Headlines - FunX.nl https://www.funx.nl/headlines Mon, 20 Jan 2020 08:17:10 +0100 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Mike (23): "Mijn eerste salaris gaf ik volledig uit aan gadgets" https://www.funx.nl/news/lifestyle/44989-mike-23-mijn-eerste-salaris-gaf-ik-volledig-uit-aan-gadgets https://www.funx.nl/news/lifestyle/44989-mike-23-mijn-eerste-salaris-gaf-ik-volledig-uit-aan-gadgets Hoeveel verdien je, welk bedrag staat er op je spaarrekening en waar geef je het meeste geld aan uit? Iedereen geeft zijn geld op een andere manier uit. De meeste mensen praten hier liever niet over, omdat ze hun geldzaken privé willen houden. In FunX Money Moves doen jongeren wél een boekje open over hun financiële situatie. Deze week doet de 23-jarige Mike een boekje open over zijn inkomsten en uitgaven.

INKOMEN/UITGAVEN

Naam: Mike
Leeftijd: 23
Studie: HBO Commerciële economie, richting sportmarketing
Werk: Salesmedewerker bij organisatie die bedrijfsfitness aanbiedt
Woonsituatie: Bij ouders
Netto inkomen: €2500
Nu op betaalrekening: €746
Spaarrekening: €1000
Schulden: Geen

Maandelijkse vaste lasten:
Autoverzekering:
€1000
Benzine: €350
Telefoon: €35
Zorgverzekering: €120
Spotify: €15
Netflix: €10
Sportschool: €8

Totaal: €350

Hey Mike, thanks dat je ons inzicht wil geven in je portemonnee. Ben je tevreden met wat je verdient?
"Ik vind mijn inkomen best wel netjes, mag zeker niet klagen. Soms verdien ik wat meer omdat ik dan een bonus ontvang, dus dat is wel lekker."

Ben jij een spaarder of een spender?
"Ik ben opgevoed met het idee dat je op je inkomsten moet letten, dus ik probeer wel zoveel mogelijk te sparen. Ik leg per maand ongeveer €1500 weg. Maar ik heb nu voor het eerst een fulltime baan en ik heb wel moeten leren om ook te leven naar mijn inkomen. Als student verdiende ik maar €400 per maand, dus ik gaf toen weinig geld uit. Toen ik ineens veel meer geld verdiende, moest ik daar wel aan wennen."

Wat deed je met je eerste salaris?
"Ik had toestemming gekregen van mijn ouders om mijn eerste twee salarissen volledig uit te geven. Ik mocht me even koning voelen en daarna ben ik begonnen met sparen."

Spaar je ergens voor?
"Ik las laatst dat het moeilijk is om in je eentje een huis te kopen, maar ik spaar wel om een aanbetaling te kunnen doen voor een woning."

Wat is de duurste aankoop die je ooit heb gedaan?
"Ja, dat was dus van mijn eerste twee salarissen. Toen heb ik onder andere een Apple Macbook Pro gekocht, een Apple Watch en een iPhone."

QUOTE: Als ik al het geld in de wereld had om mijn moeder terug te krijgen, dan zou ik dat meteen doen.

Hoe ben je eigenlijk aan deze baan gekomen?
"Ik werd zelf benaderd via LinkedIn door een recruiter. Toen ik was afgestudeerd, had ik op mijn pagina aangegeven dat ik op zoek was naar een baan. Ik werd toen platgebombardeerd met berichtjes van recruiters. Maar er zat niets tussen wat ik echt tof vond. Mijn ouders hebben mij toen na mijn studie financieel ondersteund zodat ik een goede baan kon vinden. En na 3,5e maand werd ik benaderd door het bedrijf waar ik nu werk."

Heb je je ouders moeten terug betalen voor het geld wat je van ze leende?
"Ja, maar ik mocht het terug betalen met leuke activiteiten zoals etentjes en naar de film gaan."

Waar geef jij je geld het liefst aan uit?
"Gadgets, schoenen, vesten en petjes. Maar ik houd er ook van om mijn vriendin te verrassen."

Oh vertel! Wanneer heb jij haar voor het laatst verrast?
"Ik heb haar tussen kerst en oud & nieuw meegenomen op een weekendje weg. Ik had van tevoren de restaurants al gereserveerd en het hotel geregeld, zodat ik haar helemaal kon verwennen."

Maakt geld gelukkig?
"Geld maakt gelukkig, maar familie en vrienden zijn alles. Als ik al het geld in de wereld had om mijn moeder terug te krijgen, dan zou ik dat meteen doen. Ik ben haar namelijk verloren aan acute leukemie. Dus ik weet ook dat geld niet alles is."

Wat ontzettend verdrietig. Hoe gaat het nu met jullie?
"Ik heb het een plekje kunnen geven, maar mijn vader minder. Hij wilde de decembermaand het liefst zo snel mogelijk doorspoelen. Maar de band met mijn vader is wel sterker geworden. Ik heb ook een seizoenkaart van Ajax voor hem gekocht zodat we samen daarheen kunnen."

Waar sta jij over 5 jaar?
"Dan woon ik samen met mijn vriendin in een rijtjeshuis in Hoorn, ter waarde van €250.000. En ik wil dan €3700 bruto per maand verdienen." 

MONEY MOVES

Ben jij een spender, of spaar je liever voor later? Geef jij je hele salaris uit aan eten of besteed je je money het liefst aan een nieuwe outfit? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd hoe jij met je geld omgaat! Wil jij wat meer vertellen over je financiële situatie? Meld je hier aan!

]]>
Lifestyle Fri, 17 Jan 2020 14:52:31 +0100
Vreselijke tragedie in Tsjechië: acht doden na brand in tehuis voor gehandicapten https://www.funx.nl/news/up-2-date/45001-vreselijke-tragedie-in-tsjechie-acht-doden-na-brand-in-tehuis-voor-gehandicapten https://www.funx.nl/news/up-2-date/45001-vreselijke-tragedie-in-tsjechie-acht-doden-na-brand-in-tehuis-voor-gehandicapten Bij een brand die zondagochtend uitbrak in een Tsjechisch tehuis voor verstandelijk gehandicapten, zijn acht mensen omgekomen. Ook vielen er tientallen gewonden, waarvan één in kritische toestand. De vreselijke tragedie vond plaats in de Tsjechische stad Vejprty.

Doden waren gehandicapt

De acht doden zijn allemaal mannen met een verstandelijke handicap die in het tehuis verbleven. Een aantal personeelsleden raakte ook gewond bij de brand. Het is nog onbekend hoe het vuur is ontstaan.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=3s6UB-s20g4"}

Tragische ochtend

De premier van Tsjechië, Andrej Babiš, spreekt van een vreselijke tragedie in Vejprty. De minister van Gezondheid, Adam Vojtěch, zegt dat het een tragische ochtend is voor de mensen in Vejprty. Hij betuigt zijn medeleven aan alle nabestaanden en bedankt de brandweerlieden, politieagenten en andere reddingswerkers voor het werk dat ze ter plekke doen.

{twitter https://twitter.com/adamvojtechano/status/1218854943882457088 }

]]>
Up 2 Date Sun, 19 Jan 2020 13:24:03 +0100
Timbaland viel 59 kilo af na afkicken van pijnstillers en leeft nu gezond https://www.funx.nl/news/lifestyle/45000-timbaland-viel-59-kilo-af-na-afkicken-van-pijnstillers-en-leeft-nu-gezond https://www.funx.nl/news/lifestyle/45000-timbaland-viel-59-kilo-af-na-afkicken-van-pijnstillers-en-leeft-nu-gezond {video "https://www.youtube.com/watch?v=jWOwUdwZoc8"}

Wie producer Timbaland nu ziet, schrikt waarschijnlijk. De Amerikaanse hitmachine is namelijk 59 kilo afgevallen nadat hij een pijnstillerverslaving wist te overwinnen. Hij ging daarna volop sporten en gezonder eten, waardoor hij inmiddels een hele andere man is geworden. 

Scheiding en belastingonderzoek

Timbaland vertelt in Men's Health dat hij steeds meer pijnstillers begon te gebruiken na een wortelkanaalbehandeling in 2011. Die verslaving werd alsmaar erger na een zware scheiding en een heftige periode waarin de Belastingdienst onderzoek naar hem deed.

160 kilo

Door de pijnstillers kon Timbaland naar eigen zeggen ontsnappen aan de problemen. "Het zorgde ervoor dat ik er niets meer om gaf en gewoon vrij was", vertelt hij in het nieuwe nummer van het magazine. "Ik reisde de wereld rond voor shows en slikte ze volop, gewoon zonder daarbij na te denken." Timbaland herinnert zich niet meer hoeveel pillen hij per dag slikte, maar wel dat het er veel te veel waren. Hierdoor ging hij meer eten en kwam hij heel veel aan. Op een gegeven moment woog de producer bijna 160 kilo.

menshealthtim

Dood in droom

De ommekeer ontstond volgens Timbaland na een droom. "Ik droomde dat de dood nabij was", zegt hij. "Ik zag mezelf met een lijkbleek gezicht." Met de gedachte dat hij drie kinderen heeft die op hem rekenen, besloot hij het stuur om te gooien. Door de liefde voor dochter Reign (12) en zoons Frankie (17) en Demetrius (27) ging hij de strijd aan met de pijnstillers. Timbaland schakelde na die droom geen professionals in, maar probeerde zelf van de verslaving af te komen. En dat lukte. Hij nam steeds minder pijnstillers, maar dat ging niet zomaar. De topproducer noemt het "een van de moeilijkste dingen" die hij ooit heeft meegemaakt.

{instagram https://www.instagram.com/p/B7dxZwap-tu/ }

Boksen

Na de afkickperiode begon Timbaland met boksen. In het eerste jaar verloor hij 25 kilo en begon hij twee keer per dag te sporten. Daarna verloor hij nog eens 20 kilo en besloot hij met personal trainer David Alexander te gaan werken. Die hielp hem niet alleen met de oefeningen, maar ook door een voedingsplan met hem te maken. 

59 kilo lichter

Alle pogingen van Timbaland zijn inmiddels geslaagd. Hij is afgekickt van de pijnstillers en weegt zo'n 59 kilo minder. Toch blijft hij doorgaan met sporten en op zijn voeding letten: "Ik wil nooit het gevoel krijgen dat ik klaar ben, want dan wordt mijn geest waarschijnlijk inactief."

{instagram https://www.instagram.com/p/B7Eke3lHx4s/?igshid=1i576az6oirrq }

]]>
Lifestyle Sun, 19 Jan 2020 13:00:02 +0100
'Vermiste boer vermoedelijk opgegeten door eigen varkens' https://www.funx.nl/news/omg/44998-vermiste-boer-vermoedelijk-opgegeten-door-eigen-varkens https://www.funx.nl/news/omg/44998-vermiste-boer-vermoedelijk-opgegeten-door-eigen-varkens Een Poolse boer die sinds oudejaarsavond vermist was, is waarschijnlijk opgegeten door zijn eigen varkens. De buurvrouw van de bejaarde boer uit de Poolse plaats Lubin vond acht dagen na de verdwijning botten bij de waterput van haar buurman.

Waterput

De buurvrouw nam direct contact op met de politie. Die ontdekten dat de botten die de buurvrouw had gevonden, beenderen en schedelfragmenten van de boer bleken te zijn. De Poolse krant Gazeta Wroclawska schrijft dat de man in de zeventig was, alleen leefde en graag alcohol dronk. Ook zou hij zijn varkens altijd los laten rondlopen op het erf.

Mogelijke doodsoorzaak

De onderzoekers denken hebben een theorie waarbij de boer water ging halen bij de waterput. Tijdens die tocht zou hij zijn overleden aan een hartaanval, gevallen zijn of in elkaar zijn gezakt. Daarna zouden de hongerige varkens hem hebben opgegeten.

Varkens worden afgemaakt

Het wordt voor de politie moeilijk om de doodsoorzaak precies vast te stellen, omdat er weinig van de man over is. De autopsie heeft al plaatsgevonden en de varkens zullen ook worden onderzocht. Daarna worden de dieren waarschijnlijk ingeslapen.

]]>
OMG Sun, 19 Jan 2020 11:25:28 +0100
Geniaal plan in 'De Kluis' met Hanwe, Anouk Hoogendijk en Klaas van der Eerden https://www.funx.nl/news/films-series/44997-geniaal-plan-in-de-kluis-met-hanwe-anouk-hoogendijk-en-klaas-van-der-eerden https://www.funx.nl/news/films-series/44997-geniaal-plan-in-de-kluis-met-hanwe-anouk-hoogendijk-en-klaas-van-der-eerden {video "https://www.youtube.com/watch?v=G_8Hse5WIRE"}

Hanwe weet goed hoe hij aandacht moet trekken en die skill van hem heeft het team op slimme wijze ingezet in de nieuwste aflevering van De Kluis van StukTV. Terwijl Giel, Thomas en Stefan door Hanwe werden gelokt, gingen Klaas van der Eerden en Anouk Hoogendijk tijdens dit geniale plan voor het goud. 

Lukt het overvallers Hanwe, Klaas en Anouk om de kraak van hun leven te plegen? Weten ze TeamSTUK te slim af te zijn, de juiste Kluis te openen, en er vandoor te gaan met de buit?

{instagram https://www.instagram.com/p/B7f3rkyHM3Z/ }

]]>
Films, Series & TV Sun, 19 Jan 2020 10:35:47 +0100
Officieel: Prins Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels https://www.funx.nl/news/up-2-date/44996-officieel-prins-harry-en-meghan-doen-afstand-van-koninklijke-titels https://www.funx.nl/news/up-2-date/44996-officieel-prins-harry-en-meghan-doen-afstand-van-koninklijke-titels Prins Harry en zijn vrouw Meghan nemen officieel afscheid van hun koninklijke titels. Dat werd gisteravond bekendgemaakt door Buckingham Palace. Het paar krijgt niet langer meer betaald als lid van het Britse koninklijk huis. Ook zullen ze het belastinggeld dat in hun huis in Engeland is gestoken, cent voor cent terugbetalen.

Queen Elizabeth steunt Harry

Begin dit jaar maakten Harry en Meghan plotseling bekend dat ze afstand wilden nemen van het koningshuis. Zijn oma Queen Elizabeth steunde de keuze van haar kleinzoon en zijn vrouw, maar zei ook dat ze liever had gezien dat ze nog volledig lid waren gebleven. In een nieuw statement dat vandaag verscheen, zegt de koningin het volgende: "Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven."

Koning Harry?

Prins Harry en Meghan gaan overigens in Canada wonen. Voor een kans op de troon van de koning hoefde Harry niet te wachten. Hij is de zesde in lijn van troonopvolging, dus de kans op het koningschap is zeer klein.

{giphy "https://giphy.com/gifs/engagement-prince-harry-meghan-markle-l2RnxJjNHlAi6UVhu" }

]]>
Up 2 Date Sun, 19 Jan 2020 09:59:38 +0100
TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach" https://www.funx.nl/news/films-series/44994-tvoh-kandidaat-richy-uit-woede-op-facebook-lil-kleine-is-een-slechte-coach https://www.funx.nl/news/films-series/44994-tvoh-kandidaat-richy-uit-woede-op-facebook-lil-kleine-is-een-slechte-coach The Voice Of Holland-deelnemer Richy Brown moest vrijdagavond de talentenjacht verlaten. Zijn coach Lil Kleine koos na de battle voor Pilar. Onterecht, vindt Richy. Hij uit zijn woede in een lang Facebookbericht waarin hij geen goed woord voor het programma, de coaches en de makers overheeft.

Te oud

Richy, die al jarenlang actief is in de muziekwereld, baalt er enorm van dat hij niet voor zichzelf is opgekomen toen hij het programma moest verlaten. "Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd. Ik ben niet voor mezelf opgekomen of voor al die geweldige collega zangers die in de afgelopen tien jaar onterecht weggestuurd werden, na eerst overgehaald te zijn om mee te doen."

Zijn grootste kritiekpunt is dat de coaches hem geen enkele goede reden konden geven om hem niet door te laten gaan. Hij kreeg na zijn battle tegen Pilar - de twee zongen Lil Kleines favoriete nummer Ain't That A Kick in the Head - helemaal geen inhoudelijk kritiek op zijn zangprestaties. Wel kreeg Richy de keiharde mening van Anouk te horen: "Met alle respect Richy, jij hebt al zoveel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat richting de 40. Als je al zoveel hebt gedaan, ook op een behoorlijk level, en het is nog niet gebeurd, dan gaat het hem waarschijnlijk niet meer worden. Hoe goed je ook kan zingen."

Reactie

Op Facebook besluit Richy alsnog te reageren op het jurycommentaar dat hij na de battle ontving. Hij schrijft alles op dat hij toen direct had moeten zeggen. Zo had hij willen uitleggen dat het nummer niet zijn keuze was en hij niet zelf de toonsoort had gekozen. Op Anouk had hij ook willen reageren: "Wat ik had moeten zeggen: wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is. En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt? Muziek kent geen leeftijd. En dat ook nog van Anouk, die ik als coach zo hoog had zitten."

Richy legt daarnaast uit waarom hij na de battle zijn mond hield en niet tegen de coaches in ging. "Ik stond daar en besloot mijn mond te houden omdat Pilar zo veel fouten had gemaakt, dat ik het me niet kon voorstellen dat zij door zou gaan. [...]Dus ik zei niets, in de veronderstelling dat Anouk en Waylon het na de lovende kritiek van Ali gewoon even spannend wilden maken. Om twee minuten later beduusd weggestuurd te worden."

Gevraagd

De 37-jarige zanger schrijft in het bericht dat hij al meerdere keren door de redactie van Talpa gevraagd was om mee te doen aan het programma. Dit keer had hij zich laten overhalen."Ondanks het feit dat mijn vriendin al 21 jaar als eindredacteur tv programma’s maakt en ik dus wel weet hoe hard (en oneerlijk) het er aan toe kan gaan op het podium en in de montage én ondanks het feit dat ik zelf al 13 jaar muzikant ben en dus net als al mijn collega’s maar al te goed hoor hoe erg valse noten rechtgetrokken worden in de audionabewerking. Dit om er maar voor te zorgen dat het niveau hoog lijkt of om er maar voor te zorgen dat een vreemde beslissing van een coach wat geloofwaardiger lijkt."

Lil Kleine

Over zijn eigen coach, Lil Kleine, heeft hij ook weinig positiefs te zeggen. De rapper krijgt al weken kritiek in de media, omdat hij als coach weinig zou toevoegen aan The Voice. Dat commentaar is volgens Richy terecht. "Hij is een slechte coach. Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens)." Tegelijkertijd vindt Richy het oneerlijk dat Lil Kleine alle schuld krijgt. "Wie is toch die visionair die ooit het idee had dat Lil Kleine een goede aanvulling op het coachteam zou zijn? Wie was verantwoordelijk voor zijn screening? Wat ik wil zeggen: voordat Jorik de klus accepteerde (en geef hem eens ongelijk) was er iemand die hem de klus aanbood."

Geen spijt

Richy laat ten slotte in het bericht nog weten geen spijt te hebben van zijn deelname aan The Voice of Holland. Hij is blij met deze vorm van publiciteit. "Muziek maken is nog steeds te gek. Een lastige weg, frustrerend, kostbaar… Maar de muzikanten die je ontmoet, die net zo struggelen als jij, maken het waard. Ik heb fantastische, getalenteerde collega’s die ik vrienden mag noemen. Samen maken we muziek. Samen struggelen we verder. En maken we steeds opnieuw de keuze om onszelf voor de leeuwen te gooien."

{facebook url="https://www.facebook.com/richy.brown.9/posts/10157786078732302" }

]]>
Films, Series & TV Sat, 18 Jan 2020 13:56:13 +0100
Prashaan (36): "Ik ga inheemse mensen in de Amazone helpen met hun gezondheid" https://www.funx.nl/news/funx/44992-prashaan-36-ik-ga-inheemse-mensen-in-de-amazone-helpen-met-hun-gezondheid https://www.funx.nl/news/funx/44992-prashaan-36-ik-ga-inheemse-mensen-in-de-amazone-helpen-met-hun-gezondheid “Sinds 2011 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik wist vroeger niet eens wat dat was. Op mijn 22ste volgde ik al een aantal jaar geen studie meer en had ik geen middelbare schooldiploma. Ik was op een dag een studie aan het zoeken toen mijn moeder ineens binnenkwam. Ze vertelde dat ze net bij de fysio was geweest. Geen idee wat dat was, dus ik googlede het en vond zo de perfecte studie voor mezelf. Ik heb daar toen een toelatingsexamen voor gedaan, behaalde mijn diploma en uiteindelijk ook mijn master Sportfysiotherapie.

Ik ben van nature zo ingesteld dat ik mensen graag wil helpen. Dat zit gewoon in mij. Daarom ben ik ook goed in mijn werk, omdat ik mensen kan helpen en mijn ei kwijt kan. Vorig jaar was ik de Netflix-serie ‘Frontera Verde’ aan het kijken over inheemse mensen in de Colombiaanse Amazone. De hoofdrolspeler, Miguel Dionisio Ramos, maakte zoveel indruk op mij, dus in een rare bui zocht ik deze guy op op social media. Toen ik hem vond, stuurde ik hem een berichtje om hem te complimenteren voor zijn acteerwerk. Gewoon zomaar, zonder er iets voor terug te vragen. In de huidige wereld durven mensen soms geen complimenten meer te geven aan elkaar. 

Miguel reageerde superenthousiast op mijn berichtje en zei: ‘De Amazone wacht op je. Als je wilt komen, staat mijn deur open voor je.’ Toen hij mij vertelde dat ik daar welkom was, vertelde ik hem over mijn idee. Ik wilde mensen in afgelegen gebieden die slecht toegang tot de gezondheidszorg hebben, helpen met fysiotherapie. Hij antwoordde meteen: ‘Dat hebben we hier volop nodig, kom alsjeblieft. Laten we een project opzetten!’ Ik heb uiteindelijk maandenlang voorstudie gedaan om erachter te komen hoe ik met fysiotherapie een rol van betekenis kan hebben voor die mensen. 

Op dit moment moet ik alleen nog een officiële stichting registreren. Als ik dat gedaan heb, ga ik beginnen met het inzamelen van donaties, omdat ik geld nodig heb om daarnaartoe te gaan. Mijn doelstelling is om deze zomer voor zo’n drie weken naar Colombia te gaan. In de tussentijd hebben Miguel en ik heel goed contact: we kennen elkaars familie, hij feliciteerde me op mijn verjaardag en we vragen elkaar om de zoveel tijd hoe het gaat. Het is supermooi. Hij is een pure vent die zich heel erg inzet voor de rechten van de inheemse mensen. De inheemse mensen zijn vaak de lul. Hun eigen gebied wordt afgepakt en verder moeten ze het maar uitzoeken. Ze worden opgekauwd en uitgespuugd. 

Met mijn kennis van gezondheid en het menselijk lichaam, kan ik erachter komen waar mensen beperkt in worden in hun dagelijkse leven. Ik kan iemand helpen die bijvoorbeeld ooit zijn elleboog heeft gebroken en daardoor nu een misvormde elleboog heeft. Met bepaalde oefeningen en adviezen kan ik ervoor zorgen dat die elleboog beter gaat functioneren. Als dat gebeurt, kan diegene ook beter functioneren in zijn dagelijkse leven. Het gaat voor mij een verrassing zijn wat ik daar tegen ga komen. Miguel heeft ook de medicijnmannen in het dorp al ingelicht over mijn komst en zij zijn daar erg blij mee. Ik wil mijn kennis gewoon overdragen, zodat zij het in de toekomst kunnen gebruiken. Als het in Colombia goed gaat, wil ik graag nog naar Suriname en Nepal gaan en mij daarna op het Caribisch gebied richten.”

- Prashaan (36)

Close-up 

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

]]>
FunX Sat, 18 Jan 2020 11:34:19 +0100
De verliefde Issa Rae en Kumail Nanjiani belanden in bizarre situatie in 'The Lovebirds' https://www.funx.nl/news/films-series/44991-de-verliefde-issa-rae-en-kumail-nanjiani-belanden-in-bizarre-situatie-in-the-lovebirds https://www.funx.nl/news/films-series/44991-de-verliefde-issa-rae-en-kumail-nanjiani-belanden-in-bizarre-situatie-in-the-lovebirds {video "https://www.youtube.com/watch?v=YzPq8uVgLe8"}

Op het eerste gezicht lijkt The Lovebirds een hele romantische film te zijn over een verliefd koppel dat niet van elkaar af kan blijven. De trailer begint namelijk met wat zoetsappige beelden van hun date. Die romantische vibe slaat alleen helemaal om wanneer ze opeens in een bizarre situatie terecht komen. Ze raken namelijk per ongeluk betrokken bij een misdaad

Partners in crime

De partners in crime worden gespeeld door Issa Rae, bekend van de HBO-serie Insecure en de komediefilm Little, en comedian Kumail Nanjiani, die speelde in The Big Sick.

The Lovebirds is vanaf 30 april te zien in de bioscoop.

]]>
Films, Series & TV Sat, 18 Jan 2020 10:28:29 +0100
Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH' https://www.funx.nl/news/films-series/44990-ayoub-en-kes-zingen-prachtig-duet-in-arabisch-in-tvoh https://www.funx.nl/news/films-series/44990-ayoub-en-kes-zingen-prachtig-duet-in-arabisch-in-tvoh Een bijzondere battle in The Voice of Holland: Ayoub en Kes zongen samen een duet in het Nederlands én Arabisch. De kandidaten van Team Ali kregen na afloop van hun performance alleen maar complimenten van de vier coaches. Ook de kijkers thuis vonden het een geweldige battle.

{twitter https://twitter.com/NicolineEnter/status/1218263308832210944 }

{twitter https://twitter.com/DKoppert_Kool/status/1218433397435125760 }

{twitter https://twitter.com/xdieudonnee/status/1218258388561420289 }

Hartverwarmend

Anouk noemde het optreden van Ayoub en Kes 'hartverwarmend' en Waylon vond het een 'lief teder moment'. Lil Kleine was ook enthousiast, hij beloofde degene die Ali B niet mee zou nemen sowieso te stelen. Dat gebeurde dan ook. Ali B koos ervoor om Ayoub onder zijn hoede te houden en Kes belandde na een steal in team Kleine.

Menak Wla Meni

Ayoub en Kes zongen Menak Wla Meni (Van Jou, Niet Van Mij) in de versie van Inez. In deze populaire mash-up hoor je ook Verleden Tijd en het refrein van het bekende nummer Let Go van Daad LamjarredDe YouTube-video van de mash-up is inmiddels al bijna negen miljoen keer bekeken.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=d5x9SNiSUO8"}

]]>
Films, Series & TV Sat, 18 Jan 2020 09:29:09 +0100