Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Sun, 09 Aug 2020 13:01:14 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Enorme protesten tegen corruptie en wanbeleid in Beiroet https://www.funx.nl/news/up-2-date/47434-enorme-protesten-tegen-corruptie-en-wanbeleid-in-libanese-hoofdstad-beiroet https://www.funx.nl/news/up-2-date/47434-enorme-protesten-tegen-corruptie-en-wanbeleid-in-libanese-hoofdstad-beiroet Duizenden betogers zijn zaterdag samengekomen in het centrum van Beiroet om te protesteren tegen corruptie, slecht bestuur en wanbeleid. Ze houden de politieke elite verantwoordelijk voor de zware explosie die dinsdag een groot deel van de stad met de grond gelijk heeft gemaakt.

Ammoniumnitraat

Duizenden tonnen ammoniumnitraat die al jaren vlakbij een dichtbevolkte wijk lagen opgeslagen, ontploften dinsdag in Beiroet. Door de enorme explosie kwamen zeker 158 mensen om het leven en raakten 6000 mensen gewond. Er worden nog 21 mensen vermist. Honderdduizenden mensen kunnen niet meer in hun eigen huizen slapen.

{articles "Enorme explosie in Libanese hoofdstad Beiroet" id="47384" }

Val van het regime

De grote groep demonstranten liep door het centrum van Beiroet en riep om de val van het regime. Ze eisten een waardige toekomst waarbij hun bloed niet onnodig wordt verspild. President Michel Aoun, regeringsleider Hassan Diab en alle andere politieke leiders worden verantwoordelijk gehouden voor de ramp.

Stroppen

Opvallend veel demonstranten liepen met stroppen over straat waar ze portretten van politici zoals president Michel Aoun, Nabih Berri (voorzitter van het parlement) en Gibran Bassil (schoonzoon van de president) in ophingen. Er werden zelfs galgen plaatsen op het plein. Dat zijn tevens verwijzingen naar de hashtag #علقوا_المشانق die nu trending is op social media. Dat betekent "maak de galgen maar klaar".

{articles "Danny Ghosen over explosie Beiroet: "Ik smeek iedereen om geld te doneren"" id="47400" }

Rellen

Toen de oproeppolitie probeerde te voorkomen dat de groep demonstranten zou doorlopen naar het Libanese parlementsgebouw, ontstonden er rellen. Demonstranten gooiden verschillende voorwerpen naar de politie en dat werd beantwoordt met de inzet van traangas. Volgens een politiewoordvoerder is een agent om het leven gekomen tijdens de rellen. Het Libanese Rode Kruis meldt zeker 130 gewonden.

Ministerie ingenomen

Terwijl de regeringstroepen zich focusten op de manifestanten in het centrum, hebben andere groepen demonstranten verschillende ministeries ingenomen. In het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn foto's van president Michel Aoun weggehaald en werd het gebouw uitgeroepen tot "het hoofdkwartier van de revolutie". Korte tijd later zijn ze verwijderd door het Libanese leger.

Vervroegde verkiezingen

Inmiddels heeft de Libanese premier Hassan Diap vervroegde verkiezingen aangekondigd. Volgens hem is dat de enige manier om uit de structurele crisis te komen. Hij zegt bereid te zijn om twee maanden aan de macht te blijven, totdat er een akkoord is bereikt. Er is inmiddels ook al een regeringsfunctionaris opgestapt. Manal Abdel Samad heeft haar ontslag ingediend als de Libanese minister van Informatie. Ze zegt niet alleen te stoppen vanwege de explosie, maar ook omdat de overheid er volgens haar niet in slaagt om noodzakelijke hervormingen door te voeren.

]]>
Up 2 Date Sun, 09 Aug 2020 10:53:12 +0200
Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip https://www.funx.nl/news/entertainment/47433-petitie-verwijder-kylie-jenner-uit-cardi-b-en-megan-thee-stallion-videoclip https://www.funx.nl/news/entertainment/47433-petitie-verwijder-kylie-jenner-uit-cardi-b-en-megan-thee-stallion-videoclip {video "https://www.youtube.com/watch?v=hsm4poTWjMs"}

De sexy videoclip die Cardi B en Megan Thee Stallion uitbrachten voor WAP heeft veel stof doen opwaaien. In de beelden duiken veel beroemde vrouwen op, maar de verschijning van Kylie Jenner is voor bijna 60.000 mensen blijkbaar een probleem. Zij zijn daarom een petitie gestart om haar uit de videoclip te krijgen.

{instagram https://www.instagram.com/p/CDmavyAnBZ3/ }

Respectloze Kylie

In de WAP-video zijn mensen uit verschillende culturen te zien. Kylie Jenner gedraagt zich volgens de petitiemakers juist respectloos tegenover de multiculturele samenleving en zou daarom die plek van twintig seconden onwaardig zijn in de clip. Ook wordt haar verweten dat ze Megan heeft laten vallen nadat ze in haar voet geschoten werd. Zo schrijft een fan: "Ontvolgde zij Megan niet nadat ze twee keer geraakt was in haar voet?"

{instagram https://www.instagram.com/p/CDptiQrFxzy/ }

Cultuurgier

De petitie waarin wordt opgeroepen om Kylie uit de WAP-video te halen, is inmiddels door 58.000 mensen ondertekend en de reacties zeggen genoeg: "Ik genoot van mijn dagelijkse kopje bruine vrouwen, totdat die cultuurdief en kolonisator opdook en ik morste. Bedankt", schrijft ene Aaliyah. "Ze is een cultuurgier die niet weet hoe haar eigen huidskleur eruitziet. Weg met de cultuurgieren." Megan en Cardi hebben nog niet gereageerd.

 

]]>
Entertainment Sun, 09 Aug 2020 09:51:50 +0200
Gewapende overval op huis Nikkie de Jager https://www.funx.nl/news/entertainment/47432-gewapende-overval-op-huis-nikkie-de-jager https://www.funx.nl/news/entertainment/47432-gewapende-overval-op-huis-nikkie-de-jager YouTube-ster Nikkie de Jager is zaterdagmiddag overvallen in haar huis in Uden. NikkieTutorials laat via Instagram weten dat zij en haar vriend Dylan Drossaers onder schot zijn gehouden door de inbrekers. "We zijn aangevallen, maar fysiek zijn we oké. Mentaal is een ander verhaal", schrijft de Udense op Instagram.

{instagram https://www.instagram.com/p/CDpHLgtJag4/ }

Nachtmerrie

Nikkie laat op Instagram weten dat haar ergste nachtmerrie werkelijkheid is geworden en dat het inmiddels "oké" met haar gaat. Ze hoopt dat iedereen begrijpt dat ze zich de komende dagen terugtrekt.

Verwondingen

Omroep Brabant schrijft dat minimaal drie overvallers rond 16:00 uur het landhuis binnen zijn gedrongen. Ze hebben de bewoners bedreigd en gingen er met een onbekende buit vandoor. De politie zegt dat een van de bewoners verwondingen heeft opgelopen, maar het is niet bekend of dit om Nikkie of Dylan gaat.

{twitter https://twitter.com/politieob/status/1292107558128427008 }

]]>
Entertainment Sun, 09 Aug 2020 09:08:17 +0200
Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus' https://www.funx.nl/news/up-2-date/47431-nieuwe-warmterecord-het-nog-nooit-zo-warm-op-8-augustus https://www.funx.nl/news/up-2-date/47431-nieuwe-warmterecord-het-nog-nooit-zo-warm-op-8-augustus Heb jij het ook zo bloedheet? Dat kan goed kloppen, want er is vandaag sprake van een nieuwe warmterecord. Nog nooit was het op 8 augustus zo warm in Nederland.

Warmterecord

Het warmterecord werd vastgesteld in De Bilt om 11.40 uur. Maar liefst 33,1 graden gaf de temperatuurmeter aan en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline. Het warmst is het in het zuidoosten van Nederland. In het plaatsje Arcen was het zelfs 33,7 graden. Daarnaast is het ergste nog niets eens voorbij, aangezien de temperatuur zaterdagmiddag nog verder oploopt.

Eerdere record

Het oude warmterecord op 8 augustus dateert uit 1975. Toen werd in De Bilt 32,9 graden gemeten. Het warmterecord van deze zaterdag is alweer het zesde officiële datum-warmterecord van het jaar. 

Gevaarlijke situaties

Ondanks dat veel mensen genieten van het mooie weer, kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. Zo waarschuwt het RIVM dat de luchtkwaliteit in het zuidwesten van Nederland dit weekeinde op verschillende plaatsen "zeer slecht" worden vanwege smog door ozon.

]]>
Up 2 Date Sat, 08 Aug 2020 12:08:39 +0200
Stephanie (28): "Ook als je chronisch ziek bent, zijn er genoeg dingen mogelijk" https://www.funx.nl/news/funx/47392-stephanie-28-ondanks-mijn-ziekte-blijf-ik-genieten-van-de-kleine-dingen-in-het-leven https://www.funx.nl/news/funx/47392-stephanie-28-ondanks-mijn-ziekte-blijf-ik-genieten-van-de-kleine-dingen-in-het-leven "De afgelopen 7 jaar heb ik 55 keer in het ziekenhuis gelegen. Het begon allemaal in januari 2013, ik was toen 21. Ik werd gediagnosticeerd met het ACNES syndrome. Dat houdt in dat mijn zenuwen in mijn buikwand en liezen bekneld raakten. Bij sommige mensen gaat het weg na injecties of een operatie, maar helaas val ik niet onder die groepen.

Het was een gigantische klap voor mij. Ik ging van iemand die 10 uur per week danste, een hbo-opleiding deed en altijd met vrienden op stap was naar iemand die alleen maar in het ziekenhuis lag en niet meer kon lopen. Dat is zo'n switch.

Een paar maanden later kreeg ik ook nog een alvleesklierontsteking. Dat was bijna dodelijk. Ik lag op de IC en het was zo erg dat mijn ouders met spoed moesten komen, omdat de artsen niet wisten of ik over een uur nog zou leven. Na mijn herstel bleven de ontstekingen terugkomen: in totaal zo'n 44 keer.

Twee jaar geleden onderging ik een Whipple-operatie waarbij de helft van mijn alvleesklier, een stuk van mijn maag, mijn galblaas, galbuizen en 12-vingerige darm werden weggehaald. De artsen hoopten dat de ontstekingen daarna klaar zouden zijn, maar dat was helaas niet het geval. Toen ik drie maanden na de operatie weer een ontsteking kreeg, was dat een flinke tegenvaller. Een jaar later moest ik weer geopereerd worden.

Het heeft een hoop met me gedaan. Ik ben veel vrienden verloren en heb mijn hele leven moeten omgooien. Gelukkig is mijn vriend van toen nog steeds bij me. We zijn inmiddels getrouwd en hebben een kindje. De zwangerschap was behoorlijk pittig, maar dat is het hartstikke waard geweest. 

Zes weken geleden onderging ik opnieuw een grote operatie en transplantatie waarbij het laatste stuk van mijn alvleesklier is weggehaald. Uit die alvleesklier hebben ze de 'eilandjes van langerhans' eruit gehaald en die getransplanteerd naar mijn lever, zodat mijn lever nu deze 'eilandjes' aanstuurt. Ik ben de eerste in Nederland waarbij ze deze operatie en transplantatie gedaan hebben.

Op dit moment gaat het heel goed. Voor de operatie leefde ik jarenlang met de gedachte dat ik elke dag kon te komen te overlijden en dat risico is nu weg. Het is nu afwachten hoe mijn leven zal gaan verbeteren.

Ik ben 24/7 bezig met ziek zijn. Ik moet mijn suiker in de gaten houden, mijn medicatie innemen, letten op wat ik voel in mijn lichaam. Desondanks ben ik een superpositief mens. Ik zit veel thuis, maar ik probeer wel leuke dingen te doen. Als ik op de bank moet liggen dan komt mijn zoontje erbij zitten met zijn speelgoed en proberen we samen te spelen. Ik heb ook veel lieve vrienden die hier over de vloer komen. Ik probeer te genieten van de kleine dingen, zoals de zon die schijnt, de lach van mijn kind of een mooie bos bloemen in huis. 

Ook al zijn er een heleboel dingen niet mogelijk, ik zal altijd blijven vechten om een doel te bereiken. Al is iets op dit moment niet realistisch, dat wil niet zeggen dat het over een jaar niet realistisch is. Een paar jaar geleden ben ik een blog rondom ziekte gestart om mijn verhaal en die van anderen te delen. Welke ziekte je ook hebt, er zijn vaak wel overeenkomsten, zoals eenzaamheid. Het is belangrijk om anderen hiermee te helpen. 

- Stephanie (28)

CLOSE UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

]]>
FunX Wed, 05 Aug 2020 11:26:43 +0200
Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie https://www.funx.nl/news/entertainment/47430-kim-en-kanye-delen-hartverwarmende-beelden-van-hun-vakantie https://www.funx.nl/news/entertainment/47430-kim-en-kanye-delen-hartverwarmende-beelden-van-hun-vakantie Kim Kardashian en Kanye West genieten momenteel van een heerlijke vakantie ergens op een tropisch eiland. Na de mediastorm die Kanye veroorzaakte met zijn bizarre tweets, besloten de twee hun privéjet te pakken en alle paparazzi te ontvluchten. Dat lijkt een geslaagd plan, als we naar nieuwe beelden kijken.

{articles "Kim in tranen bij hereniging met Kanye" id="47302" }

Friday-dance

Twitter deelt Kanye een hartverwarmende video waarop te zien is hoe hij met dochter North en Kim in een golf cart zit. Uit het niets begint hij "It's friday then, then saturday sunday again" te en doet hij de bekende TikTok-Friday dance. In deze challenge wordt het nummer Push The Feeling On opgezet terwijl iemand tegelijkertijd naast een rijdende auto begint te dansen. De challenge werd begonnen door een Afrikaanse man, die met het dansje viraal ging.

Gezinsgeluk op vakantie

Kanye heeft blijkbaar die TikTok-hype meegekregen, want wanneer Kim het muziekje opzet, begint hij naast het golfkarretje uitbundig te dansen. North vindt het prachtig en besluit samen met haar vader mee te dansen. Dit alles onder veel gelach van Kim, die lijkt te genieten van haar blije gezinsleden. "Go, go!", roept Kim naar North. "Je moet haar wel vasthouden!", lacht ze vervolgens naar Kanye.

{twitter https://twitter.com/kanyewest/status/1291899360503095297 }

Lieve reacties

In de comments wordt Kanye overladen met complimenten. "Niets beter dan tijd door te brengen met je kinderen en ze te laten lachen!", schrijft Jen. Iemand anders reageert: "Heerlijk om je weer zo gelukkig te zien!"

{twitter https://twitter.com/msgreenjeans/status/1291946901986856961 }

{twitter https://twitter.com/smuckersbytyler/status/1291899632285560839 }

]]>
Entertainment Sat, 08 Aug 2020 10:07:17 +0200
Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland' https://www.funx.nl/news/entertainment/47428-akwasi-legt-kritiek-naast-zich-neer-niets-mis-met-mij-wel-met-nederland https://www.funx.nl/news/entertainment/47428-akwasi-legt-kritiek-naast-zich-neer-niets-mis-met-mij-wel-met-nederland Akwasi heeft genoeg van de kritiek op hem. Volgens de rapper is er weinig mis met hem en zijn uitspraken en moet Nederland vooral eens een kritische blik naar zichzelf opwerpen.

Controversiële uitspraken

In een interview met het AD vertelt de 32-jarige dat hij nog altijd pal achter zijn uitspraken op de Dam staat. De rapper riep daar dat hij iedere Zwarte Piet die hij in November zou tegen komen, op zijn gezicht zou trappen. Die uitspraak leidde tot veel ophef en veroordeling, maar Akwasi kan zich niet vinden in die kritiek. De activist is van mening dat hij niet opriep tot geweld, maar slechts aan beeldspraak deed. "Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden." 

Bedreigingen

Akwasi is naderhand veelvuldig bekritiseerd en zelfs bedreigd. Doet dat dan helemaal niks met hem? "Natuurlijk doet dat me wat, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen. Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland." Veel steun krijgt hij onder andere van zijn ouders. "Mijn ouders staan vierkant achter me. Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken voor wat ik op de Dam had gezegd over Zwarte Piet, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil."

Geen kleur in Tweede Kamer

Volgens Akwasi is er nog veel werk aan de winkel in Nederland. Zo stoort hij zich er mateloos aan dat er niet één Nederlander van kleur in de Tweede Kamer zit. "Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur." De rapper hoopt dat hier verandering in komt en oppert Sylvana Simons als goede kandidaat om racisme aan de kaak te stellen in de Tweede Kamer. "Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een supersympathiek mens."

]]>
Entertainment Sat, 08 Aug 2020 09:28:58 +0200
Echtgenote Nederlandse ambassadeur om het leven gekomen door explosie in Beiroet https://www.funx.nl/news/up-2-date/47427-echtgenote-nederlandse-ambassadeur-beiroet-om-het-leven-gekomen-door-explosie https://www.funx.nl/news/up-2-date/47427-echtgenote-nederlandse-ambassadeur-beiroet-om-het-leven-gekomen-door-explosie De explosie in Beiroet heeft naast al toegerichte schade, ook voor honderden slachtoffers gezorgd. Een daarvan blijkt nu een Nederlands persoon, namelijk de echtgenote van de Nederlandse ambassadeur in Libanon.

Overleden door explosie

Het nieuws is zaterdagochtend bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hedwig Waltmans-Molier was zwaargewond geraakt na de explosie en lag sindsdien in het ziekenhuis. Vanochtend is zij aan haar verwondingen overleden.

Ambassade

Hedwig was naast vrouw van, zelf ook werkzaam op de ambassade in Beiroet, waar zij zich vooral bezig hield met personeelszaken. De 55-jarige is uiteindelijk overleden aan de gevolgen van de zware explosie in Beiroet op 4 augustus.

Reactie ministers

Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. "Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie."

Condoleanceregister

Sinds 1994 werkte Hedwig voor Buitenlandse Zaken. Zo werkte ze onder andere op ambassades in Dhaka, Lusaka en Khartoem. De overheid heeft een condoleanceregister geopend. 

]]>
Up 2 Date Sat, 08 Aug 2020 08:35:16 +0200
'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen' https://www.funx.nl/news/funx/47426-ik-kan-de-stinkende-scheetjes-van-mijn-vriendin-niet-verdragen https://www.funx.nl/news/funx/47426-ik-kan-de-stinkende-scheetjes-van-mijn-vriendin-niet-verdragen Het zijn moeilijke dagen voor de 22-jarige Jeremy. Hij heeft nogal last van een luchtig probleem waar hijzelf niet luchtig mee kan omgaan. "Mijn vriendin is echt een lieve meid en we hebben nu ongeveer een relatie van een jaartje. Ze voelt zich dus ook steeds meer op haar gemak bij mij. Soms iets teveel. Zo laat ze best vaak boeren en stinkende scheten waar ik bij ben. Daar doet ze lacherig over, maar ik vind het totaal niet grappig. Laatst liet ze zelfs een boer waar mijn ouders bij waren. Ik schaamde me kapot!" Gelukkig kreeg Jeremy wat advies tijdens Dating Dilemma in Start met Fernando.

{instagram https://www.instagram.com/p/CDlTcyygSrg/ }

1. "Koop een luchtverfrisser"

Lesley komt meteen met een geniaal idee, namelijk het kopen van een luchtverfrisser. "Spuit die gewoon elke keer in haar richting als zij een boer of scheet laat en dan kapt ze er vanzelf mee." 

{giphy "https://giphy.com/gifs/spray-odor-nQ0bg6dYbjB2o/links" }

2. Het attractiepark

Ricardo is wel héél savage. Damn. "Zeg tegen haar dat jullie naar een attractiepark, rij vervolgens naar de plaatselijke vuilnisbelt en zeg: 'Kijk, hier ruik jij nou elke keer naar.'"

{giphy "https://giphy.com/gifs/SNL-snl-saturday-night-live-2w6I6nCyf5rmy5SHBy" }

3. Lekker direct

Jelaisa laat via de app weten dat ook zij gewoon scheetjes laat waar haar vriend bij is. Dat weerhield haar er niet van om Jeremy toch advies te geven. "Laat gewoon onverwacht een scheet in haar gezicht en misschien stopt ze ermee." Ja, of ze dumpt je meteen... 

{giphy "https://giphy.com/gifs/movie-reaction-gross-4baoNZ5Qo8dX2" }

4. De tegenaanval 

Alex is een van die guys die je mee moet nemen als er een schetenoorlog uitbreekt. "Als zij schiet, moet je gewoon tien keer harder terugschieten."

{giphy "https://giphy.com/gifs/animated-flame-fart-zbyE0sDeW4z3W" }

5. Gewoon accepteren en incasseren

Iris vindt dat iedereen gewoon scheetjes mag laten in een relatie. Zo deed zij dat ook bij haar ex die Iris en al haar scheetjes accepteerde. "Ik ga toch niet met buikpijn lopen?!"

{giphy "https://giphy.com/gifs/fox-intl-channels-gr-new-girl-xT0GqKmLJHHumgdHHi" }

]]>
FunX Fri, 07 Aug 2020 13:37:22 +0200
YouTubers riskeren celstraf van 4 jaar na bankoverval-prank https://www.funx.nl/news/omg/47425-youtubers-riskeren-celstraf-van-4-jaar-na-bankoverval-prank https://www.funx.nl/news/omg/47425-youtubers-riskeren-celstraf-van-4-jaar-na-bankoverval-prank De YouTubers en broers Alan en Alex Stokes, beter bekend als de Stokes Twins, zullen de volgende keer waarschijnlijk twee keer nadenken voordat ze een prank uithalen. Zo riskeren zij nu een celstraf van vier jaar na een bankoverval-prank. Ach ja, alles voor de fame toch?

Geweigerd door Uber-chauffeur

De twee broers, met 5 miljoen abonnees op YouTube en 25 miljoen volgers op TikTok, deden zicht tijdens de prank voor als twee bankovervallers met een tas vol dollarbiljetten. Ze bestelden een Uber en stormden de auto in, maar de chauffeur weigerde de twee mee te nemen. Toch kreeg de chauffeur nog even de schrik van zijn leven. Zo werd hij door politieagenten onder schot gehouden met het bevel om uit de auto te stappen. De politie kwam erachter dat de chauffeur niets met de prank te maken had en liet de man gaan. 

Een getuige dacht dat de broers een bank hadden overvallen en vervolgens de auto van de Uber-chauffeur probeerden te stelen. Alan en Alex kwamen er uiteindelijk goed mee weg. Zo waarschuwden de agenten hen voor hoe gevaarlijk hun gedrag was, waarna de broers mochten gaan. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=5E7dCUIgOtE&t=436s"}

Nog een keertje proberen

Als je zo goed met iets wegkomt, zou je denken dat een ezel zich geen tweemaal stoot aan dezelfde steen. Niet in dit geval. Enkele uren later voerden de broers namelijk dezelfde prank uit op een universiteitscampus en daar waren de agenten wederom niet blij mee. Lekker handig weer... 

"Dit waren geen grappen", liet een woordvoerder van de politie van Orange County in California weten. "Dit zijn misdaden die ertoe hadden kunnen leiden dat iemand ernstig gewond zou raken of zelfs gedood zou worden. [...] Het was een of andere stomme poging voor meer populariteit op het internet, waarbij burgers en politieagenten onnodig in gevaar zijn gebracht."

Vier jaar celstraf?

De pranks vonden in oktober 2019 plaats, maar de politie van Orange County maakte afgelopen woensdag bekend dat Alan en Alex beiden beschuldigd worden van twee misdrijven. Een daarvan is het ten onrechte melden van van een noodsituatie. Ze kunnen beiden een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen als ze schuldig worden bevonden op alle aanklachten. Ouch...

]]>
OMG Fri, 07 Aug 2020 12:33:50 +0200