of afgeperst is en je kan je daarom genoodzaakt voelen om ook een wapen bij je te dragen. Als je dan ook nog eens een kort lontje hebt, schroom je er waarschijnlijk niet voor om je wapen te gebruiken. Er zijn ook ontzettend veel jongeren die er niet voor kiezen of dat leventje niet meer willen, maar bij wie de juiste begeleiding, de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en het vertrouwen in de hulpverlening ontbreekt. En die gaan echt niet naar hun ouders met hun issues."

WARM GEZIN IS GEEN GARANTIE

Devante kijkt onschuldig, oogt rustig en draait rondjes op tafel met zijn flesje appelsap. En dat terwijl hij ooit aan straatroven deed en winkeldiefstallen pleegde. Devante kent de straatcultuur door en door en had voorheen ook weleens het gevoel dat hij zichzelf moest beschermen. Niet omdat hij uit een gebroken gezin met veel problemen komt en zich daardoor tot de straat wendde. Integendeel. Devante komt uit een warm gezin met een moeder en stiefvader die het beste voor hem willen. De reden dat hij zijn heil toch op straat zocht? "Ik was een onzekere jongen. Ik probeerde indruk te maken op de oudere jongens van de straat en had een soort drang om mezelf te bewijzen. Ik had toen het idee dat ik veel vrienden had, maar later merkte ik dat dat eigenlijk helemaal niet zo was."

SOCIAL MEDIA, GELD & STATUS

Het vermogen om goed en fout te kunnen onderscheiden, iemands achtergrond, normen en waarden, social media, ergens bij willen horen, status en snel geld willen verdienen, spelen ook een grote rol als het gaat om de stijging van het aantal geweldsincidenten in Zuidoost. Uit een brief van burgemeester Femke Halsema blijkt dat er sinds januari 17 geweldsincidenten met wapens zijn geweest ten opzichte van de 9 incidenten vorig jaar.

"Dat er nu meer geweld is onder jongeren in Zuidoost, is in mijn beleving de grootste verandering in de straatcultuur.” En dat komt, zegt Virgil, niet direct door drill alleen. “Het heeft ook te maken met hoe makkelijk jongeren te beïnvloeden zijn via social media en het onderscheid tussen goed en fout soms niet weten te maken. En daar was niemand - maatschappijbreed - op voorbereid. De hoeveelheid informatie waar jongeren nu toegang tot hebben, is niet normaal groot. Ze willen likes, merkkleding, geld en status. Er is een Engelse quote: ‘Young people dealing with adult issues’ en dat is wat er nu aan de hand is. Kinderen vinden tegenwoordig dat ze geld moeten maken en iets te bewijzen hebben ten opzichte van anderen."

Volgens Virgil lopen er zelfs jongetjes vanaf hun negende jaar rond met wapens. “Vroeger kon je kind zijn en je moeder was soms eerder op de hoogte van dingen dan jij. Dat is nu met social media als Snapchat en Instagram wel anders. Eigenlijk zou omgaan met social media ook in de ontwikkeling van jongeren moeten worden meegenomen, zodat ze een beetje weten wat ze wel of niet serieus moeten nemen.”

{video "https://www.youtube.com/watch?v=b30EVM2ghI8"}

GROOTSTE COMPLIMENT OOIT

Hoewel het nu even lijkt alsof tieners - voornamelijk jongens - in Zuidoost aan het afglijden zijn, heeft Virgil wel hoop. En Devante is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft de criminaliteit achter zich gelaten en probeert dat vast te houden. Hij is van het speciaal onderwijs naar het regulier onderwijs gegaan, mag sinds kort een snuffelstage lopen bij JDK en kent nu wel het onderscheid tussen goed en fout. De tiener moest even nadenken voordat hij antwoord gaf op de vraag wie en wat ervoor hebben gezorgd dat hij zijn leven wilde beteren. Het was even stil en toen gaf hij zijn moeder en begeleider - die er niet bij zaten - misschien wel het grootste compliment ooit: "Ik wil mijn moeder trots maken en meester Randell. Ik zie hem als mijn tweede vader."

WhatsApp Image 2019 09 19 at 13.05.25
V.l.n.r: Randell, Devante, Virgil

GEEN NUMMERTJE

Of er een concrete oplossing is om ervoor te zorgen dat tieners weer gewoon tieners kunnen zijn zonder dat wapengebruik de norm is? Virgil kijkt even voor zich uit, maar weet vrij snel zijn woorden te vinden. Hij vindt het belangrijk dat er erkend en geïnvesteerd wordt in goede hulpverlening. Dat criminele jongens niet slechts als een nummertje gezien worden en de aandacht krijgen die ze nodig hebben. "Het vraagt veel om met deze doelgroep te werken. We hebben een aantal speerpunten waar we veel waarde aan hechten, zoals liefde, we gaan inhoudelijk in op elke casus, proberen structuur aan te bieden, hebben geen 9-tot-5 mentaliteit, we luisteren en proberen mee te veren in de beleving van de jongeren. Daarnaast werkt het ook echt om mensen in te zetten die affiniteit hebben met de doelgroep, misschien ooit zelf de fout in zijn gegaan en nu mee kunnen helpen vanuit hun expertise als ervaringsdeskundige."

MAATREGELEN

Niet alleen een jongerenwerker als Virgil heeft een visie als het gaat om dit probleem aanpakken. Ook de politie en burgemeester Halsema hebben er veel over te zeggen, zoals tijdens een speciaal debat hierover dat begin september werd gehouden. De Amsterdamse politiechef Frank Paauw heeft aangegeven dat de politie momenteel toegang probeert te krijgen tot verschillende criminele groepen. Op welke manier, is niet bekend. Femke Halsema is bezig met het ‘Masterplan Handhaving en het Programma Drugs’ om de spelende problemen uiteindelijk aan te kunnen pakken, ook hier zijn nog geen details van. Nog niks concreets dus.

Maar hoe moet het dan in de tussentijd? Je kan de politie bellen als je verdachte dingen in de buurt ziet. Voelt dit als snitchen en ben je bang voor eventuele gevolgen? Dan is er een ander alternatief: een anonieme melding maken door te bellen naar 0800-700. Een telefoonnummer dat niet van de politie, maar een onafhankelijke stichting is.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=jUpEwKHYjgk"}

]]>
FunX Thu, 19 Sep 2019 11:20:28 +0200
Deze 7 ultieme girlpower-hits zijn alweer 20 (!) jaar oud https://www.funx.nl/news/music/43552-deze-7-ultieme-girlpower-hits-zijn-alweer-20-jaar-oud https://www.funx.nl/news/music/43552-deze-7-ultieme-girlpower-hits-zijn-alweer-20-jaar-oud Het jaar 1999 was een magisch jaar wat betreft female r&b- en pophits. Verschillende grote zangeressen en girl groups maakten hun debuut en er kwamen hits uit die je waarschijnlijk nog steeds keihard meezingt. Tijd voor een throwback naar zeven van die klassieke girlpower-anthems uit het jaar '99, die dus alweer (meer dan) 20 jaar oud zijn. Hoe zien de zangeressen er vandaag de dag uit? Spoiler: ze shinen bijna allemaal nog als nooit tevoren. 

{articles "Naar deze 7 female rappers luisterde jij vroeger (en nu nog steeds)" id="41707" }

1. TLC - No Scrubs

Rozonda “Chilli” Thomas, Tionne “T-boz” Watkins and Lisa “Left Eye” Lopes, samen bekend als TLC, scoorde in 1999 een megahit met de r&b-classic No Scrubs. Twintig jaar later treden T-Boz (49) en Chilli (48) en nog steeds op. Lisa kwam in 2002 op 30-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=FrLequ6dUdM"}

{instagram https://www.instagram.com/p/Bza8Eq3pzAJ/ }

2. Jennifer Lopez - If You Had My Love

1999 was ook het jaar waarin Jennifer Lopez haar eerste single uitbracht: If You Had My Love. Twintig jaar later kan je Jenny from the Block rustig een van de meest succesvolle vrouwelijke celebrities op deze aardbol noemen. Ze acteert, maakt muziek, gaat nog steeds op tournee en heeft met haar 50-jaar een lijf waar menig vrouw jaloers op is.

{articles "Jennifer Lopez is 50 geworden! Zo blijft ze er geweldig uitzien" id="42964" }

{video "https://www.youtube.com/watch?v=lYfkl-HXfuU"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B19Ook9gsU4/ }

3. DESTINY'S CHILD - BILLS, BILLS, BILLS

Bills, Bills, Bills is dé perfecte track om lekker sassy mee te zingen. Het was de eerste nummer één-hit van Destiny's Child, dat in 1999 nog bestond uit Beyoncé, Kelly Rowland, LeToya Luckett en LaTavia Roberson. Hoe het met Bee gaat, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen, maar ook de anderen zijn nog volop actief bezig met performen.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=NiF6-0UTqtc"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B2FtJAxHQm7/ }

{instagram https://www.instagram.com/p/Bq0wWJFH4_d/ }

4. Lauryn Hill - Doo-Wop (That Thing)

Een beetje smokkelen mag als het om Ms. Lauryn Hill gaat: haar debuutsingle Doo-Wop (That Thing) komt namelijk eigenlijk uit 1998. In 1999 won echter de track twee Grammy's en stond hij wereldwijd in de hitlijsten. Vandaag de dag treedt de 44-jarige Lauryn Hill nog steeds op. Zo stond ze afgelopen zomer nog op North Sea Jazz.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=T6QKqFPRZSA"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B137sBuoocW/ }

5. Christina Aguilera - Genie in a Bottle

Ook Christina Aguilera stond twintig jaar geleden aan het begin van haar carrière. De dramatische meezinger Genie in a Bottle stond op haar debuutalbum, dat uitkwam in 1999. Xtina, inmiddels 38 jaar oud, treedt nog steeds op. Deze zomer stond de zangeres nog in de Amsterdamse Ziggo Dome met haar The X-tour.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=kIDWgqDBNXA"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B2hXIo6J31O/ }

6. 702 - WHERE MY GIRLS AT?

Where My Girls At?! Nou, in deze lijst dus! Missy Elliott produceerde deze r&b-track in 1999 eigenlijk voor TLC, maar het nummer ging uiteindelijke naar 702. Die groep bestond toen uit de zussen Irish en LeMisha Grinstead en hun vriendin Kameelah Williams. Check hieronder zelf hoe de dames twintig jaar later nog steeds shinen.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=3lO5eGEnyRA"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B2E7eEXnqlm/ }

7. Britney Spears - Baby One More Time

Heeft ...Baby One More Time nog een introductie nodig? Britney Spears maakte in 1998 op 16-jarige leeftijd haar debuut met een van de grootste pophits aller tijden. In Nederland kwam de track in 1999 uit, het jaar waarin Britneys beroemdheid echt explodeerde. Na een heftige periode waarin Britney flink ontspoorde (denk: kale Britney die met een paraplu op een auto inslaat), gaat het inmiddels weer helemaal prima met de 37-jarige zangeres.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=C-u5WLJ9Yk4"}

{instagram https://www.instagram.com/p/B0HdRNKA21I/ }

]]>
Music Thu, 19 Sep 2019 11:14:59 +0200
Trouwstoeten moeten in Rotterdam voortaan van te voren gemeld worden https://www.funx.nl/news/rotterdam/43550-trouwstoeten-moeten-in-rotterdam-voortaan-van-te-voren-gemeld-worden https://www.funx.nl/news/rotterdam/43550-trouwstoeten-moeten-in-rotterdam-voortaan-van-te-voren-gemeld-worden Om het overlast van trouwstoeten in Rotterdam tegen te gaan, moeten deze vanaf 2020 van te voren gemeld worden. Ook mogen de stoeten niet meer in gesloten formatie rijden, ze mogen geen wegen meer blokkeren en ze moeten zich houden aan de verkeersregels. Dat heeft burgemeester Aboutaleb laten weten aan de gemeenteraad. Doe je dit niet, dan riskeer je een geldboete.

Overlast

De maatregel werd eerder deze maand al besproken. Er is namelijk vaak overlast van feestvierders die in auto's achter elkaar door de stad rijden en daarbij flink toeteren. Eind vorige maand werd een agent knock out-geslagen toen hij een trouwstoet controleerde wegens onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag. De dader is nog steeds voortvluchtig. Om een soortgelijk incident te voorkomen, wordt daarom nu deze meldplicht ingesteld.

In Antwerpen geldt al zo'n soortgelijke regel. Daar moet een stoet minstens zes weken van te voren aangegeven worden, anders riskeer je een boete van 350 euro.

{twitter https://twitter.com/RTV_Rijnmond/status/1172901494833713152 }

Feestje binnen de regels

De trouwstoeten helemaal verbieden, is volgens Aboutaleb niet nodig. "Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn", aldus een woordvoerster van de burgemeester tegen het AD

]]>
FunX Rotterdam Thu, 19 Sep 2019 08:32:34 +0200
Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!" https://www.funx.nl/news/music/43549-tabitha-is-terug-met-twee-nieuwe-tracks-dit-zijn-de-feel-good-songs https://www.funx.nl/news/music/43549-tabitha-is-terug-met-twee-nieuwe-tracks-dit-zijn-de-feel-good-songs Een van de meest gestreamde vrouwelijke zangeressen van Nederland was vanmorgen aanwezig in de FunX-studio: Tabitha! Deze dame is namelijk back met niet één, maar twee nieuwe singles. Na de megahit Hij Is Van Mij met Kris Kross Amsterdam en haar solosingle Het Spijt Me Niet, laat Tabitha haar heerlijke stem dit keer horen op dansvloertracks Suave en Work It met Chivv. In Start met Fernando vertelde ze meer over haar nieuwe muziek.

Feel good 

Vanaf vanavond zijn de twee nieuwe tracks te beluisteren. Ze zullen terechtkomen op Tabitha's nieuwe album, dat de opvolger van HIT-SIG wordt. Volgens de zangeres zelf wordt dat een soort Gevonden in Verdwalen 2.0, alias een nieuwe versie van haar debuutalbum. Daar komen diepzinnige tracks op, maar Work It en Suave zijn de partytunes van het project. "Dit zijn de feel good songs!"

"Het gaat om de vibe en the feel die je krijgt van het liedje. Dat je gewoon wilt bewegen. Soms is dat ook prima, het hoeft niet altijd diepzinnig te zijn!"

{instagram https://www.instagram.com/p/B2jlUYSIwm8/ }

Twee levens

Het is duidelijk dat Tabitha hard werkt. De zangeres vertelt Fernando dat ze eigenlijk een dubbelleven leidt: in het weekend het nachtleven voor shows en doordeweeks van 9 tot 5 met meetings en studiosessies. Een gezonde lifestyle is volgens haar een must om dit vol te houden: "Ik eet geen rotzooi en drink niet echt." Dat gezonde leven werpt zijn vruchten af, want haar stem klinkt zelfs 's ochtends in de studio bij het spelletje met Fernando helemaal on point!

"Ik leef een soort van twee levens."

{instagram https://www.instagram.com/p/B2eVRogoiGn/ }

]]>
Music Thu, 19 Sep 2019 06:18:25 +0200
Netflix komt met bloedstollende Stephen King-film 'In the Tall Grass' https://www.funx.nl/news/films-series/43548-netflix-komt-met-bloedstollende-stephen-king-film-in-the-tall-grass https://www.funx.nl/news/films-series/43548-netflix-komt-met-bloedstollende-stephen-king-film-in-the-tall-grass {video "https://www.youtube.com/watch?v=7afc9gTbVFI"}

Het is bijna oktober en dat betekent: horrorseason! De nieuwe Netflix-film In the Tall Grass is perfect om straks weggekropen onder een dekentje te checken. De film is gebaseerd op een boek van Stephen King en zijn zoon Joe Hill, dus dan weet je dat het sowieso goed zit met het griezelgehalte.

Verstrikt in het grasveld 

"Sommige plaatsen hebben een eigen geest." Met die onheilspellende mededeling begint de beschrijving van In the Tall Grass. De film gaat een broer en zus die een jongetje vanuit een een veld met hoog gras om hulp horen roepen. Ze gaan hem helpen, maar raken daarbij zelf compleet verstrikt en verdwaald. Er blijkt een duistere kracht te zijn die de twee afzondert van elkaar en de wereld. Ontsnappen lijkt onmogelijk en al snel komen ze erachter dat er dingen schuil gaan in het veld die je liever niet tegenkomt...

in the tall grass youtube

Cast

De cast van de nieuwe Stephen King-film bestaat uit onder anderen Patrick Wilson (Aquaman, The Conjuring), Harrison Gilbertson (Need for Speed) en Rachel Wilson (The Glass House).

In the Tall Grass verschijnt 4 oktober op Netflix.

]]>
Films, Series & TV Thu, 19 Sep 2019 05:33:34 +0200